Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2163
De la 07 Ianuarie 2003
108538804

Botoşani: Constantin Conţac şi „Drumul buclucaş”

  • 22 June 2014, 23:00

După ce sâmbătă seara a fost difuzat pe Tele’M Botoşani reportajul intitulat „Drumul buclucaş”, reportaj prin care am încercat să surprind necazurile create locuitorilor satului Joldeşti de traficul auto pe drumul judeţean care le străbate o parte de sat, am primit mai multe critici pe adresa de mail a Jurnalului.
Mi s-a reproşat faptul că nu am aprofundat nemulţumirile sătenilor cu privire la adresa omului de afaceri Constantin Conţac şi cum de a ajuns firma acestuia să execute lucrări de modernizare a unui drum pe care tot maşinile sale l-au distrus. Apoi, mi s-a reproşat faptul că n-am dorit să intru în profunzimea cauzelor care au dus la degradarea drumului Corni – Baisa, drum modernizat tot de firma lui Constantin Conţac în urmă cu câţiva ani.
Reproşurile care mi s-au adus par şi nu par a fi justificate. În primul rând că prin reportajul realizat eu mi-am propus să surprind necazurile create localnicilor din Joldeşti de traficul maşinilor de mare tonaj, ceea ce am şi reuşit, zic eu. Pentru asta am fost solicitat de către localnici şi nu pentru a ancheta afacerile firmei lui Constantin Conţac. Reportajul are durata de 60 minute, timp care trebuie extrem de bine utilizat pentru a da continuitate şi echilibru reportajului. Când amesteci problemele de natură socială cu cele de afaceri sau implicaţii politice, iese un carcalete şi nu un reportaj cu o temă bine structurată şi surprinsă în imagini.
Constantin Conţac deţine balastiere pe râul Siret de câţiva ani buni şi, aşa cum spunea şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, inginerul Cristian Achiţei

Exploatarea unei balastiere este o activitate economică privată şi nu poate administraţia publică s-o interzică şi nici să-i interzică circulaţia maşinilor pe un drum public. Este în obligaţia administratorului de drum, în cazul de faţă Consiliul judeţean, să asigure starea tehnică a drumurilor pentru a rula toate categoriile de maşini.
Scandalul iscat de cetăţeanul Gheorghe Ştirbu, singurul nemulţumit la adresa firmei lui Constantin Conţac, este generat de un drum a cărui statut juridic este incert. Ştirbu recunoaşte că drumul este amenajat pe tern public dar el se plânge de faptul că praful care se ridică în urma maşinilor îi afectează recolta, motiv pentru care vrea ca firma lui Conţac să-i plătească pagubele.
Problema se va putea rezolva numai la nivelul Primăriei Vorona, cel în măsură să decidă fiind primarul Aurel Ştefan. Numai primăria poate impune anumite condiţii de circulaţie pe drumul reclamat de Ştirbu, drumul fiind unul secundar.
Că firma lui Constantin Conţac reabilitează drumul judeţean, nu este o lucrare recent achiziţionată. Firma lui Conţac a câştigat licitaţia de reabilitare a drumului Botoşani – Orăşeni Deal – Vorona – Joldeşti când preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani era Mihai Ţâîbuleac. Penztru că nu au fost bani suficienţi, lucrările s-au derulat în salturi. Acum s-au alocat banii pentru finalizarea lucrărilor iar în două, trei luni drumul nu va mai crea probleme nimănui.
Cu distrugerea drumului Corni – Baisa, a căuta nod în papură firmei lui Conţac n-ar fi corect. Conţac a reabilitat drumul pentru a fi circulat de maşini de tonaj mijlociu. Vicepreşedintele CJ, inginerul Achiţei a explicat că acest drum nu a fost construit pentru maşini grele dar că nici traficul acestor maşini nu poate fi stopat. Soluţia este reabilitarea drumului la nivel de maşini cu tonaj mare. Iar această reabilitare se va face când vor fi bani.
Cine doreşte să înţeleagă cum stau lucrurile în această zonă, poate vizualiza întreg reportajul dând clik pe imaginea de faţă.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Secretul măcelarului
Horoscopul zilei
De ce Băsescu nu trebuie să demisioneze
Ioan Rotundu
NASA identifica o potentiala tinta pentru misiunea de relocare a unui asteroid
Papa Francisc excomunica mafia calabreza, 'Ndrangheta, si ii indeamna pe catolici sa lupte impotriva ei
Doinita Basescu, despre arestarea sotului ei
Regret ca nu ne-am putut ridica la nivelul demnnitatii si rangului la care am ajuns
Perchezitii DNA in Suceava si Radauti la institutii judiciare, firme si domicilii, intr-un dosar de coruptie
Trei magistrati, adusi la audieri la Bucuresti
Traian Basescu: Nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel
FMI analizeaza schimbarea regulilor pentru acordarea de imprumuturi mari tarilor cu probleme financiare
Judecătorii găinari
Ioan Rotundu
Marti: Cod galben de ploi si vijelii in 29 de judete
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă