Deşi este înregistrat de la 3 noiembrie 2005 în registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucureşti, proaspătul Partid Popular (PP) a dat naştere deja la o serie de discuţii şi neînţelegeri. O parte din nemulţumiri aparţin oponenţilor politici, ele ajungând în atenţia procurorilor sub forma unor plângeri penale. Contra preşedintelui filialei botoşănene a PP, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Dorin Ciuştea au fost formulate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani două plângeri penale. Sesizările au la bază recentele alegeri din comuna Adăşeni, unde partidul a avut un candidat pentru funcţia de primar, iar în final a câştigat două locuri de consilier local. Plângerile de la parchet au fost înaintate una de Prefectură, iar cealaltă de Alianţa Dreptate şi Adevăr. În plângerea Prefecturii, preşedintele PP este acuzat de folosirea însemnelor electorale ale unui partid neconstituit, potrivit prevederilor legii partidelor politice.
În cea de-a doua plângere formulată de Alianţă s-a menţionat că acesta ar fi semnat fără drept listele electorale cu candidaţi pentru alegerile de la Adăşeni, a declarat Florina Piloş, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Preşedintele popularilor botoşăneni, Dorin Ciuştea susţine că PP şi-a depus candidatura la Adăşeni ca orice formaţiune politică, dar la acel moment nimeni nu şi-a manifestat nemulţumirea faţă de acest lucru. Formaţiunea are o sentinţă prin care Tribunalul Bucureşti a admis înscrierea în rândul partidelor politice. Dacă se va constata că nu am avut dreptul să candidăm la Adăşeni probabil consilierii noştri vor deveni independenţi şi îşi vor desfăşura activitatea în continuare până la momentul în care partidul va fi înregistrat definitiv. Pe mine mă surprinde faptul că noi avem hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care suntem înregistraţi în registrul partidelor politice, ca formaţiune politică valabilă, deci orice contestaţie depusă conform legii trebuie soluţionată de Curtea de Apel în termen de 15 zile, dar de la momentul înfiinţării. Ori Curtea de Apel nu s-a pronunţat în nici un fel, susţine Dorin Ciuştea. Un alt lucru care îl surprinde pe Ciuştea este faptul că aceste contestaţii au apărut după ce s-au dat rezultatele alegerilor la Adăşeni, iar când PP şi-a depus candidaturile nu a existat nici una. Contestaţiile au fost depuse de câteva persoane fizice şi de două formaţiuni politice, PRM şi una pe care nu o reţin deoarece nu am auzit de ea, susţine liderul popularilor botoşăneni. Indiferent dacă plângerile sunt sau nu temeinice, procurorii botoşăneni vor cerceta aspectele reliefate de plângeri. (Margareta NICHIFOR & Dumitriţa AILOAIE)
Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea,
multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.