Am criticat şi voia continua să sancţionez rin scrierile mele pe acei politicieni care în activitatea lor de primar, viceprimar, de consilier local sau judeţean n-au făcut altceva decât să urmărească obţinerea de privilegii pe seama banului public, să-şi rostuiască neamurile prin a le instala în funcţii publice, să participe prin votul lor la realizarea unor acte de corupţie etc.
Acest mod de abordare a activităţii politicienilor nu înseamnă că printre ei nu sunt şi persoane responsabile, care au considerat că este prioritar în activitatea lor să ducă la îndeplinire oferta electorală cu care au câştigat funcţiile pe care le ocupă. Este în interesul comunităţilor din care fac parte aceşti aleşi locali să le cântărească meritele activităţii şi să le acorde credit prin vot pentru a-i menţine în funcţie pentru încă un mandat.
Fac o excepţie de la regula jocului şi în articolul de faţă am să trec în revistă numele unor primari ai PSD pe care-i respect pentru realizările lor, pentru comportamentul lor corect faţă de alegători, pentru tăria lor de caracter de a rezista tentaţiei de a nu se înfrupta din banul public.
Primarul comunei Mihăileni, medicul de familie Laurenţiu Barbacariu, aflat la al doilea mandat, a schimbat faţa localităţii. Un reportaj la Lumea lu Rotundu a pus în evidenţă realizările sale: sediu nou de primărie (foto 1), reabilitarea căminului cultural, asfaltare drum comuna Rogojeşti, amenajare albie râu Molniţa, pietruire uliţe săteşti, realizarea unui azil de bătrâni, a unui centru de educaţie a copiilor a căror părinţi sunt la muncă în străinătate sunt doar câteva.
Vecinul său, Constantin Ciornodolea, primarul comunei Cândeşti a betonat drumurile săteşti care străbat Cândeştiul Rusesc, a reabilitat căminul cultural din acest sat, a regularizat cursul râului Molniţa care

În aval pe albia râului Siret îl cunoaştem pe medicul veterinar Anton Ţâmpău, primarul oraşului Bucecea, aflat la al treilea mandat. Şi Ţâmpău este omul faptelor dar cea mai mare realizare a sa este, fără doar şi poate, readucerea în patrimoniul primăriei a unei părţi importante din terenul fostei fabrici de zahăr, teren situat în zona centrală a oraşului şi aflat în proprietatea unui evreu.
La Frumuşica primarul Costel Rădeanu (foto 2), aflat la al doilea mandat, a realizat sediu nou pentru primărie, a adus apa curentă în satele comunei, a pietruit uliţele satelor, a reabilitat şcolile şi grădiniţele, asfaltează drumul care leagă satele comunei cu localitatea ieşeană Deleni. Vechiul primar, liberala Margareta Vamanu, soţie de preot, s-a ţinut de apariţiile pe la diverse televiziuni şi de evenimente distractive binecuvântate de soboare de preoţi.
Primarul comunei Coşula, Mircea Acatrinei, şi el la al treilea mandat, a schimbat faţa centului de localitate Coşula dându-i aspect de centru civic orăşenesc. Primărie nouă, drumuri asfaltate şi pietruite, reabilitare şcoli şi grădiniţe şi susţinerea financiară a refacerii Mănăstirii Coşula ca monument istoric sunt doar câteva dintre realizările sale din cele trei mandate.
Viorel Lozneanu este primarul comune Lozna de la înfiinţarea acesteia prin desprindere din comuna Dersca începând cu anul 2003. A transformat centrul localităţii Lozna într-o bijuterie civică.
Toţi aceşti primari vor fi realeşi în 5 iunie pentru că au demonstrat credinţă faţă de alegătorii lor şi au depus eforturi să-şi ducă la îndeplinire ofertele electorale. Nu ei sunt pericolul care macină comunitatea botoşăneană ci acei aleşi care îşi fac de cap pe banii bugetelor locale. Ei sunt prioritatea presei neaservită politic, ei trebuie sancţionaţi public şi avertizaţi alegătorii să nu se mai lase păcăliţi de aceşti impostori mincinoşi.
Criticile care mi s-au adresat vin din partea unor persoane aservite politic PSD-ului şi care nu vor să vadă corupţia care a pus stăpânire peste acest partid. Scrierile despre persoanele corupte din PSD îi deranjează şi vor să-mi abată atenţia ca să nu mai scriu. N-au cum să reuşească pentru că le cunosc prea bine mijloacele de manipulare şi ştiu cum să mă feresc de ele.