Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17114
De la 07 Ianuarie 2003
112807340

„Dacă nu era 22 decembrie, astăzi probabil Botoşaniul era tot gri”

  • 22 December 2008, 23:00

Botoşănenii au marcat ieri cei 19 ani trecuţi de la Revoluţia din 89 prin slujbe de pomenire, alocuţiuni şi depuneri de coroane şi jerbe de flori în memoria celor căzuţi pentru libertate. La eveniment au participat autorităţi, membri ai Asociaţiei Revoluţionarilor „22-25 decembrie 1989” Botoşani, politicieni şi reprezentanţi ai unor instituţii.
Părintele Teodor Candrea a subliniat celor prezenţi importanţa Revoluţiei şi speranţa în mai bine. „Au trecut aproape 20 ani şi prorocia se împlineşte. Lumea a început să privească cu alţi ochi atunci când au posibilitatea să aleagă. Roata istoriei se învârte încet. Istoria se scrie destul de greu. Noi, cei din Asociaţia 22 suntem mândri că unul dintre noi este primarul oraşului, Cătălin Flutur. Să nu uite niciodată că şi noi cei mulţi suntem în spate şi încercăm să împingem roata acolo unde cel din faţa noastră vrea să o ducă. La anul, la jubileul de 20 ani vrem să aruncăm din nou basca sus şi să avem acelaşi entuziasm ca acum 19 ani”, a spus părintele Candrea.
„În nici un caz nu simt ce am simţit acum 19 ani. Este important că încă ne mai aducem aminte de acele zile. Au fost cele mai importante probabil din istoria modernă a poporului român. Dacă nu era 22 decembrie, astăzi probabil Botoşaniul era tot gri”, a specificat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.
„Ne dorim ca botoşănenii să trăiască mai bine. Se împlineşte această profeţie, că trebuie să treacă acei 20 ani ca lucrurile să se îndrepte spre normalitate”, a declarat la rândul său prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu.
„Ne-am adunat ca în fiecare an nucleul dur al Asociaţiei de revoluţionari, la modul figurat dur, pentru că suntem paşnici atâta timp cât timpurile ne-o permit şi nu ne scot din case ca atunci 19 ani. Pentru noi această zi marchează demnitatea neamului care a demonstrat că nu poate fi ţinută în jug la nesfârşit. Poporul român nu poate fi batjocorit şi considerat o masă de manevră pentru un dictator ticălos. S-a meritat jertfa oamenilor chiar dacă Revoluţia nu ar fi reuşit. Conjunctura a fost de o asemenea manieră că s-a putut produce o transformare radicală. Este drept că un popor ţinut 50 ani într-un sistem represiv ca cel comunist n-a putut să gestioneze cum trebuie libertatea. Sunt suişuri şi coborâşuri”, a declarat vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Revoluţionarilor „22-25 decembrie 1989” Botoşani, Tudor Maxim. Asociaţia numără 43 membri, din care cu merite recunoscute vreo 30. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Deputatul Buhăianu îşi face curăţenie în afaceri
Românul şi cei doi moşi
Horoscop
Frumoasa cea goală şi pezevenghii de vopsitori
Vinde mobilierul din casă la preţ avantajos
Taxa auto se majorează iar de la 1 ianuarie 2009
Casa Tineretului a început să meargă în profit
Deţinuţii botoşăneni trăiesc atmosfera Crăciunului
Ţiganii din Catanga deja sunt pregătiţi de Crăciun
Prefectura i-a îndulcit pe şefii pensionarilor botoşăneni
În sfârşit, s-au deşteptat şi cei din învăţământ
Socoteala cu orele suplimentare nu s-a potrivit cu banii de la buget
Mii de oameni au protestat la Chişinău împotriva abuzurilor comuniştilor la adresa presei
Şi la anul tot ştirbi şi cu dinţii cariaţi
La început a fost cuvântul şi cuvântul era la El, Zeus
Teatrul de păpuşi invitat să joace la ţară, spre bucuria copiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă