Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22715
De la 07 Ianuarie 2003
112933553

Şleahta preşedintelui Ţābuleac

  • Garda personală a lui Ţābuleac
  • angajări şi promovări clientelare
  • zvonuri despre amor şi amorezi
  • 22 March 2010, 23:00

Īn jurul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţābuleac au apărut o serie de personaje pitoreşti. Unele sunt mai vechi, cum ar fi consilierul său personal Dan-Florin Bulgaru, despre care se spune că s-a ocupat cu negoţul ţigărilor īntr-o zonă din apropierea sediului Poliţiei de pe B-dul Eminescu, alţii sunt mai proaspeţi şi mă refer aici la un alt consilier personal al său Dan Ionescu.

Garda personală a lui Ţābuleac
Īncă de la validarea sa īn funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac s-a īnconjurat de oameni fideli persoanei sale şi pe care a trebuit să-i răsplătească pentru devotamentul şi susţinerea politică dovedite īn campania alegerilor locale din vara anului 2008. Printre primii angajaţi pe principiul ai fost om cu mine sunt şi eu cu tine se numără Dan-Florin Bulgaru şi Liviu Rădăşanu (foto), consilieri săi personali şi Maria Rizea, secretara ajunsă celebră datorită ciupicilor cu care umbla īncălţată prin biroul unde a fost pusă să facă de strajă la uşa preşedintelui.
Cu timpul ceata s-a mărit. Liviu Rădăşanu a fost ajutat să ajungă director la Protecţia Copilului iart īn locul său, pe acelaşi post de consilier, a fost angajată soţia sa Simona. Văzānd cum s-a descurcat Rădăşanu, fostul său coleg de consiliere a preşedintelui Ţābuleac, şi Dan Bulgaru şi-a adus soţia, Cristina, pe post de şef birou salarizare, tot la Protecţia Copilului.
Īntre timp, la Dorohoi s-a desfiinţat Oficiul prefectural iar Dan Ionescu, un apropiat al lui Ţābuleac, rămăsese fără loc de muncă. L-a recuperat imediat Ţābuleac şi l-a numit consilier al său. Nevasta lui Ionescu, cum altfel, este şefă peste Complexul de Apartamente Dorohoi, tot īn cadrul Protecţiei Copilului. Precum se poate observa, cānd soţul a ajuns consilierul lui Ţābuleac, imediat şi pentru soţia sa s-a găsit un post de conducere la Protecţia Copilului. Probabil că acest aspect nu i-a scăpat secretarei īn ciupici, aşa că Rizea a ţinut ca şi fata sa, Elena, să fie adusă de la Ieşi la Botoşani pe un post călduţ la Protecţia Copilului.
Aşa se face că fata Rizei a fost adusă prin transfer de la Consiliul Judeţean Iaşi, unde lucra ca funcţionară, pe un post similar de funcţionar public pe care n-a lucrat nici măcar o zi, pentru a fost trecută să lucreze alături de personalul contractual la un compartiment de proiecte şi programe.
Īn timp ce anul trecut angajaţii de la Protecţia Copilului ieşeau īn stradă că nu şi-au primit salariile, fiica Rizei a primit indemnizaţie de transfer mai multe zeci de milioane de lei. Şi şirul angajărilor nu se opreşte aici.

Angajări şi promovări clientelare
O reclamaţie īn format electronic primită pe adresa redacţiei ne anunţa că la Protecţia Copilului au fost promovate pe post de şef două angajate, fără a se organiza vreun concurs, deşi sunt persoane mult mai capabile ca acestea şi care meritau promovarea. Se mai afirma īn reclamaţie că una dintre angajate ar fi simpatizată chiar de directorul Liviu Rădăşanu. Apoi, īn reclamaţie s-a mai arătat că aşa ceva a fost posibil şi pentru că intre directorul Liviu Rădăşani şi directorul adj. Daniela Coşovanu ar exista o relaţie de rudenie.
Concret, este vorba de promovarea Danielei Juravlea pe post de şef Serviciu evaluare complexă a persoanelor cu handicap şi Dorina Prisecariu īn postul de şef Centru integrare prin terapie ocupaţională.
Doamna director adj. Daniela Coşovanu ne-a declarat c㠄promovările sunt provizorii, numirea lor este interimară pānă la organizarea unui concurs”. Īnsă surse din Protecţia Copilului ne-au declarat că este o practică īn instituţia Protecţiei Copilului de a se face numiri interimare şi nu definitive tocmai pentru ca cei īn cauză să poată fi controlaţi şi dirijaţi de şefi. Se pare că sursele noastre ne-au relatat adevărul, de vreme ce, spre exemplu, Dorina Prisecariu a fot numită interimat pe postul deţinut de Adrian Petrariu, şi el fost interimar dar care a demisionat suspect de repede pentru a-i face loc Dorinei.
Şi directorul Liviu Rădăşanu ne-a declarat c㠄promovarea celor două angajate este interimară, pānă la organizarea concursului”. Īn ce priveşte rudenia sa cu directorul adjunct Coşovanu a declarat c㠄Soţia mea, Simona, este rudă cu doamna Coşovanu, dar rude īndepărtate”

. Zvonuri despre amor şi amorezi
Prin Botoşani circulă zvonul că directorul Liviu Rădăşanu s-ar afla īn mare dragoste cu una din angajatele sale. Din această cauză, intre el şi soţia sa, consiliera lui Ţābuleac, pe holul Prefecturii ar fi avut loc un scandal. „Īntre mine şi soţie au fost şi unele neīnţelegeri, aşa cum sunt īn toate familiile, dar asta nu īnseamnă că am lăsat pe cineva īnsărcinată, cum se vorbeşte prin Botoşani” – a declarat Liviu Rădăşanu. „Nu sunt īn divorţ cu soţia cum se spune” – a ţinut Rădăşanu să ne precizeze.
Interesant este că şi surse din interiorul PDL indică faptul că Rădăşanu ar avea probleme īn familie şi că se vorbeşte de o acţiune de divorţ.
Pe de altă parte, se spune că şi nevasta lui Rădăşanu ar avea şi ea un drăguţ din rāndul colegilor de muncă. Cum Liviu Rădăşanu a negat vehement că īn familia sa ar fi probleme, să tratăm totul ca pe nişte bārfe izvorāte din statutul de persoane publice ale celor doi soţi. Asupra acestui aspect vom reveni numai după ce vom epuiza verificarea tuturor informaţiilor pe care le deţinem.
Un singur lucru este cert şi nu poate fi pus la īndoială. Preşedintele Mihai Ţābuleac s-a īnconjurat de persoane angajate pe criterii clientelare, partinice şi numai de el cunoscute, dar cu salarii plătite din banul public. Iar instituţia Protecţiei Copilului a devenit locul unde se angajează nevestele sau soţii celor care se bucură de protecţia lui Ţābuleac. Acum avem şi explicaţia de ce preşedintele Ţābuleac a ţinut şi cu dinţii ca bugetul judeţului să se ducă īn proporţie covārşitoare la Protecţia Copilului.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Proiectul legii falimentului persoanelor fizice a fost aprobat tacit de Sena
urmează testul Camerei Deputaţilor
Profesorii ineficienţi trebuie concediaţi
Stii unde se duc de fapt banii?
Jurnalistul Mile Cărpenişan a murit
Costurile tronsoanelor Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu sunt estimate la 7 miliarde de lei
La Galaţi īncep manifestările prilejuite de Unirea Basarabiei cu Ţara
A doua Republică trebuie să moară!
Comentariul comentariilor (XLVIII)
Ioan Rotundu
Horoscop
Centrul Gavroche va fi evacuat, ca urmare a unei decizii judecatoresti
La aşa servicii, ioc clienţi!
Bancul zilei: Mod de a scăpa de soacră
Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sassu trebuie să plece
Amenzi, mii de ţigarete şi maşini confiscate
Ziua Mondială a Apei, marcată cum se cuvine şi la Botoşani
Apă sigură la robinete
Vilă cu piscină şi fără apometru
Spitalul de Psihiatrie rămāne fără apă
Fraudă fără precedent la Oficiul de Cadastru Botoşani
Ce n-a spus prefectul presei
Feţe noi, aceeaşi meteahnă: băutura la volan
Iustina Irimia, evoluţie remarcabilă la prestigiosul
Festival al Cāntecului Popular Moldovenesc
Trataţi medical īn străinătate fără a avea asigurare
FAP boicotează protestele profesorilor
Ca de obicei, protestele profesorilor nu se bucură de unitate
Pediatria īşi apără numărul de paturi ca să-şi păstreze angajaţii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă