Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23906
De la 07 Ianuarie 2003
118528687

Viitorilor candidaţi la parlamentare să li se facă control psihiatric

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2016, 23:00

Modul în care senatorii au votat în apărarea imunităţii lui Gabriel Oprea a sfidat nu numai o ţară întreagă dar a uimit lumea civilizată. Din nou ne-am făcut de râsul lumii şi din nou viitorul Mecanism de Control şi Verificare pe Justiţie va fi defavorabil nouă. Dacă vă mai amintiţi, în ianuarie 2016 când s-a dat publicităţii ultimul Raport MCV se spunea în el că România a continuat progresele, dar trebuie continuate eforturile anticorupţie. Noi am făcut exact pe dos. În loc să ne unim eforturile pentru a eradica corupţia ce a cuprins întreaga ţară, am trimis în Parlament aleşi care apără corupţii de răspunderea penală pentru faptele comise, creând condiţii corupţiei să se consolideze pe deplin.
Votul din Senat dat în apărarea lui Gabriel Oprea a produs un şoc psihologic şi emoţional la nivel naţional. Nu un şoc pe măsura celui produc de tragedia de la Club Colectiv dar un şoc care a trezit din somnul raţiunii pe o parte dintre români care acum se pregătesc de proteste. Trăind spaima protestelor de stradă din octombrie 2015, parlamentarii au devenit precauţi. După votul din Senat şi protestele anunţate pentru astăzi în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, parlamentarii au pus la cale o manipulare menită să distragă atenţia eventualilor protestatari de la fondul votului lor atât de dăunător pentru România.
Aşa se face că ieri Gabriel Oprea a anunţat că imunitatea sa neridicată de senatori mai este valabilă doar trei luni, după care DNA-ul îşi va putea face datoria. Sugera Oprea că el nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar iar când i se va expira actuala imunitate, rămâne la dispoziţia procurorilor DNA. Somat de presă să declare limpede că nu va mai candida pentru un nou post de parlamentar, Oprea a scăldat-o.
Este clar că anunţul său, pus la cale de liderii troicii corupţiei PSD-ALDE-UNPR urmăreşte să contracareze şocul psihologic, emoţional creat de votul senatorilor, după care el îşi va asigura o nouă candidatură de parlamentar şi o nouă imunitate pentru a fi la adăpost de procurorii DNA.
Nu cred că strategia lui Oprea şi a impostorilor care l-au sfătuit va da roade. Sper că protestele de astăzi se vor extinde în ţară, vor lua amploare, aşa cum s-a întâmplat pe seama tragediei de la Club Colectiv iar românii ieşiţi în stradă să-i forţeze pe parlamentarii corupţi să-şi facă bagajul şi să plece acasă.
Dar ca în viitorul Parlament să nu mai pătrundă astfel de cretini precum Oprea, ajuns general prin fraudă profesională şi morală, profesor universitar prin plagiat şi politician prin impostură politică, candidaţilor să li se ceară să-şi facă un control psihiatric cum că sunt întregi la minte.
Mai avem un caz de parlamentar cu mintea şuie rău de tot. După ce şi-a tras pensie specială ei şi colegilor parlamentari şi altor categorii sociale, senatorul ALDE Cristiana Anghel (foto) vrea acum majorarea punctului de pensie la 40% din salarul mediu brut pe ţară. O aşa majorare ar prăbuşi sistemul de pensii pentru că nu sunt bani să se poată acoperi o astfel de majorare. Efectul ar fi că s-ar declanşa o inflaţie galopantă precum în perioada 1993 – 1996 cu consecinţe dezastruoase pentru noi toţi. Pensionarii, cu noile pensii majorate, n-ar putea cumpăra nici cât cumpără cu actuala pensie iar cei care muncesc ar da întregul salariu pe mâncare şi tot nui-ar ajunge.
Proiectul Cristianei Anghel a fost susţinut în Comisia de Muncă din Senat de către senatorii PSD, ALDE, UNPR, independenţi şi minorităţi. Urmează ca proiectul să intre în dezbaterea plenului Senatului iar camera decizională va fi cea a Deputaţilor. Demersul Cristianei Anghel este unul demagogic şi populist şi nu va fi aplicat niciodată.
Ea urmăreşte să atragă voturile celor cu pensii mici pentru ca ALDE să intre în Parlament, la locale având numai 4%, ceea ce nu i-ar permite accederea. Fără ALDE în Parlament, PSD nu poate forma o majoritate ca să preia puterea. Iată adevăratele motive pentru care troica corupţiei din Parlament ş-a strâns forţele pentru a vota pomeni electorale.
În pragul alegerilor din 2008 PSD a anunţat, prin vocea senatorului Ecaterina Andronescu, majorarea salariilor celor din Învăţământ cu 50%. S-a votat legea iar preşedintele Băsescu a promulgat-o dar niciodată nu s-a aplicat pentru că n-avea susţinere financiară de la buget.
Chiar dacă aberaţia Cristianei Anghel ar deveni lege, ea nu va fi aplicată niciodată pentru că ne-am întoarce în urmă cu 20 de ani şi nu cred că cineva aflat la guvernare şi-ar asuma o asemenea uriaşă iresponsabilitate, inclusiv PSD. Dar demersul are, cum spuneam, menirea de a-i prosti pe pensionari că de la 1 ianuarie 2017 li se va majora pensia. Demagogie şi minciună însoţite ambele de iresponsabilitate politică. Avem un al doilea motiv pentru care viitori candidaţi la parlamentare să fie controlaţi psihiatric. Altfel vom avea un alt parlament plin cu Oprişti şi Cristiane Anghele et compania. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ion Cristoiu: Mama lui Bogdan Gigina ar trebui sa taca. E manipulata intr-o directie politica
PSD vrea sa schimbe regimul incompatibilitatilor
Alesii locali sa poata face parte din adunarile generale ale societatilor comerciale/ ANI: "Propunerea legislativa va afecta negativ imaginea Romaniei"
Dosarul Mineriadei ar putea fi finalizat la sfarsitul acestui an, iar cel al Revolutiei in prima jumatate din 2017
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Noua lege a impozitului forfetar. Cum si cat vor plati restaurantele
Elena Udrea face masterat in consiliere pastorala si vrea sa infiinteze "Institutul Fericirii":
Am pus acatiste pentru Codruta Kovesi, chiar mi-as dori sa fie fericita si sa
Comisie Senat: Punctul de pensie, majorat la 40% din venitul mediu brut,
din ianuarie 2017, și la 45%, din iulie 2017
MAE: Romania nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare a refugiatilor
Horoscopul zilei de 22.09.2016
Bancul zilei: Bill Gates şi îngerii
"Te-ai intrebat ce-ar fi patit Bogdan Gigina dac-ar fi evitat acea groapa si-ai fi nimerit tu in ea?
Boss, tu chiar poti sa dormi linstit?"
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă