Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12527
De la 07 Ianuarie 2003
114842159

Deşi Drăguş se crede profesor, Ţurcanu şi Conţac nu vor să-i fie elevi

  • 22 July 2008, 23:00

Deputatul pedelist botoşănean Radu Drăguş a ajuns la concluzia că preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţîbuleac, de aceeaşi coloratură politică, a avut dreptate în demersul său de a limita atribuţiile trasate celor doi vicepreşedinţi: liberalul Florin Ţurcanu şi social democratul Constantin Conţac. În sensul că aceştia vor mai multe atribuţii, dar nu fac faţă nici celor pe care le au în prezent.
„Niciunul nu are vreun proiect pe care să îl propună CJ pe domeniul de care răspund. Nu sunt în stare să-şi ducă la îndeplinire atribuţiile pe care le-au primit, dar vor mai multe. Este foarte adevărat că domnul Conţac ar fi vrut să răspundă în continuare de drumurile judeţene, iar Florin Ţurcanu de vânzarea pâinii. Tot acest scandal cu directoarea economică Maria Bordaş, după cum îl cunosc eu pe Ţurcanu, a ieşit fiindcă nu a luat el saltelele şi le-a luat altcineva”, a declarat deputatul Drăguş.
Acesta a specificat că dacă cei doi vicepreşedinţi nu se descurcă, le poate da el nişte teme de meditaţie. Vicepreşedintelui Conţac îi recomandă să se gândească la faptul că două dintre monumentele de patrimoniu, respectiv Mănăstirea Popăuţi şi Coşula au nevoie de bani pentru reparaţii.
În ce-l priveşte pe Florin Ţurcanu, deputatul pedelist îi sugerează să ia aminte la mişcarea sportivă, care a dat performanţe şi este omisă cu vederea. „Mă refer şi la acele cluburi de arte marţiale şi la alte cluburi cu performanţe şi care în momentul de faţă sunt neglijate. Ar avea destul de lucru pe acest segment. Este foarte adevărat că nu este atât de profitabil, nici ca drumurile judeţene şi nici ca vânzarea pâinii, protejată de Garda Financiară”, a mai adăugat Radu Drăguş.

Ţurcanu îl invită pe Drăguş la luptă deschisă
Referitor la grija pe care deputatul o poartă subalternilor colegului său de partid, vicepreşedintele Constantin Conţac a replicat că niciodată nu a spus că este nemulţumit de atribuţii şi nici nu are pretenţii din acest punct de vedere. „Nu este rea voinţă în a nu se vota proiectele, dar e normal ca fiecare consilier să ştie ce votează. Legat de biserici, sigur dacă a devenit creştin, poate face şi el nişte gesturi personale”, a subliniat Constantin Conţac.
La rândul său, Florin Ţurcanu a spus că se achită de sarcinile trasate de şeful său. Totodată îi cere public preşedintelui instituţiei, Mihai Ţâbuleac, să ia poziţie în ceea ce priveşte declaraţiile deputatului Radu Drăguş. „Nu consider că este normal nici corect ca, având în echipa sa doi vicepreşedinţi aleşi, în aşa fel încât să reflecte opţiunile politice ale cetăţenilor, să se lase consiliat de colegii de partid pentru a conduce dictatorial Consiliul Judeţean. Pentru că într-adevăr e vorba de dictatură atunci când refuzi să delegi responsabilităţile vicepreşedinţilor”, declară Ţurcanu.
În privinţa lui Drăguş, vicepreşedintele liberal susţine că nu îşi doreşte să intre în polemică cu acesta, invitându-l la o competiţie directă la alegerile parlamentare: „Îl invit să candideze şi dumnealui pe colegiul uninominal Săveni. Să lăsăm să decidă cetăţenii cui să-i ofere încrederea pentru a le conduce destinele. Dumnealui n-a reuşit, timp de patru ani, să facă ceva concret pentru judeţul nostru. Decât să ne găsească nouă teme de meditaţie, mai bine ne-ar arăta public ce fonduri a adus în perioada de când activează ca parlamentar”, a mai spus Florin Ţurcanu. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ministrul italian de interne vrea expulzări în 48 de ore fără acordul judecătorilor
Vizita Ambasadorului României în Canada la românii din Saskatchewan
Trei români au fost primiţi de către ministrul de interne al Italiei
Modalităţi de obţinere a cetăţeniei italiene
Arestaţi la domiciliu
Noi controale pe capul medicilor de familie
Şmecheriile practicate de patroni cu salariaţii angajaţi pe subvenţie
Program Tele'M Botoşani miercuri, 23 iulie
Îşi motivează absenţele de la lucru cu certificate medicale îndoielnice
Logică de profesoară blondă
Horoscop
Italia oferă salarii mari pentru o anumită profesie
Drame HIV/SIDA ştiute doar de medici
Despre onorarea reţetelor compensate Oprişanu are părerea sa
Comentariul comentariilor (CLI)
(Ioan Rotundu)
Vrerea lui Ţâbuleac nu este şi cea a consilierilor judeţeni
noul preşedinte vrea să aibă la dispoziţie cinci consilieri personali
A investit aproximativ 60.000 lei în şantierul arheologic de la Vorniceni
piese de ceramică de acum 5 – 6 mii de ani, descoperite la Vorniceni, vor fi expuse la Vatican şi în Polonia
Guvernanţii îşi aduc aminte de săracii Botoşanilor
Rapsozii Botoşanilor vor urca pe scena Festivalul „Cerbul de Aur”
Vor şti poliţiştii să utilizeze calculatorul, sau îl vor lăsa în cutie?
Gheorghe Sorescu trece azi prin proba de foc
S-a săturat de incompetenţii de la CAS
Porcăieli ca la uşa cortului
Ioan Rotundu
Anunţ important!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă