Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23671
De la 07 Ianuarie 2003
112934509

Botoşani: Afaceri controversate la CAS patronate de Costel Lupaşcu

  • 21 September 2014, 23:00

O sursă din cadrul Casei de Asigurări Botoşani ne-a pus la dispoziţie mai multe înscrisuri din care se desprinde clar cum se scurg fondurile instituţiei spre firmele private patronate de afacerişti cu sdtatut de infractori.
Despre soţii Mariana şi Dragoş Lipan-Secu botoşănenii au aflat din presa locală că aceştia au ţepuit Universitatea Harvard din SUA cu suma de peste un milion de euro. Nu asupra acestui subiect ne-am propus noi să revenim ci a unei alte afaceri a acestor soţi, afacere prin care sume importante din fondul CAS Botoşani s-au scurs către firma lor şi deci în buzunarul pungaşilor.
Soţii Lipan – Secu au înfiinţat firma S.C. Duglas Invest SRL, cod unic de identificare 24570092 cu sediul în Botoşani, str. Primăverii nr. 4, Sc.A. ap.5 şi care are ca obiect de activitate , conform clasificării CAEN „Silvicultura şi alte activităţi forestiere”. De altfel. ţeapa de un milion de euro dată Universităţii Harvard de către soţii Lipan – Secu a fost posibilă prin traznaţii cu terenuri forestiere.
Revenind la firma Duglas Invest, la sediul firmei indicat în acte, adică cel din strada Primăverii, pe balcon este montată o firmă pe care scrie „Îngrijiri medicale şi tratamente la domiciliu” (foto 1), activităţi care nu figurează în obiectul de activitate al firmei.
La data de 14.05. 2013, soţii Mariana şi Dragoş Lipan – Secu semnează un document cu titlu de anexă la un contract cu CAS Botoşani (valoare 170 mii lei) prin care se angajează să efectueze tratamente medicale la domiciliul bolnavilor externaţi.
Se întocmeşte chiar şi un grafic de deplasare la tratamente (foto 2). Contractul a fost semnat pe o perioadă de un an de zile, respectiv contractul nr. 16.657/30.04.2013. Şi acum să relatăm informaţiile primite pe surse.
Se pare că firma n-a prestat în realitate astfel de servicii medicale ci numai a întocmit rapoarte de activitate fictive. Rapoartele au fost întocmite pe baza unor nume de pacienţi pozafurnizate chiar din interiorul CAS Botoşani (sursa ne-a indicat numele lui Costel Lupaşcu, directorul CAS).
Suma de 170 mii lei a fost achitată integral către firma Duglas Invest iar aceeaşi sursă ne-a explicat că din ea 30 mii lei s-a înmânat unui funcţionar din cadrul CAS Botoşani cu titlu de mită (din nou ne-a fost indicat numele lu8i Costel Lupaşcu). Conform datelor din bilanţul contabil pe anul 2013 depus la Finanţe, firma Fuglas Invest a realizat venituri în sumă dee 114.003 lei, exact cât le-a fost virat din contul CAS Botoşani pentru activitatea anului respectiv.
Mai aflăm din datele bilanţului că firma ar avea 4 angajaţi, fără să ştim dacă vreo unul dintre ei este cadru medical în măsură să presteze serviciile medicale i9ndicate în contract. Admiţând totuşi că unul dintre soţii Lipan ar fi cadru medical, când au prestat aceste servicii de vreme ce ei au fost ocupaţi cu tranzacţiile cu terenuri forestiere prin întreaga Românie?
Cum s-a ajuns ca firma a doi escroci de rang internaţional să încheie contract de prestări servicii medicale cu CAS Botoşani poate ne va explica directorul Costel Lupaşcu. La sediul firmei noi n-am găsit vreo persoană iar vecinii de apartament au refuzat orice dialog pe motiv că nu vor să aibă de-a face cu familia Lipan.
Ne mirăm că sistemul de sănătate este subfinanţat şi că nu sunt bani pentru susţinerea activităţii Spitalului judeţean, unitate medicală aspru controlată şi sancţionată de directorul Costel Lupaşcu din motive pur politice. Poate că după publicarea acestui articol cineva de la DNA va fi curios să afle cât de legal a fost încheiat contractul dintre CAS şi firma Duglas Invest şi dacă cu adevărat 30 mii lei din sumă a fost paraua îndărăt şi cine a băgat-o în buzunar.
Şi aşa la Botoşani, DNA-ul nu se poate lăuda cu vreun dosar de corupţie mai de Doamne ajută. Le oferim acest prilej!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Botoşani: Cum îşi bate joc E.ON de abonaţi
Ioan Rotundu
Bucurestiul e paralizat pentru ca micul Ceausescu tine saşi-a serbat ziua ziua pe Stadionul National
Klaus Iohannis si-a depus candidatura la Biroul Electoral Centra:
Basescu, despre lansarea lui Ponta de pe Arena Nationala
Semana leit cu ce am vazut la Kin Jong-Un. Acest om si-a pierdut controlul
Postare stranie pe blogul si contul de Facebook ale lui Robert Turcescu
o asa-zisa "marturisire" ca ar fi fost ofiter acoperit
Dar Portariuc ce ne oferă?
Ioan Rotundu
Zvon dezminţit de către primarul de Curteşti
Comisia Europeana: Am evaluat evolutiile programului de asistenta cu Romania
Angajatii RATB, invitati la o "excursie" pe Arena Nationala, in ziua lansarii candidaturii lui Ponta
Arbitrul audiovizualului nu va functiona in campania electorala
Avocatul Poporului nu va sesiza Curtea Constitutională in privinta Ordonantei de urgenta care modifica Legea Educatiei
Moscova: Mii de persoane protesteaza impotriva rolului jucat de Rusia in Ucraina, intr-un "mars pentru pace"
Tripla amenintare pentru guvernul lui Merkel: armament, refugiati, jihadisti
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Costul de dreagoste
Lumea lu' Rotundu: Gorbăneşti - comuna socialismului victorios
De ce-i urăşte Portariuc pe botoşăneni?
Ioan Rotundu
Anunţ important Urban Serv
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă