Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5602
De la 07 Ianuarie 2003
123641027

Editorial

Botoşani: „Solidaritate!” Au strigat în cor social-democraţii

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2015, 23:00

Întruniţi în şedinţă în prima zi din săptămână, membrii coaliţiei guvernamentale şi-au înnoit jurământul de credinţă faţă de Victor Ponta. Şedinţa PSD-ului de luni, 21 septembrie, va rămâne în istorie ca un exemplu de ce înseamnă o ţară condusă de un guvern corupt ce are în frunte un premier trimis în judecată.
Luni, liderii partidelor din coaliţie şi-au declarat susţinerea necondiţionată a lui Victor Ponta la funcţia de premier. Cuvântul de ordine strigat în cor de social-democraţi şi aliaţii lor a fost „Solidaritate!”. Firesc este să ne întrebăm la ce sunt ei solidari?
Judecând la ce ne-a oferit până acum Guvernul Ponta constatăm lesne că solidaritatea atât de insistent invocată este necesară pentru a-i apăra în continuare pe corupţi şi corupţia sub toate formele ei de manifestare. S-au solidarizat cu toţii pentru a apăra un trimis în judecată pentru fapte de corupţie iar cei care îl apără sunt la rândul lor corupţi şi chiar condamnaţi în primă instanţă cum este cazul lui Liviu Dragnea.
Însă această solidarizare în jurul unui trimis în judecată a mai dat la iveală şi ipocrizia unor lideri politici. Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, şi-a pregătit strategia de campanie pentru alegerile locale şi parlamentare de la anul sub sloganul „Interesul naţional”. Jurând credinţă unui trimis în judecată, nimeni altul decât şeful său în Guvern, generalul Gabriel Oprrea ne-a explicat acum care este interesul său naţional: „Apărarea corupţilor şi a corupţiei”.
Mă întreb câţi dintre românii cu drept de vot au realizat sau conştientizat ce s-a întâmplat luni în şedinţa PSD şi cât de grav este afectată imaginea ţării în lume? Puţini, foarte puţini sunt acei români. Marea majoritate îl cred pe Ponta că este o victimă a DNA-ului, a unui procuror ce urmăreşte să-şi clădească o carieră profesională prin a-l trimite pe el în judecată pentru fapte inventate.
Ieri, Ponta, cu acelaşi tupeu şi aceiaşi ipocrizie politică anunţa că partidul său şi coaliţia îl sprijină necondiţionat să rămână în continuare premier. De ce ar demisiona de vreme ce a pus pe roate economia care duduie şi el rezolvă pe bandă rulantă problemele sociale. Şi iar sunt nevoit să recunosc că vorbele sale au mai multă trecere în faţa unui important segment electoral decât orice critici s-ar aduce lui Ponta că a pus România într-o situaţie fără precedent istoric.
Cum să le mai explice cineva susţinătorilor lui Ponta că economia merge pentru că statul nu mai are ingerinţe de nici un fel, totul fiind acum în sistem privat. Cu s-au fără Ponta, cu sau fără alt premier, economia românească a intrat pe făgaşul economiei de piaţă şi se află sub protecţia directivelor economice ale Comisiei Europene şi nu mai stă la cheremul partidului unic PSD.
Strigătul de „Solidaritate!” de ieri a corului social-democraţilor este de fapt un strigăt al disperării, un strigăt de moarte politică. Zilele premierului Ponta în funcţie sunt numărate. Ori preşedintele Iohannis îşi va lua inima în dinţi şi-l va suspenda din funcţie, ori cei de la DNA îl vor pune sub control judiciar şi atunci nu va mai putea să-şi exercite prerogativele de premier.
Social-democraţii ştiu asta şi tocmai de aceea ieri strigau disperaţi „!Solidaritate!” O solidaritate care aruncă anatema asupra poporului român şi care ne discreditează în ochii lumii câtă vreme Ponta va fi premier. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 22.09.2015
Bancul zilei: Calcul de inginer
Reţetal zilei: Zacuscă de fasole
Republicanul Ben Carson: Islamul nu este in acord cu principiile americane
SUA nu ar putea sa aiba un presedinte musulman
AFP: Premierul roman, supus luni unei duble presiuni, din partea justitiei si din partea Parlamentului
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Guvernele Romaniei si Republicii Moldova vor avea marti o sedinta comuna la Neptun
Coalitia de guvernare il sustine in continuare pe Victor Ponta
Romania va împrumuta Republica Moldova cu 150 de milioane de euro
Un urs liber a cutreierat sambata noapte pe strazile din Suceava
Seful Politiei Locale: "Nu ma agresati cu chestii de astea..."
Sorin Oprescu i-a invocat in fata instantei pe Rares Bogdan si pe Cozmin Gusa
Prima victima a scandalului "miliardul furat din banci":
Guvernatorul Bancii Nationale din Republica Moldova a demisionat
Exerciţiu în caz de urgenţă la Vorona
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog