Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7466
De la 07 Ianuarie 2003
123642891

Editorial

Cum netezeşte PSD-ul drumul românilor spre Iad

  • Ioan Rotundu
  • 22 February 2017, 23:00

Se vede treaba că eurorii pe care consilierii israielieni îi încasează de la PSD ca să-l consilieze pe Liviu Dragnea (foto) şi ceilalţi lideri de partid cum să-i îmbrobodească pe români ca să nu se prindă de ce pun la cale prin Parlament şi Guvernul Grindeanu fac minuni. De la o zi la alta, Liviu Dragnea, cu vocea lui calmă, aşezată,. Sfătoasă ne vinde fel de fel de gogoşi despre câtă grijă are el să transpună în viaţă Programul de guvernare al PSD, program pe care, cum a declarat, numai el îl cunoaşte de la cap la coadă.
Toate aceste baliverne menite să sucească minţile românilor le sunt spuse din studiourile mogulilor penali, adică de la Antena 3 a lui Dan Voiculescu şi România TV a infractorului fugar Sebastian Ghiţă. Apropo, o mai fi căutat acest mogul ca să dea socoteală pentru furtişagurile sale de zeci de milioane de euro din banii publici?. Că ministrul Carmen Dan de la Interne tace, cum tac şi cei de la SRI şi SIE. Sau, aşa cum am mai afirmat, îl caută peste tot în lume numai unde l-au ascuns nu.
Cum spuneam, consilierii evrei fac treabă bună pentru cei din PSD. Este ştiut că evreii sunt specialişti în diversiuni de tip naţionalist şi dezbinare teritorială, bieţii palestinieni fiindu-le victime sigure dar prezentaţi în faţa lumii ca un popor criminal, terorist care-i omoară pe evrei din dorinţa de a vedea cum curge sângele, motiv pentru care evreii se apără şi ei cum pot, adică mai rup câte o bucată de pământ palestinian şi ridică noi locuinţe pentru bogătaşi.
Acest tip de politică bazat pe principiul medieval aplicat cu succes de Niccolo Machiavelli „divide et impera” a dat şi dă roade peste tot în lume iar evreii sunt printre cei mai calificaţi în a-l folosi.
Aşa se explică izbucnirile temătoare ale lui Dragnea că protestele din stradă au dus la dezbinarea românilor şi riscăm conflicte interetnice. Gradat, otrăveşte spaţiul public cu astfel de temeri din spatele cărora el îşi vede de propriile interese personale şi de partid. Regăsim în aceste temeri ale lui Dragnea exact strategiile evreilor folosite pentru a se victimiza în lume ca fiind măcelăriţi de palestinieni, timp în care ei îi calcă cu tancurile.
Conştient sau nu, Dragnea induce românilor un pericol care nu există în momentul de faţă dar care poate lua naştere. Mă întreb dacă cei de la SRI ştiu ce hram poartă aceşti consilieri evrei în România şi ce fel de sfaturi dau social-democraţilor şi dacă nu cumva aceste sfaturi sunt contrare legislaţiei noastre. Dragnea este pe cale de a crea din România o nouă Palestină, folosindu-se de expertiza evreilor. Un motiv în plus ca acest Dragnea să dispară din viaţa publică şi în acelaşi timp să răspundă pentru toate relele făcute naţiunii române, şi asta repede de tot.
Tot mai insistent Dragnea aruncă anatema protestelor asupra multinaţionalelor, considerându-le a sta în spatele protestelor iar acuzaţiile sale prind repede la masa mare de ignoranţi, mai ales a celor de la sate care stau toată ziua şi se uit㠄la pe 3”. Ieri, fiind în documentare pentru un nou reportaj, am stat de vorbă cu câţiva bătrâni rurali. Erau convinşi că multinaţionalele le-a sucit capul copiilor lor ca să protesteze. I-am întrebat cine sunt „multinaţionalele”. Habar n-aveau, foloseau termenul pentru că aşa l-au auzit la Dragnea.
În problema multinaţionalelor evreii lui Dragnea au dat greş. Nu i-a dezbinat pe români, nu a dezbinat generaţiile, dimpotrivă, i-a unit. Acum Dragnea caută alte metode să ne dezbine. Ieri, pe toate mijloacele media circula informaţia că PSD-ul va majora de la anul salarul minim pe economie la 1.750 lei, dar numai pentru bugetari nu şi pentru cei care lucrează în mediul privat. Decizia este una flagrant neconstituţională pentru că în faţa legii suntem egali cu toţii. Dar o asemenea afirmaţie poate crea duşmănii intre bugetari şi cei din privat, ceea ce şi Dragnea urmăreşte. A înţeles repede de la consilierii evrei cum poate fi folosit eficient principiul „divide et impera”.
În acelaşi timp lui Dragnea nu-i scapă niciun opozant care să rămână nepedepsit. Studenţilor le-a acordat gratuitate pe tren. Dar pentru că au folosit gratuitatea venind la protest la Bucureşti, i-a pedepsit. Acum mai pot circula gratuit de acasă la universitate. PSD-ul n-a ieşit în pierdere de voturi pentru că un demagog ca Nicolicea la Camera Deputaţilor şi altul ca Şerban Nicolae la Senat au extins gratuitatea şi la elevii de liceu. Dacă au pierdut ceva voturi de la studenţi le vor recupera de la elevii de liceu care în clasa a 12-a au drept de vot.
Acum, demagogii Nicolicea şi Nicolaie lucrează la o lege de pedepsire a multinaţionalelor. Cică să le oblige să cheltuiască profitul în România. Doamne, că proşti mai sunt! Dacă milioanele de români care lucrează în afară ar fi obligate să cheltuiască câştigul în ţara unde muncesc şi să nu mai poată trimite banii acasă, economia românească s-ar prăbuşi într-un an de zile. Anual intră în ţară miliarde de euro, fără de care am fi mai săraci decât suntem,.
Apoi, IT-iştii care au adus anul trecut în ţară 6 miliarde de euro, adică 6% din PIB lucrează cu multinaţionalele. Dacă aceste multinaţionale se supără pe noi, devenim o ţară economică second-hand.
Credeţi că lui Dragnea şi restul penaliştilor din ALDE-PSD le pasă? Nu! Ei vor doar să scape de puşcărie, iar pentru asta sunt dispuşi să transforme ţara într-un iad. Noua strategie a penaliştilor este acum mult mai perfecţionată. O fi învăţat şi consultanţii evrei din propriile greşeli că nu tot ce aplică ei palestinienilor se potriveşte şi la români. Actuala remaniere guvernamentală are şi scopul de a potoli spiritele protestatarilor. Adică PSD-ul s-a dovedit receptiv la cerinţele străzii şi au acţionat în împlinirea lor. Aiurea! Este de fapt o remaniere menită să întărească poziţia PSD-ului şi a Guvernului Grindeanu.
Tudorel Toader, pus la Justiţie, nu este tehnocrat cum nu sunt nici eu acum chinez. Omul este un apropiat al lui Tăriceanu, faţă de care are obligaţii pentru că l-a pus în 2006 judecător la Curtea Constituţională. Timpul îmi va da dreptate! Jurist de carieră, Tudorel Toader va lucra mult mai abil în direcţia nevoilor lui Dragnea şi a PSD-ului. Fiind un profesionist în domeniul juridic cu atât va fi mai periculos pentru interesul naţional şi mult util cuplului Tăriceanu – Dragnea.
Ministrul Alexandru Petrescu a fost luat de la Economie şi pus la IMM-uri. Omul a falimentat Compania Naţională de Poştă, a tras tare pe comisioane dar şi pe bugetul companiei din care s-a înfruptat ilegal cu suma de 50 mii lei. Dumnezeu să-i apere pe întreprinzători dar cu un asemenea ministru viaţa lor ca oameni de afaceri nu va fi uşoară.
La Economie a fost adus ministru Mihai Tudose, fost ministru şi în Guvernul Ponta. Omul a fost acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat coordonată de Gabriel Oprea. Vedeţi, plagiatul l-a recomandat ca fiind demn de un ministru PSD. Tudose a fost pus la Economie ca să facă ordine cu banii companiilor de stat, adică să-i folosească după cum îi va ordona Dragnea.
În paralel cu numirea în funcţii cheie a unor miniştri cu probleme de cinste şi onestitate faţă de societate dar consideraţi oameni de încredere pentru PSD, cine din interiorul partidului are curajul să vorbească în front este imediat pedepsit exemplar.
Ieri, în adunarea de partid a PSD-ului, Mihai Chirica, primarul PSD al Iaşului, cel care l-a criticat pe Dragnea, a fost aspru scărmănat, sancţionat şi făcut un simplu membru de partid. Omul s-a apucat să rostească adevărul, ceea ce i-a uimit în primă fază pe social-democraţi, dar şi-au revenit şi l-au judecat după valorile lor etice şi morale. Aşa a ajuns PSD-ul primul partid din UE care a pedepsit rostirea adevărului, considerând acest gest ca o jignire şi o pată pe imaginea partidului. În PSD au trecere minciuna, ipocrizia, demagogia, manipularea, măsluirea adevărului iar când dau peste câte un adevăr se simt ca beţivii care au băut apă din greşeală.
Am creionat în acest editorial doar o parte dintre mijloacele şi metodele prin care PSD-ul, dar mai ales cuplul Tăriceanu – Dragnea, îi manipulează pe români ca din spatele acestei manipulări să-şi poată rezolva problemele lor de ordin penal.
În Parlament, din ordinul lui Dragnea, Nicolicea şi Nicolae lucrează la o lege a graţierii despre a cărei conţinut nu cunoaştem nimic dar îl cunoaşte Dragnea de la cap la coadă aşa cum cunoaşte şi programul PSD de guvernare. De la liderii şi politicienii PSD-ului şi a sateliţilor lor nu ne putem aştepta la nimic bun.
Faptul că nemţii, francezii, cehii, americanii ne-au apreciat asupra modului în care am protestat şi mai ales a lecţiilor de democraţie pe care le-am dat lumii civilizate nu ne ajută în lupta cu corupţii decât în plan moral. Crucea ne-o vom duce singuri. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Campanie pentru alegerile prezidentiale din Franta:
Macron pierde din avantajul in sondaje
Proiect de lege: Ziua Olteniei ar putea fi sarbatorita pe 21 martie. I
nitiatorii spun ca
Romania a dat niste lectii de democratie geniale, multi colegi din Bundestag m-au batut pe umar
Mircea Cartarescu, editorial in Le Monde: Vom ramane in strada pana cand vom obtine o democratie adevarata
Un banner cu mesajul "Refugiatii sunt bineveniti" a fost amplasat pe Statuia Libertatii din New York
Masini pe hidrogen Toyota Mirai
Liderii ALDE anunta Congres al partidului pentru presedintie unica
Tariceanu: "Nu se pune problema schimbarii lui Toma Petcu de la ministerul Energiei"
Doi din trei directori de IT spun ca jobul lor are un rol vital in companiile unde lucreaza
Ponta, inca un atac la guvernul cu 4 piloti:
Dragnea coordoneaza direct membrii Guvernului si prezinta public toate lucrurile pozitive - cele negative le lasa pentru bietii ministri
Bancul zilei: Spaimă nejustificată
Horoscopul zilei de 23.02.2017
Cine este Mihai Tudose, propus sa preia Ministerul Economiei:
Acuzat ca si-a plagiat doctoratul obtinut la Academia Nationala de Informatii, sub indrumarea lui Gabriel Oprea
Grindeanu anunta oficial mica remaniere:
Toader la Justitie, Petrescu la IMM-uri, Plumb la Fonduri Europene, Tudose la Economie/ Dragnea: Nu i se va solicita domnului Toader sa intre in PSD
Două incendii în mai puțin de o oră
COMUNICAT DE PRESĂ CJ Botoşani
O informaţie oferită gratuit primarului de Vorona
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog