Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11835
De la 07 Ianuarie 2003
108313410

Nou scandal în ALDE Botoşani

Cum a fost păcăli Eugen Vlad de traseiştii „ţaţa Mincă” şi Popescu

  • Ioan Rotundu
  • 22 May 2018, 23:00

Un nou scandal stă să izbucnească în ALDE Botoşani, partidul condus în momentul de faţă de către Liliana Mincă, numită de un reporter de la ziarul Curierul „ţaţa Mincă” pentru comportamentul său de mahalagioaică şi cele vreo 6 partide prin care a trecut.
Ieri, am făcut o trecere în revistă a evenimentelor de prim rang care s-au consumat în comuna Suliţa. Nu făcusem o actualizare a agendei mele de ceva timp, aşa că am trecut pe la sursele cu care ţin legătura şi m-am pus la curent cu noutăţile locale.
Printre altele, am aflat că Liliana Mincă, uneori însoţită de Varujan Vosganian, face dese vizite lui Corneliu Popescu, fost senator PP-DD şi, el gtraseist politic profesionist , posibil membru ALDE. Gura satului este mai informată şi susţine că de când Mincă a divorţat (2016) umblă slobodă.
Din vorbă în vorbă mi s-a spus că în organizaţia ALDE Suliţa este pe cale să izbucnească un scandal, Liliana Mincă şi Corneliu Popescu turnând din plin gaz pe foc. Scandalul ar fi pornit de la Eugen Vlad, membru ALDE. Pentru a înţelege mai bine esenţa conflictului, m-a deplasat în Cheliş şi am luat legătura cu Eugen Vlad.
Acesta locuieşte în satul Cheliş, comuna Suliţa, şi la alegerile locale din 2016 a candidat la funcţia de consilier pe listele ALDE., partid condus la acea vreme de către Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.
În urma numărării voturilor din duminica de 5 iunie 2016, Eugen Vlad a fost declarat consilier, după cum reiese din Certificatul doveditor al alegerii consilierului local eliberat de Circumscripţia electorală nr. 64 Suliţa. Numai că, printr-un aranjament de culise orchestrat de Corneliu Popescu şi Gheorghe Iacob, încă preşedinte ALDE dar nu şi primar al comunei Răchiţi pentru că pierduse alegerile, Eugen Vlad este convins să renunţe la mandatul de consilier în favoarea următorului pe listă, respectiv Ilie Popescu, vărul lui Corneliu Popescu.
La data de 22 iunie 2016, Eugen Vlad semnează o Declaraţie pe proprie răspundere prin care demisionează din Consiliul Local Suliţa, urmând ca mandatul să fie preluat de Ilie Popescu pe termen limitat, adică până la 31 mai 2018. După această dată, conform înţelegerii, Eugen Vlad urma să reia funcţia de consilier, fiind rândul lui Ilie Popescu să demisioneze.
Dar, cum în politică nu există m,orală şi principii, Ilie Popescu refuză să demisioneze. „Ţaţa Mincă”, care trage cam des la Corneliu Popescu de a intrat în „gura satului”, ţine cu Ilie Popescu, că doar este vărul lui Corneliu, gazda sa ocazională şi mai rar pentru Varujan Vosganian.
„Simt că am fost păcălit. Ilie Popescu nu vrea să demisioneze iar doamna Mincă nu vrea să mă sprijine. Am încercat să stau de vorbă cu Corneliu Popescu dar acesta mi-a râs în nas şi s-a urcat în maşină” – mi-a explicat Eugen Vlad (foto).
Despre Eugen Vlad se ştie că a fost mulţi ani director la IAS Cătămărăşti, a deţinut funcţii de conducere prin mai multe instituţii agricole din judeţ şi este privit ca un gospodar al satului, motiv pentru care a şi fost pus cap de listă ALDE ca să aducă voturi. Voturi a adus, dar de mandatul său are parte Ilie Popescu sprijinit de gaşca „ţaţei Mincă”.
L-am părăsit pe Eugen Vlad, spunându-i să-şi ia adio de la mandatul de consilier iar dacă va mai candida şi la alegerile din iunie 2020, să candideze independent, dacă nu vrea să mai fie păcălit şi de un alt partid.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Daniel Constantin, la DNA:
Am fost citat ca martor într-un dosar de pe vremea când eram ministru al Agriculturii
România a avut o rată de investire mare, dar calitatea s-a lăsat așteptată.
Este nevoie de un plan național de investiții
8 state UE au redus cotele de impozit pe profit.
România va putea miza tot mai puțin pe avantajul fiscalității scăzute
Ion Iliescu, la Parchetul General.
Procurorii au extins ancheta în Dosarul Revoluției. Avocat: Cine se gândea că va răspunde pentru ceva ce i s-a părut absolut corect și onest
Încă un proiect al lui Cătălin Rădulescu, adoptat tacit:
Se consideră infracțiuni de corupție doar dacă scopul a fost obținerea pentru sine de foloase exclusiv materiale
MFP intenționează modificarea Codului fiscal și a celui de procedură fiscală din toamnă
Florin Cîţu: Proiectul de lege privind Pilonul II mai conține ceva
- reintroducerea contribuţiei la angajator
Ford anunță un al doilea model la Craiova, investiții de 200 milioane Euro și 1.500 locuri de muncă noi
Bancul zilei: Ajutorul care obligă
Horoscop zilnic 23.05.2018
Klaus Iohannis, întrebare pentru Guvern:
Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?
Surse: Darius Vâlcov a invitat la Guvern Consiliul Investitorilor Străini și AmCham,
pentru o discuție despre Pilonul II de pensii, după criticile organizațiilor / Care a fost răspunsul acestora
Guvernul estimează că trei proiecte de autostrăzi vor fi gata în cinci ani,
în parteneriat public-privat / Printre ele, Autostrada Alexandria - Lugoj, „un proiect important”
Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat în dosarul în care e acuzat de mărturie mincinoasă
Decizia nu e definitivă
Comisarul european Crețu cheamă autoritățile române să-i ceară bani pentru autostrada Târgu Mureș-Iași:
Eu n-am primit niciun proiect major pe regiunea Moldovei. România este o țară săracă
Doina, ia o aspirină să-ţi treacă!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă