Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6667
De la 07 Ianuarie 2003
123784257

Editorial

Gândurile măreţe ale baciului liberal

  • Ioan Rorundu
  • 22 July 2012, 23:00

Liderul PNL, deputatul Florin Ţurcanu, nutreşte iarăşi gânduri măreţe cu privire la viitoarea conducere a Consiliului Judeţean Botoşani. Intrat în viaţa politică botoşăneană cu eticheta de „ciobanul din Suliţa”, aluzie la preocuparea sa şi a familiei de a creşte oi, Florin Ţurcanu (şi nume îl recomandă pentru îndeletnicirea nobilă de creştere a oilor) s-a făcut repede remarcat în rândul liberalilor, urcând rapid în ierarhie şi, iată, ajungând şeful partidului.
Omul a prins gustul puterii, şi-a învins orice prejudecată de om venit de la coada oii (profesia de bază este cea de tehnician veterinar) şi s-a integrat uimitor de lejer în imoralitatea care domină clasa politică.
Ajuns deputat, omul şi-a dorit să intre în rândul lumii bune în toate privinţele comportamentale. Şi-a lăsat nevasta, Maura, pe care a surghiunit-o cu totul din familie (femeia nu mai are cu ce se întreţine, fiind fără serviciu), făcând din şefa sa de cabinet, Roxana Marandiuc, o devotată amantă. Interesant este că, deşi calificată profesoară, adică aparţinând intelectualităţii, Marandiuc şi-a părăsit soţul în favoarea lui Florin Ţurcanu. Sunt mulţi cei care se întreabă ce anume a atras-o către acesta. Poate că-i admiră calităţile de politician, poate că în materie de bărbaţi are gusturi ciudate, poate că a descoperit în Ţurcanu iubirea vieţii sale, cine poate şti?!
Cert este că Ţurcanu o ţine numai prin preajma sa, inclusiv la Bucureşti, unde amanta stă la hotel şi şi ia dejunul pe banii Parlamentului, adică a contribuabilului. Aşa privite lucrurile, cum să nu-i dai dreptate preşedintelui Băsescu că numărul de parlamentari trebuie redus semnificativ, aducându-se importante economii la bugetul ţării.
Dinu Păturică, simbolul parvenitului din epoca fanariotă, eroul căţii „Ciocoii vechi şi noi” semnată de scriitorul Nicolae Filimon, este modest în ambiţiile sale de mărire, faţă de ambiţiile care-l mână pe Florin Ţurcanu.
„Ciobanul din Suliţa” a descoperit farmecul de a fi în centrul atenţiei publice, de a fi vedetă politică, de a fi puternic şi a-i domina pe cei din jur, chiar umili. Mânat de astfel de trăiri, omul crede că poate ajunge stăpânul judeţului. Aşa că nu se sfiieşte să pună la cale jocuri politice prin care să-şi asigure sprijinul politic ca în 2012 să candideze la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, cu şanse sigure de reuşită.
Până îşi va vedea împlinit visul de mărire, Ţurcanu face şi desface jocuri pentru vicepreşedinţia instituţiei peste care doreşte să ajungă şef. Dacă prima sa intenţie de-al schimba din funcţia de vicepreşedinte pe pedelistul Cristi Achiţei a eşuat, omul nu se dă bătut şi reia lupta. Înhăitat, după cum susţine, cu cozile de topor din PSD, Ţurcanu crede că în viitorul apropiat îl va revoca pe Achiţei din funcţia deţinută şi va pune în loc un liberal cu fustă. Mă refer la Cătălina Lupaşcu, o educatoare ce graţie binefacerilor unor instituţii de învăţământ privat a devenit profesoară de psihologie cu masterat în management.
Şi iar mă văd nevoit să apelez la personajele din „Ciocoii vechi şi noi”, mai exact la ţiitoarea boierului Andronache Tuzluc, ajunsă amanta lui Păturică. După trimiterea lui Păturică la ocnă, de către domnitor, ţiitoarea ajunge amanta unui turc. Numai că turcul o descoperă că-i împarte patul şi cu alţii, aşa că o înecă în Dunăre. Fata asta cu fustă liberală, Cătălina, care a ajuns directorul Casei Corpului Didactic Botoşani, tot cu sprijin liberal, pare să nu fi citit cartea lui Nicola e Filimon, iar dacă a citit-o n-a învăţat nimic. Ţurcanu şi-a lăsat nevasta pentru amanta Roxana, dar nu cred că Roxana va accepta să fie înşelată, ori trădată în amorul propriu.
Susţinerea Cătălinei de către Ţurcanu a dat naştere la multe şi delicate zvonuri cu iz amoros. Ulciorul nu merge de multe ori la apă şi nu toate femeile care-şi ridică fusta ajung în funcţii de şef.
Dar, lăsând poveştile amoroase ale liberalilor, problema cea serioasă este că şefia judeţului a ajuns la cheremul jocurilor politice promovate de nişte neaveniţi, ce răspândesc miros de caş şi lână, făcând de râs ancestrala îndeletnicirea păstoritului. Nu cred că judeţul care a dat ţării şi lumii mari personalităţi culturale şi ştiinţifice greu de egalat, să stea la cheremul unor astfel de parveniţi social şi politic.
Însă cel mai condamnabil este faptul că astfel de oameni se bucură de sprijinul unor persoane cu pretenţii, cum sunt liderii PSD. Pe aceştia trebuie să-i judecăm şi să-i condamnăm. Părerea mea!

12.10.2009


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Nedumerirea lui Bulă
Video: Păcătoşii (Partea II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog