Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14269
De la 07 Ianuarie 2003
112991704

Diriginte acuzat că a plecat în vacanţă cu banii elevilor

  • 22 June 2007, 23:00

Angajată de doi an la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, profesoara de biologie Cătălina Mitelu nu se află în relaţii forte bune cu părinţii clasei a cărei diriginte este. După conflictele minore peste care au trecut cu vederea părinţii clasei a VI-a B de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” consideră că ultima atitudine a dirigintei a pus capac peste toate. La finele anului şcolar diriginta a programat o excursie pentru elevii clasei sale. Deşi, în principiu nu au fost de acord, părinţii s-au decis să îşi lase micuţii să se bucure de o excursie la sfârşit de an şcolar. Excursia era programată pentru data de vineri, 15 iunie, însă din diverse motive a fost amânată de dirigintă pentru miercuri 20 iunie. În ziua respectivă, pentru suma de 150 lei, un grup de 13 elevi urma să meargă pentru două zile la Castelul Bran. În cursul serii de marţi, 19 iunie elevii aveau stabilită o întâlnire cu diriginta lor pentru a pune la punct o serie de detalii cu privire la excursia care urma să fie făcută în a doua zi dimineaţă. Însă, surpriza neplăcută a elevilor sosiţi la întâlnire a fost să constate că s-au prezentat degeaba pentru că diriginta lor nu a venit.
După cum susţine părintele unui elev din clasa a VI-a, în ciuda faptului că elevii s-au dus acasă la dirigintă pentru a stabili o legătură aceasta nu a dat nici un răspuns. În speranţa că totuşi neprezentarea la întâlnirea de marţi seară a fost o mică neînţelegere, copii de mână cu părinţii s-au prezenta în ziua excursiei la locul stabilit. Şi de această dată dezamăgiţi elevii, dar şi părinţii au constatat că organizatorul excursiei nu s-a prezentat. Pentru că nu au primit nici o explicaţie, părinţii au încercat să o contacteze telefonic pe diriginta copiilor. Din păcate nu au avut parte de nici un răspuns şi nici o explicaţie telefonul fiind închis. „Ca dirigintă nici măcar nu este ataşată de copii. A scăzut nota la purtare la foarte mulţi elevi fără să de-a nici o explicaţie părinţilor. Acest ultim gest al ei a pus capac”, a precizat părintele unui elev din clasa a VI-a.
Acesta a adăugat că au aflat de la secretariatul şcolii că în cursul amiezii zilei de miercuri, profesoara a venit să îşi ridice banii de concediu. De la sfârşitul anului şcolar şi până la ora actuală părinţii nu au mai putut să stabilească o legătură cu aceasta. Nemulţumiţi de modul ei de a se comporta în calitate de cadru didactic părinţii doresc un alt diriginte pentru copii lor.
Ei susţin că au făcut un astfel de demers la conducerea şcolii. În cursul după amiezii de ieri, părinţii clasei a VI-a B urmau să se întâlnească cu directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, Mihail Vasilică pentru a găsi o soluţie în această problemă. Directorul unităţii de învăţământ a precizat că a fost sesizat telefonic de câţiva părinţi ai clasei cu privire la acest aspect. „Situaţia încă nu este lămurită şi urmează să discut cu părinţii. Dar deocamdată plecăm de la prezumţia de nevinovăţie. În cazul în care profesoara va fi găsită vinovată vom demara o anchetă internă”, a declarat Mihail Vasilică, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani. Acesta susţine că niciodată nu a mai avut probleme aşa de mari la unitatea de învăţământ pe care o conduce, iar fapta de care este acuzată profesoara este destul de gravă.
Din păcate, deocamdată nu s-a putut afla adevăratul motiv pentru care profesoara nu s-a prezentat în ziua excursiei şi nu a contactat părinţii pentru a le înapoia banii. Contactată telefonic, profesoara Cătălina Mitelu nu a răspuns pentru a încerca să se apere de acuzaţiile părinţilor. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariu la comentarii (CXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
„Bărbatul casei”
Pui umplut
Teatrul "Vasilache" vă invită...
Cugetări şi maxime din SUA
De viagra femeilor n-aveţi nevoie?
Comisii de evaluare a pagubelor în agricultură
Suplimentare de fonduri la farmacii
Medicii de familie pot angaja alţi medici
Centrul Antidrog a rămas cu geamurile sparte
Un alt autoturism furat
Minoră plecată de acasă pentru că nu se înţelege cu părinţii
Comisarii Gărzii Financiare se plâng că sunt prost plătiţi
Vor să impună o reducere a taxelor aplicate de către furnizorii de servicii
Senatorul Vasilescu vrea să sprijine Direcţia Silvică Botoşani
Vrea să îi arate lui Conţac cum se fac strategii de dezvoltare
Pregăteşte licitaţia pentru reabilitarea Parcului
Alexandru vrea să sprijine primăriile cu proiecte europene
Guvernatorul de Milano, din Italia, a vizitat Botoşanii
Ţânţarul Buhăianu pişcă fundul… elefantului Conţac
Comunicat de presă referitor preţuri E.ON
FC Botoşani bătută la… munte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă