Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11402
De la 07 Ianuarie 2003
108312977

Botoşani: Scandalul de la Asociaţia de proprietari nr. 29 în varianta Stamate

  • 22 May 2013, 23:00

Dinu Stamate, contabilul Asociaţiei de proprietari nr. 29 Botoşani, acuzat de o parte din locatarii asociaţi de abuz de funcţie şi comiterea unor ilegalităţi, răspunde acuzaţiilor într-un mod personalizat.
În primul rând, el nu-şi ascunde trecutul, cel post decembrist, cel de dinaintea evenimentelor din decembrie 1989 fiind trecut sub tăcere. S-a căsătorit în anul 1978 şi a divorţat în anul 1997, adică după n19 ani de căsătorie. Divorţul a fost introdus chiar de el iar instanţa a constatat că vina aparţine ambelor părţi aşa că a desfăcut căsătoria din culpă comună. Stamate neagă că ar fi băut şi din această cauză l-a lăsat nevasta, fapt confirmat şi de sentinţa de divorţ.
În 1994 s-a privatizat dar afacerea nu i-a reuşit. A lucrat pe la mai multe SNC şi SRL după care a fost declarat şomer şi a beneficiat de ajutor social. La Asociaţia de proprietari nr. 29 a fost angajat contabil prin concursul organizat de Primăria Botoşani. Cum de Primăria dispune de banii proprietarilor, angajând personal după cum crede de cuviinţă, este de acum o problemă de legislaţie. Cert este că prin dispunerea de angajare a unei persoane de către Primărie avem de acum o imixtiune în dreptul la asociere şi decizie a membrilor asociaţi. Desigur, când angajarea este stabilită de primar, apare şi elementul politic legat de apartenenţa politică a primarului.
Mai recunoaşte contabilul că nu are la asociaţie o Comisie de cenzori aleasă din rândul proprietarilor asociaţi dar că legea îi permite să aleagă o Comisie în baza unui contract de prestări servicii. Nu a dat lămuriri complete despre cine formează în momentul de faţă Comisia de cenzori: este una aleasă statutar sau una pe bază de contract de prestări servicii.
În ce priveşte expertizarea activităţii sale de contabil, el susţine că a organizat o licitaţie publică cu oferte în plic şi că a selectat expertul care a cerut preţul cel mai mic. Nu spune de ce a fost nevoie să fie cheltuiţi banii asociaţiei pe o expertiztă contabilă şi nici la ce i-a folosit raportul întocmit.
Legat de conflictele cu o parte dintre proprietari Dinu Stamate susţine că reclamanţii sunt de fapt vechea conducere a Asociaţiei, pe care el a schimbat-o. Iată cum vede el conflictul: „Dacă nu sunt capabili să-şi înfiinţeze asociaţii de scară, ce doresc aceşti reclamagii? Folosesc vechea metodă securistă, incompetenţii dau vina pe alţii, pentru ca proprietarii din asociaţii să uite de penalizări, să nu-i vadă pe adevăraţii vinovaţi: Gheorghe Savin, Maria Corneanu, Toader Harbuz, Adam şi alţii – Vasile Başag!!!!! Aduc televiziunea, merg la ziarele locale, reclamaţii pe la primărie, pe la Poliţie, circ prin Asociaţie, calomniază actuala conducere + contabilul asociaţiei, conform zicalei: Calomniază, calomniază, că poate rămâne ceva.”
Situaţia din Asociaţia de proprietari nr. 29 Botoşani este una tensionată şi acuzele reciproce nu vor înceta curând. La începutul lunii iunie este programată şi filmarea unui reportaj în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Ca-n poveşti…
Informare ANM de grindină, ploi torenţiale şi vijelii
Noua suspecţi într-un caz de fraudă la alegerile locale din Bradu
percheziţii la primăria din localitate şi la casa primarului
Reducerea cvorumului la referendum este neconstituţională
Senatul a adoptat măsuri pentru majorarea pensiilor militare care au fost reduse in 2010
Solicit autorităţilor din România să elaboreze un Cod de Conduita pentru mass-media
Legea graţierii a fost respinsă de Senat
Tot mai mulţi români semnează pentru a aduce Basarabia acasă
Parlamentarii PPDD cer eliminarea taxei TV
Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume
pentru treia oară consecutiv
Alune americane
Ioan Rotundu
Marele demagog
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă