Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23266
De la 07 Ianuarie 2003
118528047

Botoşani: Finanţare de 2,5 milioane euro blocată de un judecător

  • ce a cerut reclamantul şi ce a decis judecătorul
  • 22 January 2012, 23:00

Despre lupta politică dintre preşedintele Organizaţiei PDL Manoleasa, patronul Alexandru Boroşleanu şi primarul comunei, liberalul Mircea Mihai, s-a mai scris în paginile electronice ale Jurnalului. Numai că de această dată lupta dintre cei doi îmbracă forme ce afectează grav interesele comunităţii.
Din păcate, cei chemaţi să facă dreptate, adică judecătorii, s-au dovedit a fi orbi în adevăratul sens al cuvântului. Orbi la interesele comunităţii reprezentate de primar şi cu o acuitate vizuală demnă de invidiat când vine vorba de interesele private ale patronului Alexandru Boroleanu.
În vremea când primarul comunei era social-democratul Ionel vatamaiuc, prin încălcarea legii într-un mod grosolan, acesta i-a concesionat lui Boroleanu căminul cultural din localitate. Iar Boroleanu a amenajat în incinta acestuia un bar şi o discotecă.
Actualul primar liberal a constatat că formele de concesionare a căminului către Boroleanu sunt lovite de nulitate, dar a încercat să rezolve problema cu acesta pe cale amiabilă. Numai că Boroleanu n-a acceptat nici în ruptul capului să părăsească spaţiul.
Între timp, primarul Mircea Mihai a întocmit o documentaţie prin care a obţinut o finanţare europeană pentru a reabilita mai multe clădiri şi drumuri din comună, proprietate publică, printre care şi căminul cultural. Valoarea finanţării este de 2,5 milioane euro.
Boroleanu, simţind un pericol la adresa afacerilor sale, am căutat să blocheze această finanţare. L-a reclamat pe primar că a întocmit o documentaţie falsă şi că finanţarea europeană obţinută nu este legală. În loc de bani europeni, primarul s-a pricopsit cu un dosar de cercetare la Departamentul pentru Luptă Antifraudă Bucureşti.
În urma verificărilor efectuate de către acest Departament s-a constatat că la depunerea documentaţiei de finanţare, primarul a informat finanţatorul că are o problemă de concesiune cu căminul cultural, clădire cuprinsă în program.
Cei de la Departamentul pentru Lupta Antifraudă, în urma instrumentării Dosarului 7/255/2011 a comunicat Primăriei Manoleasa, prin adresa din 17 ianuarie 2012 că primarul Mircea Mihai n-a comis nicio ilegalitate în întocmirea document6aţiei de finanţare europeană, certificând că
„Departamentul pentru luptă antifraud㠖 DAF as efectuat verificări în conformitate cu prevederile art. 10 din legea 61/10.05.2011, în urma cărora a rezultat că faţă de dumneavoastră nu pot fi reţinute indicii privind săvârşirea unor fapte penale, de natură să afecteze interesele financiare ale Uniunii Europene.”
Deşi era verificat de acest departament, ştiindu-se nevinovat, primarul a promovat la Tribunalul Botoşani pozaBotoşani o acţiune în Contenciosul Administrativ prin care a cerut anularea contractului de concesiune a căminului cultural către Societatea Boroleanu SRL Manoleasa, patron Alexandru Boroleanu, consilier local PDL. Evacuarea lui Boroleanu din căminul cultural este necesară pentru a se putea începe lucrările de modernizare a clădirii.
Acţiunea Primăriei Manoleasa a format dosarul nr. 4210/40/2011 la Tribunalul. Botoşani, iar la dosar a fost depusă documentaţia necesară. Dosarul a fost judecat de Mihaela Ungureanu. Pronunţarea urma a se da în ziua de 26 octombrie 20111, dar din motive necunoscute pronunţarea s-a amânat pentru ziua de 2 noiembrie 2011l.
Prin Sentinţa 2717 judecătoarea Mihaela Ungureanu, deşi i s-a cerut să judece contractul de concesiune al căminului cultural către societatea lui Boroleanu, act aflat la dosar, ea a judecat cu totul altceva.
„Pe fondul cauzei, instanţa constată că prin contractul de concesiune nr. 379/2005 încheiat între Consiliul Local al comunei Manoleasa şi S.C. Boroleanu SRL Manoleasa, părţile au convenit închirierea pe o perioadă de 20 de ani a magaziei Hriţeni” – stă scris negru pe al în sentinţa pronunţată.
Aşadar, Primăria Manoleasa a cerut să se judece concesionarea căminului cultural iar judecătoarea a judecat concesionarea unei magazii. Spune primarul, ea şi-a motivat ulterior soluţia dată prin faptul că n-a văzut că în dosar este contractul de concesionare al căminului cultural. În schimb a văzut contractul depus de Boroleanu, cu magazia, care nu avea nicio legătură cu dosarul..
Primarul Mircea Mihai susţine că soluţionarea dosarului s-a făcut la intervenţie politică şi că a primit semnale în acest sens nu n-a crezut că se va merge chiar aşa departe. Pentru a întări cele scrise în acest articol avem şi o înregistrare video cu primarul.
Desigur, primăria are calea recursului la Curtea de Apel Suceava. Dar vorba primarului, cine-i garantează că politicul nu va acţiona şi la acest nivel. Cert este că prin soluţia dată, judecătoarea Mihaela Ungureanu a blocat derularea unei finanţări europene în valoare de 2,5 milioane euro şi a afectat grav interesele unei întregi comunităţi.
Acum înţelegem de ce judecătorii s-au opus cu cerbicie ca Ministerul Justiţiei să aibă dreptul de a dispune sancţiuni disciplinare asupra judecătorilor care împart dreptatea cu o balanţă falsificată.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Horoscop
Bancul zilei: Asemănare suspectă
Reţeta zilei: Must pentru mustariu
Caricatura zilei
Un bărbat a fost împuns fatal de un taur cu coarnele în flăcări
Există riscul ca România să fie decredibilizată
Theodor Stolojan
Hocheiştii de origine maghiară din naţionala României care au cântat imnul Ungariei au fost premiaţi
Prognoza BM pentru 2012 este că zona euro va intra în recesiune.
România trebuie să se pregătească pentru mai rău
Răzbunarea rămâne arma proştilor
Ioan Rotundu
Huliganii de pe stadioane se mută în stradă
ei îi ameninţă pe jandarmi
UPU va mai angaja un medic stomatolog
Botoşănenii preferă să bolească pe picioare
Grupul Şcolar Vorona în prag de colaps
O nouă piedică de trecut în calea titularizării
O mişcare deşteaptă
Ioan Rotundu
„Botoşanii şi Unirea Principatelor Române”
Comasarea alegerilor este ca şi făcută
crede deputatul Cătălin Buhăianu
„Mărţişor dorohoian” o aduce pe Andra la Botoşani
Ştefan Ţarcă îl acuză pe prefect că nu respectă legea
Video: Lumea lu' Rotundu - Botoşănenii şi Unirea
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă