Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27419
De la 07 Ianuarie 2003
118413962

Botoşani: Chiriaşi ANL putrezi de datori la plata chiriei

  • s-ar impune evacuarea lor din locuinţe
  • 22 July 2014, 23:00

Deşi chiriile la locuinţele ANL sunt cu mult mai mici decât cele practicate pe piaţa liberă a închirierilor de apartamente din judeţ, unii dintre chiriaşii ANL au datorii care le pot aduce evacuarea din locuinţe. Potrivit lui Florinel Gornea, director adjunct al Societăţii Locativa, patru chiriaşi de la ANL-uri sunt în această situaţie.
“Cea mai mare datorie se ridică la vreo 46 de milioane de lei vechi. Nu a mai plătit chiria de ceva mai mult de doi ani. Nu sunt mulţi în situaţia aceasta. Avem 3-4 care ne fac astfel de probleme şi probabil vom fi puţi în situaţia de a-i evacua din locuinţe”, declară directorul adjunct al SC Locativa. Datornici la chirie sunt cu sutele, dar din cei care nu au plătit pe două-trei luni în urmă. Florinel Gornea susţine că au mai fost la un pas de a fi evacuaţi şi alţi chiriaşi dar au venit şi au plătit.
Reprezentanţii Locativa au înregistraţi 350 de restanţieri la plata chiriei, datoria însumată de aceştia fiind de 670 de milioane de lei vechi.
Însă sute de chiriaşi din blocurile ANL au datorii mari şi la furnizorii de utilităţi. Numai la apă restanţele la plată ajung la peste jumătate de miliard de lei vechi. Din acest motiv şi operatorul de apă a trecut la debranşări, cu sprijinul Locativa.
“Noi putem să-i dăm în judecată pentru neplata chiriei, dar nu şi pentru restanţele de la utilităţi. Dar de fiecare dată dacă operatorul la care sunt datori ne-a cerut sprijinul, noi l-am acordat. La gaz e simplu, li se închide şi se reia furnizarea atunci când achită datoria. Acum se va proceda aşa şi la apă”, a mai precizat directorul adjunct al Societăţii Locativa. (Doina Marcu)
10.11.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Copăcel, copăcel domnule Şimit şi fără Comariţa
Panaramă politică în CJ
Bancul zilei: Treabă românească
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă