Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9928
De la 07 Ianuarie 2003
111048985

Sancţiuni pentru profesorii corectori la examenele de bac

  • 21 October 2009, 23:00

Profesorii care au corectat lucrările la bacalaureatul din acest an şi ştiu că au fost nejustificat de generoşi cu unii candidaţi au motive să stea în emoţii în aceste zile. Motivul este acela că generozitatea cu care au adăugat puncte la unele lucrări i-a adus în atenţia Ministerului Educaţiei. În sfârşit, comisia din Minister, întocmită pentru a recorecta lucrările la bac din judeţele unde promovabilitatea a fost crescută, şi-a finalizat treaba.
Şi printre judeţele unde s-au găsit lucrări la care notele nu bat cu nivelul de tratare a subiectelor se află şi Botoşanii. Deocamdată nu se ştie de câte lucrări este vorba. La Inspectoratul Şcolar din Botoşani s-a primit o adresă prin care doar se informează că există astfel de cazuri, de lucrări supraevaluate, atât la limba română, cât şi la matematică.
„Din ce ştim nu ar fi multe lucrări supraevaluate, cu diferenţe de notare mai mari de două puncte. Dar vom afla mai multe de la Ministerul Educaţiei, în următoarele zile. Am auzit că sunt judeţe unde numărul lucrărilor supraevaluate este mult mai mare ca la Botoşani. Dar nu este normal să existe nici măcar o lucrare notată cu mai mult decât merită, pentru că notele respective contează apoi la înscrierea la facultate“, a precizat o sursă din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar s-au ferit să ofere mai multe informaţii despre acest subiect, motivând că până nu se află exact care sunt diferenţele de notare, care sunt cadrele didactice care au evaluat acele lucrări şi despre câte lucrări supraevaluate este vorba nu se poate discuta despre acest subiect.
Dacă elevii rămân cu notele generoase acordate de profesorii corectori, în schimb cadrele didactice responsabile de mărirea nejustificată a notelor riscă o serie de sancţiuni, cea mai „usturătoare“ fiind aceea de a nu mai putea participa în următorii doi sau trei ani la activitatea de corectură a lucrărilor de bacalaureat sau de alt nivel asemănător. Mai riscă şi nişte reduceri de salarii, penalizări pe câteva luni, în funcţie de cum decid colegii lor, din consiliile profesorale ale şcolilor din care fac parte. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Despre „manelizarea”cromaticii faţadelor blocurilor de locuinţe (3)
După căderea comuniştilor de la Chişinău relaţiile româno-române avansează rapid
“Reeducarea de la Aiud – peisaj lăuntric” o mărturie de Demostene Andronescu
Program TELE'M Botoşani, joi
Bani pentru Protecţia Copilului
Finala campionatului de KARATE-DO al MAI
Forumul Regional Nord-Est România desfăşurat de Botoşani în criză de invitaţi
Contrabanda preferată a botoşănenilor: rachiu şi tutun
Şofer beţivan de Bistriţa descoperit la Suharău
Octavian Strunilă este tătic
Au „măturat” cabinetul fostului liberal Rebenciuc
Primarul Rădeanu promite trotuare noi cetăţenilor din Frumuşica
Horoscop
Susţinătoarele lui Băse
Actori fără valoare
Dar cu scuzele cum rămâne?
Te aşteaptă la hotel... să te scape de stres
Aparatură medicală pentru unele spitale
La DSP, sporurile salariale apar şi dispar
Stomatologii căutaţi din nou la „dantură”
Zacuscă de fasole
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă