Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Religie
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11524
De la 07 Ianuarie 2003
122209467

Tristă poveste de Paşti

  • 22 April 2022, 20:18

M-am sculat de dimineaţă pentru a reuşi peste zi să duc la bun sfârşit treburile planificate în această zi de vineri pe care, aşa cum am moştenit-o de la străbunii creştini ortodocşi, o numim Vinerea Mare.
Mi-am băut cafeaua şi am decis să trec pe la magazinul din colţul blocului pentru a cumpăra condimentele ce-mi lipseau, başca ouă pentru ciorba de burtă şi drobul de miel.
În colţul blocului stătea nea Costică, om îmbătrânit în necazurile unei vieţi zbuciumate. La viaţa lui n-a avut parte de un serviciu stabil pentru că în copilărie n-a prea dat pe la şcoală, părinţii, săraci lipiţi pământului, ţinându-l să lucreze alături de ei la CAP pentru a aduna zile muncă şi banii din care să trăiască.
Aşa că nea Costică a ajuns la bătrâneţe fără niciun venit. Trăieşte cu soţia din ce poate aduna de pe la ghenele de gunoi, din ce primeşte de la câte unul care face curăţenie în casă şi renunţă la anumite lucruri pe care nea Costică le ia bucuros şi led vinde la bazar.
Acum, bolnav de diabet, nu mai poate nici umbla să adune bruma de lucruri, aruncate de prin case la gunoi, pentru a le vinde şi scoate un ban de mâncare.
La-m găsit plângând că nu are niciun ban în casă şi nu are ce pune pe masă în ziua de Paşti. N-am zis nimic. M-am întors în apartament şi am socotit că mielul primit cadou de la un fan al emisiunii mele Lumea lu’ Rotundu m-a scutit de cel puţin 150 de lei. Băiatul trecuse cu o zi înainte pe la mine şi mi-a adus un caş proaspăt din lapte de capră în greutate de câteva kilograme, iar eu am economisit alţi vreo 50 de lei.
După o astfel de socoteală, am luat din rezerva de bani 200 de lei şi i-am dat lui nea Costică. A plâns din nou. De această dată de bucurie!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Slujba de Înviere la Schitul Balş
Felicitare senator PNL Cristian Achiţei
Felicitare SC Microbuzul SRL Botoşani
Felicitare Primăria Copălău
Felicitare PNT CD Botoşani
Felicitare Primăria Ibăneşti
Felicitare Primăria Călăraşi
Felicitare Primăria Rădăuţi Prut
Felicitare Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi
Felicitare SC NICVITIB SRL Miorcani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog