Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
187
De la 07 Ianuarie 2003
123658933

Plângere împotriva judecătorului Adrian Toporăscu la CSM

  • 22 May 2008, 23:00

Deputatul liberal Liviu Câmpanu a ţinut să accentueze că nu poartă un război cu magistraţii. Asta referitor la declaraţiile făcute nu demult, vizavi de activitatea pe care o prestează Maria Aroşculesei, unul dintre magistraţii Biroului Electoral Municipal. La momentul respectiv, Liviu Câmpanu aprecia că aceasta îşi îndeplineşte atribuţiile absolut exagerat. Liberalului botoşănean i se pare normal ca Asociaţia Magistraţilor din România, Filiala Botoşani să aibă o anumită reacţie în privinţa apărării unui coleg, dar de aici şi până la a face previziuni cu privire la rezultatul acestei campanii electorale este foarte mult.
„Ceea ce face domnul judecător Adrian Toporăscu nu este altceva decât o încălcare a statutului magistraţilor. În calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, Filiala Botoşani, previzionează un eventual eşec al meu şi al PNL. Ca simplu cetăţean poate să spună ce vrea el, dar această afirmaţie nu este corectă fiindcă reprezintă o instituţie”, a declarat Liviu Câmpanu, specificând că prin declaraţiile făcute atunci s-a referit doar la o anume persoană şi nu la toată breasla judecătorească pentru care, de altfel, are un deosebit respect.
Totuşi, dacă în demersul său, a jignit pe alţi magistraţi care-şi fac cu responsabilitate şi profesionalism datoria, deputatul Câmpanu îşi cere scuze. Dar i se pare de-a dreptul exagerată afirmaţia judecătorului Toporăscu, mai ales că nu este sociolog. „Domnul Toporăscu este cel care în 2004 a refuzat să primească, în calitatea lui de şef al Biroului Electoral Judeţean, contestaţii cu privire la alegerile din Vlăsineşti, alegeri desfăşurate în turul doi, când numărătoarea voturilor a avut loc după ce candidatul nostru înscris în acea competiţie electorală pentru Primărie a fost dat afară din secţie, după ce secţia a fost încuiată pe dinăuntru şi voturile au fost numărate doar în prezenţa celuilalt candidat”, susţine liderul liberal.
O altă afirmaţie care l-a deranjat pe Liviu Câmpanu este faptul că judecătorul Toporăscu i-a ţinut socoteala prezenţei sale la Parlament şi a întrebat dacă este penalizat pentru absenţe. Îi transmite pe această cale judecătorului că nu este penalizat fiindcă şi-a făcut treaba. „În această perioadă, am lipsit în campania electorală 2 zile de la activităţile Camerei şi pentru asta nu voi primi diurna zilnică pentru activitatea în Bucureşti şi nici decontări pe deplasări. Această campanie electorală nu impietează cu absolut nimic desfăşurarea activităţii mele ca şi parlamentar”, a mai adăugat preşedintele PNL Botoşani.
Din punctul său de vedere, prin această ingerinţă a unui magistrat în activitatea politică de campanie electorală, judecătorul Toporăscu încalcă statutul magistraţilor. Motiv pentru care ieri, liderul liberal a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la acest lucru. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Pinocchio de Darabani
Ioan Rotundu
Cum suntem manipulaţi să nu citim cu atenţie clauzele contractelor de credit
Comentariul comentariilor (CXX)
(Ioan Rotundu)
Nou şef de post la Poliţia Copălău
Furtul bannerelor electorale va fi verificat şi în mediul politic
Maşina liberalului Rebenciuc implicată într-un eveniment rutier
Chişinăul, în rolul de cal troian al Rusiei
Kievul ia din teritoriul Basarabiei
O româncă, patroana agenţiei de turism italiene ”Bora Bora Viaggi”
Biserica “Sfântul Gheorghe” din Toronto are nevoie de ajutor
Ghinionul bărbatului
Horoscop
Vă ajută să vă clădiţi propria afacere
Provocarea ţărăniştilor
Program Tele'M Botoşani vineri, 23 mai
Ploaia a produs inundaţii la Ripiceni
Un suflet de artist
Situaţia biletelor de tratament pentru profesori
Ţurcanu continuă politica amenzilor
Comat Giurgiu vă invită la cumpărături
Oraşul Botoşani mai are o intersecţie semaforizată
Mandat încheiat cu şampanie şi pişcoturi
Centrul Militar se mută la fosta Unitate Militară de pe Sucevei
Ţiganii nu lasă operatorii ecologici să măture Centrul Vechi noaptea
Dezlegare la despăgubiri!
Lansare de carte tip „doi în unu” la City Gallery
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog