Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1844
De la 07 Ianuarie 2003
123125415

pnl

Nişte „proşti” şi „animale”,
L-au băgat pe Dragnea-n boli!

  • Ioan Rotundu
  • 22 January 2017, 23:00

Protestele de ieri i-au pus serios pe gânduri pe liderii PSD. Chiar dacă ministrul Justiţiei i-a făcut pe protestatari “neinformaţi”, adică proşti, iar vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu „nazişti” şi „animale”, protestatarii s-au adunat duminică seară cu zecile de mii în Bucureşti şi cu miile prin ţară şi diaspora.
Potrivit portalului de ştiri HotNews, în Bucureşti au protestat peste 30 mii de bucureşteni, după alte surse mai mulţi sau mai puţini. S-au putut vedea pe reţelele de socializare care au transmis în direct, că la televiziunile mogulilor penali totul a fost o manipulare grosolană, de la tineri la persoane mature şi chiar cu capul al. Protestatari de vârste diferite, cu interese diferite, s-au solidarizat pentru că au valori comune în ce priveşte democraţia şi statul de drept.
Desigur, nici la sediul Guvernului, nici la cel al PSD şi ALDE, liderii politici ai partidului de guvernământ n-au avut curajul să iasă pentru a discuta cu protestatarii. Pe cât sunt de voinici în birourile în care pun la cale legi menite să-i apere pe corupţi, pe atât sunt de laşi când li se cere socoteală pentru faptele lor reprobabile.
La televiziunile celor doi penalişti, România TV şi Antena 3, s-au lansat fel de fel de zvonuri false menite să-i discrediteze pe protestatari. De exemplu, la RTV o moderatoare susţinea că a primit informaţii că protestatarii au primit câte 50 lei de persoană. N-a spus de unde are informaţiile şi nici cine i-ar fi plătit cu aceste sume.
Este aberant să crezi că cineva ar fi putut plăti peste 30 de mii de oameni, admiţând că ar fi avut uriaşa sumă de peste 1,5 milioane lei cash, fără ca printre ei să nu se afle şi cozile de topor ale PSD care să fi fugit cu limba scoasă de un cot la RTV sau Antena 3 ca să arate banii şi să declare de la cine i-a primit. Dar pe miile de protestatari din ţară cine i-o fi plătit? Dar pe sutele de protestatari din Paris, Roma, Londra, Copenhaga etc. cine i-a plătit?
Recunoaştem în afirmaţiile moderatoarei tehnica de manipulare şi dezinformare a PSD-ului dar şi crâmpeie de adevăr despre cum proceda PSD-ul pe vremea când organiza mitinguri împotriva Guvernului Boc cu militarii rezervişti pe care-i plătea generos.
La protestele de ieri, complet civilizate, s-a putut observa lipsa din coloană a diversioniştilor plătiţi să compromită manifestaţia, iar o metodă bine cunoscută celor din PSD şi folosită în premieră cu succes de Iliescu şi Roman.
Nici ofiţeri ai serviciilor secrete, îmbrăcaţi civil, n-au apărut printre manifestanţi pentru a-i instiga la violenţă, semn că actuala anchetă a procurorilor cu privire la evenimentele miniere mineriadei din iunie 1992 i-a cam liniştit. E drept, în fruntea SRI-ului de astăzi nu se află un Virgil Măgureanu de ieri şi nici preşedinte nu este Iliescu.
Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut şi el să-şi manifeste indignarea asupra modului în care Guvernul PSD vrea să dinamiteze statul de drept. Preşedintele nu poate fi acuzat că a încălcat Constituţia pentru că, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale de pe vremea când preşedinte era Traian Băsescu, s-a legiferat dreptul preşedintelui de a-şi exprima opiniile personale. Asta a făcut şi Iohannis duminică seară când s-a arătat în mijlocul protestatarilor.
Probabil că protestele vor continua şi astăzi, poate şi marţi, în condiţiile în care Guvernul Grindeanu nu va anunţa că retrage cele două ordonanţe. Dacă Liviu Dragnea, autorul din umbră a acestor ordonanţe, fiind dovedit că ele au fost create în calculatorul de la Cancelaria Camerei Deputaţilor unde Dragnea este preşedinte, nu va anunţa prin Grindeanu retragerea celor două ordonanţe, există riscul ca aceste proteste paşnice să se transforme în manifestări violente.
Poate că liderii PSD şi asta vor, ca să aibă motive să ceară ministrului de Interne să intervină în forţă iar ministrului Justiţiei să dispună anchete asupra organizatorilor. O transformare a protestelor paşnice în violenţe ar putea agrava situaţia politică şi economică a ţării şi aşa destul de incertă şi ar arunca România cu cel puţin 10 ani înapoi.
Liviu Dragnea, Florin Iordache, Călin Popescu Tăriceanu n-au învăţat nimic din istorie., Şi cei mai siguri dictatori pe poziţia deţinută au ajuns să sfârşească în faţa plutonului de execuţie sau, şi mai rău, sfâşiaţi de mulţimile furioase. De puterea legii n-a scăpat nici un mare dictator. Puterea orbeşte raţiunea iar Liviu Dragnea pare să fie orbit de puterile care i le conferă actuala sa poziţie politică. Îi prevăd un sfârşit trist. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 23.01.2017
Bancul zilei: Mnemotehnică modernă
Theresa May, primul lider strain care se va intalni cu Donald Trump
Israelul reia colonizarea teritoriilor palestiniene, la doua zile dupa investirea lui Trump:
A aprobat construirea a 566 de case in Ierusalimul de est si intentioneaza sa autorizeze alte 11.000 de constructii
Parlamentul rus ar putea elimina din Codul Penal infractiune de lovire in cazul membrilor familiei
Raluca Turcan: Intentionez sa merg la protestul impotriva modificarii legislatiei penale;
PNL ia in calcul o motiune de cenzura
Guvernul britanic, acuzat ca a acoperit esecul inregistrat la un test din programul de descurajare nucleara Trident.
O racheta lansata in directia tarmului african s-ar fi indreptat spre SUA. Theresa May refuza sa raspunda
Gunoiul ministrului Daniel Constantin ne usucă buzunarul
Ioan Rotundu
Liviu Dragnea: Iohannis a fost in fruntea unei noi mineriade, e un inceput de lovitura de stat.
Liderul PSD nu vorbeste despre suspendare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog