Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10131
De la 07 Ianuarie 2003
110930601

Prefectul de Botoşani face apel către părinţii cu bani să-şi ţină obrăznicăturile în frâu

  • grupuri de tineri cu maşini şi mopede fac legea străzii
  • poliţiştii acţionează cu o anumită teamă
  • 22 June 2009, 23:00

Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman a dispus organelor de ordine să ia o atitudine mai fermă vizavi de tinerii teribilişti care fac raliuri în plină stradă. Asta, după ce vineri un grup de tineri au tulburat liniştea şi ordinea publică prin zgomote şi larmă, realizate prin accelerarea accentuată a mopedelor, iar în sensul giratoriu, alţi teribilişti la volanul unor autoturisme au turat motoarele la maxim.
Mai mult, tinerii au refuzat să se legitimeze şi au adoptat o atitudine sfidătoare faţă de organele de ordine, ceea ce a dus la suplimentarea forţelor de intervenţie în zonă. În urma primelor verificări efectuate, a fost identificat conducătorul unui moped, faţă de care s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale atât pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice cât şi a normelor rutiere.
„Din cercetările efectuate au rezultat şi indicii de săvârşire a unor fapte de natură penală. Astfel, din data de 19.06.a.c., pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă de H. BOGDAN şi R. MARIAN, din municipiul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de sfidare a organelor judiciare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, blocarea cu intenţie a drumului public şi participarea la întreceri neautorizate pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Botoşani, Manuela Ieremie.
Totodată a fost efectuată şi o razie, a cărei rezultate nu l-au prea mulţumit pe prefect. „O prioritate a mandatului meu este reinstaurarea respectului faţă de lege şi voi sprijini ori de câte ori va fi nevoie forţele de ordine. Am dispus să clarifice situaţia. La primele evenimente poliţia a fost luată pe nepregătite. Le-am reiterat prioritatea enunţată şi de ministrul de interne Dan Nica: mai mulţi poliţişti în stradă, alături de cetăţeni şi nu în birou. Am solicitat un raport scris asupra evenimentelor ce au avut loc la finele acestei săptămâni. Din ceea ce ştiu eu, inspectorul general a dispus efectuarea unei razii ce s-a derulat în cursul nopţii trecute, care însă nu a avut prea multe rezultate. Dar totodată şi-a trimis corpul de inspecţie pentru verificarea modului în care a fost gestionată de poliţie situaţia”, a precizat prefectul Roman, atrăgând totuşi atenţia că meseria de poliţist nu e una uşoară, prin prisma faptului că graniţa dintre a-ţi exercita atribuţiile în forţă şi cu fermitate şi abuzul este aproape invizibilă. În sensul că nu există o graniţă definită, legislaţia din păcate este relativ deficitară în acest domeniu şi de aceea se şi întâmplă astfel de incidente.
„Nu cred că poliţiştilor le este frică de infractori şi de aceşti mici contravenienţi, mai degrabă de această graniţă pe care pot să o calce fără a-şi da seama. În legătură cu aceşti tineri teribilişti fac apel nu doar către poliţiştii care trebuie să aplice legea, ci şi către părinţii care şi-au educat progeniturile. Am înţeles că există şi copii de bani gata care îşi fac de cap şi nu aş vrea să ne mai aducem aminte de evenimentele nefericite care s-au soldat chiar cu decese, cu ani în urmă. Aceşti părinţi care îşi lasă copiii un pic cam slobozi nu ar dori să se întâmple aşa ceva. Cred că toată lumea trebuie să concure la realizarea unui climat de linişte, nu doar să aşteptăm ca poliţia să scoată pistolul şi să facă legea ca odinioară în Vestul sălbatic”, a mai adăugat prefectul Cristian Roman. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bovină despotmolită din albia unui râu
Frica de leptospiroză îi face pe inspectorii sanitari să iasă din birouri
"Dacia liberă" de peste Tisa, sub cizma abuzurilor - satul Apşa de Mijloc
Un nou „7 aprilie”?
Comportament animalic al poliţiei maghiare faţă de şoferii români
Voronin disperat, merge la Moscova pentru a fi ajutat să rămână la putere după 29 iulie
68 de ani de la 22 iunie 1941: Eliberarea Basarabiei! 29 iulie 2009 democratizarea ei?
Inspectorii sanitari vor verifica mâncarea pentru nunţi
Directorii incompatibili vor trebui să intre în legalitate
În vizită la mama încarcerată!
Florăresele vor fi trimise la plimbare
Horoscop
Comentariul comentariilor CIII
Ioan Rotundu
Românul şi talpa pantofului
Te ajută să-ţi refaci chelia
A făcut rost de bani pentru salarii....
Bac fără camere video, liber la copiat
DSP Botoşani va marca locurile de scăldat cu plăcuţe
Norocul lui Marian
De pază la Bacalaureat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă