Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25050
De la 07 Ianuarie 2003
118411593

Botoşani: Zeci de funcţionari publici instruiţi să facă proiecte

  • 22 March 2012, 23:00

Municipiul Botoşani, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Botoşani şi Asociaţia Partener-Iniţiativa pentru Dezvoltarea Locală Iaşi implementeză proiectul „Dezvoltarea capacităţii administative publice locale din judeţul Botoşani pentru elaborarea şi implementarea strategiilor de dezvoltare locală prin parteneriat, schimb de bune practici şi instruirea funcţionarilor publici” al cărui scop este de a sprijini primăriile în domeniul managementului de proiect.
În cadrul proiectului, una dintre activităţi este dedicată unui curs de perfecţionare pentru ocupaţia manager de proiect pentru funcţionarii publici din comunele şi oraşele din judeţul Botoşani. Proiectul, finanţat în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Axa Prioritară
Îmbunătăţiri de structură şi proces ale managementului ciclului de politici publice, a cuprins mai multe etape, cursul de perfecţionare pentru ocupaţia de manager proiect fiind a 8-a activitate din proiect.
„Proiectul are o succesiune de activităţi începând cu inventarierea de activităţi şi sarcini specifice managerului de proiect din instituţie.
A avut loc apoi o conferinţă regională a proiectului privind planificarea strategică şi, în succesiunea lor, acum, se desfăşoară cursul de formare pentru 100 de funcţionari publici. După activitatea aceasta, se va desfăşura conferinţa regională de închidere a proiectului”
, a declarat Cătălin Ilaşcu, preşedintele Asociaţiei Partener din Iaşi.
Cursul de perfecţionare pentru ocupaţia de manager proiect la care au participat funcţionari din primăriile judeţului Botoşani se va finaliza cu examen scris şi oral.
Proba practică va reprezenta esenţa cursului deoarece fiecare cursant va prezenta o schiţă de proiect privind dezvoltarea intercomunală. În urma rezultatelor obţinute la examenul susţinut, în prima săptămână a lunii aprilie, cursanţii vor primi certificate recunoscute de Ministerul Muncii, în baza autorizării pe care Asociaţia Parener a parcurs-o prin CNFPA.
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a considerat că proiectul implementat în municipiul Botoşani este urmarea firească a dezvoltării proiectelor europene în municipiu.
„Municipiul Botoşani a înţeles de la început nevoia absorbţiei de bani europeni pentru dezvoltarea unor investiţii mari în oraş. Cu banii pe care îi avem noi în bugetul local, am fi reuşit poate să facem lucrările pe care le-am realizat în ultimii 7-8 ani, în 30 de ani.
Din fericire, am înţeles devreme cât de importante sunt aceste fonduri europene pentru a dezvolta oraşul şi, adaptându-ne după nevoile botoşănenilor, am reuşit să schimbăm poziţia oraşului la nivel naţional.
Dacă până acum eram la coada ţării din cauza şomajului, din cauza infrastructurii proaste, cu siguranţă nu mai putem vorbi despre Botoşani ca un oraş codaş. Iar această situaţie o datorăm acestor bani europeni, care ne-au ajutat să ne dezvoltăm.
Ni se deschid căi, cum este şi acest proiect, prin care putem să ne specializăm oamenii pe proiecte europene, pe care nu trebuie să le pierdem dacă ne dorim să îmbunătăţim viaţa oamenilor din comunitatea pe care o conducem”
, a declarat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Vecinul model
Răţuşca cea urâtă
Cobra literară
Dorel Gaftoneanu
În cadrul Marşului Unirii de la Chişinău tineri basarabeni vor jura credinţă Ţării
Agentura rusă vrea să interzică marşul
Lichelele Kremlinului declară război Unioniştilor şi cer interzicerea “Marşului Unirii”
Cum evită Marea Britanie intrarea în recesiune
reduceri de taxe şi sprijinirea exportatoriloro strategie care ar fi făcut bine ăi economiei Romaniei
Gazele de şist ne asigură independenţa energetică faţă de Rusia
Consilierii judeţeni ai USL trebuie să dea socoteală
IŞJ: S-a afişat grila de evaluare pentru gradaţia de merit
Cea mai rea parte a crizei euro a trecut
SRI a furnizat din 2008 informaţii despre Mihail Boldea
UDMR doreşte mărirea salariilor şi pensiilor în acest an
Guvernul Ungariei, reclamat la Curtea Europeană de Justiţie
România nu are pretenţii teritoriale faţă de Bulgaria
Amor şi divorţ franţuzesc
Ioan Rotundu
Ţâbuleac zice că nu se ocupă de racolări electorale
Botoşani: CJ se lasă, vrea numaidecât Lacul cu nuferi de la Ipoteşti
Ieri, SIMCOS a lăsat 250 de apartamente fără apă
Botoşani: Spitalul Judeţean a rămas fără ser antirabic
IŞJ: Rezultatele la testele PISA nu potz fi cunoscute acuma
Ban la ban trage!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă