Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9914
De la 07 Ianuarie 2003
111048971

Sorohan s-a temut să rostească un nume

  • 22 May 2007, 23:00

La societatea Termica se petrec fel de fel de lucruri ciudate, iar când cei din conducere sunt întrebaţi, refuză să dea cuvenitele explicaţii. Recent, Poliţia a finalizat cercetările într-un dosar ce a avut la bază o plângere penală înaintată chiar de conducerea societăţii. Problema este una extrem de încurcată şi pigmentată cu multe ciudăţenii. Iată ce am putut afla noi, deşi după multe insistenţe, invocând în mod repetat dreptul la informare pe care-l au cetăţenii.
Cu ceva timp în urmă, adică anul trecut, o societate comercială producătoare de alcool a intrat în conflict cu conducerea de atunci a societăţii Termica. Disensiunile s-au iscat pe seama refuzului societăţii de a plăti o factură ce reprezenta contravaloarea aburului consumat. Pentru că societatea se încăpăţina să nu plătească, conducerea Termicii a luat decizia deconectării sale de la reţeaua de abur. Numai că, surpriză! Peste ceva timp s-a descoperit că, deşi deconectată de la conducta de abur, societatea producătoare de alcool se reconectase în împrejurări total neelucidate. Ancheta declanşată de către cei din Termica n-a reuşit să localizeze cu sprijinul cărui angajat s-a reconectat societatea la conducta de abur. Pentru că, spun specialiştii, ca să se fi putut reconecta, cineva trebuia să scoată conducta de sub presiune, iar acel cineva nu putea fi decât un angajat al Termicii. Iar acel angajat nu putea să-şi bage capul sub o aşa cununie, dacă nu avea şi protecţia cuiva din conducere. Cert este că, până a fi descoperită, producătorul de alcool a beneficiat de abur, dar fără a i se factura consumul. În termeni juridici, se poate spune că aburul a fost furat cu concursul unui angajat, sau mai mulţi, de la Termica.
Cel care a descoperit şmecheria a fost directorul general Robert Sorohan. Acesta n-a lăsat lucrurile la voia întâmplării şi a depus o plângere penală, cerând organelor de anchetă să stabilească persoana din Termica vinovată de reconectarea ilegală la conducta de abur a producătorului de alcool. Întâmplător noi am aflat că Poliţia a finalizat cercetările în acest caz şi a trimis dosarul la Parchet. N-am reuşit să aflăm numele patronului societăţii implicate şi al angajatului Termicii făcut răspunzător.
Contactat telefonic, fostul director general Robert Sorohan ne-a ameţit de cap vreme de vreo zece minute, dar sub nici o formă n-a dorit să rostească numele patronului şi a salariatului găsit vinovat. A recunoscut că informaţiile solicitate de către noi nu sunt secrete, dar ne-a îndrumat să le obţinem de la actualul director general Ion Diaconu. Nici măcar replica noastră că dumnealui este semnatarul plângerii penale, că dumnealui a descoperit furtul de abur nu l-a convins. Am putea să-l suspectăm pe fostul director de pactizare cu cei implicaţi. N-o facem pentru că ştim că nu-i aşa. Mai degrabă fostul director Sorohan s-a temut să rostească numele patronului producător de alcool şi mai ales s-a temut de eventualele consecinţe.
Ne-am îndreptat atenţia către un membru în Consiliul de Administraţie al Termicii, respectiv ex-senatorul Dumitru Codreanu. „Numele patronului este Costel Calistru. Dar nu el este vinovatul. Vinovat se face acel angajat al Termicii care a scos conducta de sub presiune, ca societatea producătoare de alcool să poată primi din nou abur” – a fost explicaţia membrului C.A. Iată o altă interpretare ciudată a celor petrecute.
Aşadar, patronul de care fostul director Sorohan se teme, se numeşte Costel Calistru, producător de alcool, cu fabrica în incinta fostei Secţii de producţie alimentară (SPA) Botoşani, adică vecin cu Termica. Numele salariatului implicat n-am reuşit să-l aflăm. Sperăm să fim ajutaţi chiar de către unii angajaţi oneşti de la Termica. S-a mai întâmplat să avem un astfel de noroc. Să mai adăugăm faptul că aburul consumat de societatea producătoare de alcool a fost încasat, dar de la noi. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Conţac se răfuieşte şi cu primarul Flutur
S-a făcut lumină în iluminatul public
Trofeul Festivalului „Satule, mândră grădin㔠rămâne la Botoşani
Tehnologie de ultimă generaţie adusă de Holograf la Botoşani
Conţac se arată mulţumit de rezultatul referendumului
O şansă ratată
Ioan Rotundu
Dacă au scutiri de taxe, investitorii vin şi la Botoşani
Social democraţii recunosc că n-au cheltuit cu referendumul
Incubatorul de Afaceri botoşănean apreciat de CE
Peşte mort în iazul Hăneşti
O societate a fost închisă de Garda de Mediu
Orchestra Liceului de Artă a făcut impresie bună peste hotare
Alţi doi ofiţeri de poliţie implicaţi în accidente rutiere
A început lupta pentru trofeul Festivalului „Lyceum”
Încep să sosească banii pentru investiţiile din învăţământ
Tentativă de viol în parcul Eminescu
Minorii fac regulile furturilor
Horoscop
Citate şi cugetări din Turgheniev
Amantul
Oferte noi, preţuri... şi mai noi
Cu plăcinte în istorie
Comentariu la comentarii (CII)
(Ioan Rotundu)
Trecere oprită, dar liberă pentru cei cu bani
(Cârcotaşul)
Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă