Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9572
De la 07 Ianuarie 2003
118488798

Botoşani: Primăria invită la mersul pe jos de Ziua Mobilităţii

  • 21 September 2011, 23:00

Primăria Municipiului Botoşani şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează, în perioada 16-22 septembrie, o serie de acţiuni menite să atragă atenţia cetăţenilor din municipiul Botoşani asupra transportului durabil, prin introducerea unor mijloace alternative, în vederea reducerii poluării aerului şi conştientizării publicului cu privire la beneficiile potenţiale pentru mediul înconjurător, sănătate şi calitate a vieţii.
Astfel, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ precum Grupul Şcolar Elie Radu, Colegiul A.T. Laurian, Grupul Şcolar Ion Pilat din Dorohoi, dar şi la Grădiniţa nr. 24 vor fi organizate seminarii cu scopul de a-i informa pe cei mai mici dintre botoşăneni, dar şi cadrele didactice asupra reducerii poluării mediului înconjurător.
„Întrucât anul acesta sunt demarate lucrări de amploare în oraş, nu vom opri circulaţia pe niciuna din străzile municipiului, cum făceam în anii trecuţi, pentru acţiuni de genul marşul bicicliştilor sau în oraş fără maşina mea, pentru a nu perturba şi mai mult traficul.
Vom desfăşura însă mai multe acţiuni de informare în rândul elevilor şi a cadrelor didactice în şcoli şi grădiniţe, iar, cu sprijinul societăţii Eltrans, vom pune la dispoziţia botoşănenilor posibilitatea de a renunţa două zile la maşina personală în favoarea tramvaiului”
, a declarat viceprimarul municipiului Botoşani, Cătălin Alexa.
Botoşănenii vor putea circula, sâmbătă şi duminică, gratuit cu unul din tramvaiele care vor circula în oraş. Societatea Eltrans a răspuns pozitiv solicitării Primăriei Botoşani de a oferi botoşănenilor o alternativă la utilizarea propriilor autovehicule. Deja, una dintre acţiunile incluse în programul acestei campanii a avut loc pe data de 17 septembrie, la Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” din Botoşani.
Este vorba despre un seminar pe tema Biodiversităţii şi dezvoltării durabile, care s-a bucurat de interes în rândul elevilor dar şi al cadrelor didactice. Cea de-a X-a ediţie a campaniei intitulată Săptămâna Mobilităţii Europeană care are loc anul acesta se derulează sub sloganul „Mobilitatea alternativă”.
Prin aceasta se doreşte sprijinirea tranziţiei către un sistem de transport eficient din punct de vedere al resurselor, prin promovarea modalităţilor eficiente şi curate. Obiectivul general al campaniei «Săptămâna Mobilităţii Europene» este de a încuraja conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului motorizat în mediul urban. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Sfârcurile contagioase
Reţeta zilei: Curechi nemţesc umplut
Brioşe de 16 dolari fiecare şi cafea de 8 dolari
Premierul Greciei se va întâlni cu cancelarul german
Piedone salvează USL-ul. Pentru cât timp?
Franţa şi Germania nu se vor opune aderării României la Schengen
Foaia Româneasc㔠mereu tânără la 60 de ani
Filat vine pentru consultări, în Ţară
Trafic de influenţă la DADR şi APIA
Ioan Rotundu
Orice companie de stat care merge pe pierderi papă din deficitul bugetar
Unii parlamentari doresc desfiinţarea Agenţiei
legea ANI este in pericol
Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, amânatî la calendele grecesti
Primarii din judeţ cer socoteală operatorului de apă prin reţeaua VPN
Multă zarvă prin Piaţa Centrală cu rezultate modeste
Elena Udrea şi-a amânat venirea la Botoşani la o dată necunoscută
Deşi duce lipsă de bani, managerul Mimor bravează
IŞJ vrea să interzică telefoanele mobile la şcoală
Cadrele medicale se pregătesc de pichetat CJ
Bulibnăşeala profesorilor la catedră continuă
Mult cotcodăcit pentru o mărgică
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă