Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11357
De la 07 Ianuarie 2003
112956611

Bine ai venit în infernul de la Botoşani, măi dragă Pană!

  • Agamiţă de Constanţa este un traseist politic redutabil
  • 21 October 2008, 23:00

Graţie Alianţei politice PSD – PC, noi, botoşănenii, ne-am pricopsit cu un candidat adus de pe meleagurile pe unde şi-a înţărcat mutu’ iapa, mai exact din Constanţa. Ştim cu toţii că personajul lui Caragiale, Agamiţă Dandanache, în imoralitatea sa politică de a se folosi de o scrisoare de dragoste pentru a obţine un mandat de deputat într-un colegiu de ţară, a dat dovadă şi de o oarecare onestitate. În primul rând că s-a limitat la şantaj, iar scrisoarea n-a dat-o publicităţii. Apoi, la insistenţele lui Zoe şi Tipătescu, a ţinut secret numele autorului, „persoană însemnată”. La Viorel Marian Pană, acest Agamiţă trimis de Partidul Conservator să „ne fericească cu a sa candidatură”, am căutat ceva urme de onestitate, măcar cât la Agamiţă, dar n-am găsit decât cele ce urmează.
Viorel Marian Pană este unul dintre membrii fondatori ai Partidului Democrat Constanţa şi omul care a mers la braţ cu Traian Băsescu. Prietenia cu Băsescu a fost scurtă, iar scandalul n-a întârziat să apară. Dar până a se încontra cu Băsescu, în anul 2000 Pană a părăsit PD-ul şi s-a înscris în PDSR Constanţa.. N-a stat la acest partid decât o lună şi o săptămână. Pentru că PDSR-ul nu i-a oferit un loc eligibil la parlamentare, Pană a revenit în PD Constanţa. Aşa se face că la alegerile parlamentare din toamna anului 2000 a candidat şi a fost validat senator de Constanţa al Partidului Democrat.
Ca senator, s-a distins în şedinţa de plen din 18 martie 2002, când a luat cuvântul şi a declarat că nu este nevoie de un Cod al parlamentarului român şi un Cod deontologic al omului politic român. La moralitatea sa politică, parte componentă a moralităţii politicienilor români, nici că se putea să aibă altă viziune. Intrând în conflict cu Traian Băsescu, în 15 aprilie 2003 se întruneşte Colegiul Director al Partidului Democrat care retrage senatorului Viorel Mairan Pană sprijinul politic pentru funcţia de vicepreşedinte PD, respectiv vicepreşedinte al Senatului.
"Pană a împiedicat coagularea structurilor PD în judeţul Constanta, ceea ce am considerat că este împotriva intereselor partidului. Era un tip de egoism, pentru că nu se dorea concurenţă la locul 1 pe listă", a explicat preşedintele PD, Traian Băsescu, decizia radicală a Colegiului Director de atunci.
În 7 iunie 2003 are loc şedinţa Consiliului pozade Coordonare al PD, pentru a se hotărî excluderea lui Pană din partid. Pană vine la Bucureşti, la sediul PD din Modrogan, însoţit de opt autocare cu susţinători constănţeni. Degeaba, Băsescu nu cedează şi-l exclude din partid.
Cerbicia lui Băsescu a fost alimentată şi de declaraţia lui Pană, care i-a reproşat acestuia că a început să conducă partidul într-o manieră dictatorială. Declaraţiile au atras mânia liderului PD şi au dus la decizia de excludere a lui Viorel Pană din partid.
Exclus din PD, o v reme senatorul Pană se lasă curtat de către PNL şi PUR-ul lui Dan Voiculescu, ce s-a transformat ulterior în PC. Alege partidul lui Iliescu şi, începând cu 1 septembrie 2003, devine membru PSD. Mai ales că social-democraţii erau la acea vreme partid de guvernământ.
Între timp Organizaţia PSD Constanţa intră pe mâna primarului Radu Mazăre. La alegerile parlamentare din toamna anului 2004 Viorel Pană nu prinde nici un loc în parlament. Se conservă, pentru a-şi reface forţele În regăsim candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, în alegerile locale din primăvara acestui an, dar pe lista Partidului Conservator. În 9 mai 2008 se afla într-o piaţă din Constanţa, cumpărând spanac „ca să aibă forţă”, leuştean, mărar şi roşii. A avut pretenţia ca legumele să fie din gospodăria ţăranilor şi nu aduse de aiurea. A mâncat spanacul, dar în urma alegerilor locale forţa sa politică s-a dovedit s fi numărată în câteva sute de voturi. Nici o mie de voturi n-a adunat pentru preşedinţia CJ Constanţa.
Cu uşa trântită în nas pe la Constanţa, „conservatorul de conjunctură”, constănţeanul Viorel Marian Pană a ajuns să candideze la Botoşani, în Colegiul 3, pentru Senat. De imoral politic, este imoral, că aşa sunt toţi politicienii români. Însă trebuie să privim cu ceva mai multă atenţie faptul că în cariera sa politică a fost senator timp de două legislaturi. În 1996 – 2000, ca independent şi 2000 – 2004 validat ca senator PD, independent o perioadă şi apoi PSD. Pentru că nu-l cunoaştem prea bine şi nu-i ştim metehnele, poate unele bune, să-i spunem „Bine ai venit în infernul de la Botoşani, măi dragă Pană!” că de judecam, îl vom judeca repede. La asta ne pricepem cel mai bine. Cu toţii, adică şi alegători şi ziarişti. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CCXXI)
Horoscop
Bush cel… deştept
Gluma lui Boc
Produce efect psihologic şi este un bun paznic
Lolek şi Bolek au părăsit corabia PDL
(Ioan Rotundu)
Reclamantul va suporta cheltuielile de expertiză medicală
cum expertizele costă, nimeni nu va mai avea curajul să-l reclame pe medic
Este candidat oficial al PNL
Va reuşi Dorin Chirtoacă să schimbe „limba moldoveneasca”?
Cazul "Mailat" o operaţiune informaţională antiromânească
Serbia continuă politica antiromânească distrugând un sat românesc din Voivodina
Extremiştii unguri împiedică amplasarea statuii lui Andrei Şaguna
Majorarea dobânzilor la creditele pentru persoane fizice poate fi contestată în instanţă
Flutur se consideră faultat la fonduri şi acuză Guvernul de pomană electorală
Buchet de manifestări sportive şi culturale la inaugurarea Sălii Polivalente
Botoşănean arestat pentru omor în Spania
Şeful Poliţiei şi vicele Ghiorghiţă şi-au tras permis de vânător
Gaz metan şi în cartierul Tulbureni
Peste 100 de concurenţi la Concursul Naţional „Mihail Sorbul”
Comunicat de presă
Banii aşteptaţi de Protecţia Copilului s-au dus pe drumuri
Virozele şi pneumoniile fac ravagii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă