Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7063
De la 07 Ianuarie 2003
123770279

Botoşani: Bolşevicii casnici asmuţiţi asupra societăţii Semnal

  • 21 October 2013, 23:00

În goana de a fi primii care postează ştirea, multe site-uri cu pretenţie de a face jurnalism difuzează ştiri incomplete sau deformate din cauza lipsei de profesionalism. Din nou pe unele site-uri botoşănene a apărut ştirea că locatarii de la casele din intersecţia B-ul Mihai Eminescu cu strada Petru Rareş se opun ca societatea Semnal să construiască pe terenul proprietate blocuri de locuinţe.
Numai că ştirea a fost difuzată fără a se căuta şi adevăratele cauze pentru care locatarii se opun acestor construcţii şi dacă motivele lor sunt justificate sau induse din afară. Am mai abordat acest subiect cu ceva timp în urmă şi am precizat că în spatele acestui conflict se află un interes personal al unui proiectant. Iar proiectantul se foloseşte de mentalitatea bolşevică a locatarilor din zonă şi-i instigă asupra societăţii Semnal, furnizându-le şi motivele contestaţiilor.
La Primăria Botoşani s-au înmulţit contestatarii de acum vreo lună de zile, numărul lor ajungând la 43. Normal că s-au înmulţit, că de atunci şi până acum fitilitorul şi-a făcut datoria şi a mai racolat câţiva bolşevici cre să-i susţină interesele oculte.
În primul rând de ce îi numesc bolşevici pe aceşti contestatari? Pentru că ei sunt tributari acelei mentalităţi comuniste destul de păguboasă de a se folosi de reclamaţie împotriva celor care v or să contribuie la dezvoltarea oraşului şi la schimbarea înfăţişării acestuia dintr-un peisaj rural într-unul urban.
Contestatarii aceştia simt o mare împlinire sufletească să vadă că au reuşit să împiedice realizările altora.
Dar să le luăm pe rând. Faptul că blocurile ce intenţionează Semnalul să le construiască vor avea înălţimea de P+4 etaje nu este nicidecum o impietate asupra mediului urbanistic din zonă. Dimpotrivă, se dă înfăţişare de oraş civilizat iar apariţia blocurilor în peisaj va armoniza spaţiul deja deformat de vilele construite la nivel de P+2 şi chiae 3 etaje. Este adevărat că prin planul urbanistic s-a prevăzut doar construcţii de până la 20 metri înălţime, dar planul a fost conceput într-un moment când dezvoltarea urbanistică a Botoşanilor era altfel previzionată.
Peste stradă de terenul Semnalului se află casa pozacasa omului de afaceri Ailene iar în spatele casei sale blocurile cartierului Stejar (foto 2). În spatele clădirilor brutăriei lui Ailene se află o construcţie cu parter şi trei nivele. Peste stradă de viitoarele blocuri se află vile cu parter şi două nivele. (foto 1)
Şi, atunci, ce schimbare sau ce modificare a spaţiului va aduce blocurile Semnalului? Va aduce, dar în sens pozitiv.
Nici susţinerea locatarilor că ridicarea blocurilor le va lua lumina nu stă în picioare. Între viitoarele blocuri şi cele mai apropiate case este o distanţă mult mai mare decât cea stabilită prin Codul civil ca distanţă de vecinătate. Niciuna dintre locuinţe tip casă nu va pierde lumina soarelui .
Acum zona are aspect de sat nesistematizat, în sensul că printre casele joase s-au ridicat vile înalte ceea ce dă un aspect destul de slut şi pune în lumină proastă imaginea oraşului. Nu departe de blocurile Semnalului se vor ridica de către Primărie blocurile ANL pe terenul UM 01189. Se vor opune locatarii şi acestei investiţii de interes public?
Problema cu conectarea la gaz sau cu reţeaua existentă în zonă ca fiind subdimensionată este puerilă. Societatea îşi va realiza propriul racord la reţeaua de gaz şi nu va avea loc o intersectare cu conductele care alimentează casele din zonă. Motivul cu gazul n-a fost deloc inspirat de către manipulatorul de bolşevici.
Mai devreme sau mai târziu casele din zonă vor dispare, pentru că sistematizarea oraşului nu poate fi oprită. Vor avea loc exproprieri iar casele vor fi demolate. Nu putem rămâne cu jumătate din Botoşani oraş şi jumătate cu aspect de sat
Revenind la bolşevicii protestatari, ei fac presiune asupra primarului Portariuc ca să stopeze construcţia blocurilor de către Semnal. Este un demers manipulat din umbră de un anume proiectant care se pare că nu s-a înţeles cu patronul Pânzaru de la executarea unor lucrări.
Este problema patronului societăţii Semnal să-şi apere propriile interese şi să dea pe faţă ce se ascunde în spatele acestor proteste şi cine este manipulatorul de conştiinţe cu adânci rădăcini în comunismul de tip bolşevic.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Rezolvarea crizei economice
Gastronomie: Conopidă cu dovlecei în oţet
Iarna vine după 20 noiembrie. Temperaturi peste norme până la 1 noiembrie
Nu se vor descentraliza Poliţia Rutieră şi structurile de ordine publică
Ministrul Stroe i-ameninţă pe protestatari cu folosirea forţei
Zece tone de furaje distruse din joacă
Locuinţă salvată de pompieri
Zeci de tone de furaje distruse într-un incendiu provocat
Focuri de armă la malul Prutului pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări
Colcăie de agenţi la consulatul nostru din Chişinău?
tineri basarabeni opriţi să vină la Bucureşti!
România a avut deficit bugetar de 3% în anul 2012
Baroul Bucuresti: Adrian Năstase poate rămâne avocat
Au avocaţii un set de valori morale?
Ioan Rotundu
Povestea drumului de la Călăraşi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog