Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29174
De la 07 Ianuarie 2003
108401022

Botoşani/Truşeşti: Campus şcolar ridicat fără dare de mită sau alte acte de corupţie

  • 22 March 2015, 23:00

Cu ceva ani în urmă, cam pe la sfârşitul guvernării liberale cu Călin Popescu Tăriceanu premier şi începutul guvernării de către cuplul – Băsescu – Boc, se formase în ţară un curent propice ridicării de campusuri şcolare.
Nici judeţul nostru n-a scăpat de „moda campusurilor şcolare” şi primarii mai cu ştaif s-au grăbit să depună la Agenţia de Fezvoltare Regională Nord – Est Piatra Neamţ proiecte pentru astfel de investiţii finanţate din bani europeni, guvernamentali şi locali. Au obţinut finanţări primarii Relu Trârzioru la Săveni, Aurel Ştefan la Vorona, Costinel Ciubotaru la Suliţa, Mihai Puruhniuc la Truşeşti.
La Săveni, campusul şcolar a rămas la nivel de temelie care vara este năpădită de buruieni. La Vorona, primarul Ştefan, deşi cu partidul său PSD-ul la guvernare, s-a blocat în continuarea investiţiei începute. Cei de la Suliţa au plătit gras un proiect la firma Trehnic Asist, patronul Mirtel Vlas fiind vechi prieten al primarului Costinel Ciubotaru şi perfect armonizaţi când vine vorba de investiţii finanţate din banul public, şi au rămas cu nişte săpături care rânjesc a incompetenţă. Dealtfel Curtea de Conturi a şi avut intenţia de a face nişte imputaţii primarului dar cineva i-a ţistuit.
Numai primarul de la Truşeşti, Mihai Puruhniuc, n-a abandonat investiţia. Ce-a făcut, ce-a dres nu mai contează, cert este că acum, în cadrul Grupului Şcolar „Demostene Botez” din Truşeşti se ridică mândre clădirile Campusului.
Investiţia a costat 40,7 milioane lei şi a fost finanţată cu 27,1 milioane lei de la Uniunea Europeană, 4,45 milioane lei de la Guvernul Boc prin Ministerul Dezvoltării şi Tuismului condus la acea vreme de Elena Udrea iar Primăria Truşeşti a contribuit cu 9,5 milioane lei.
Licitaţia a fost câştigată de către două firme botoşănene: Elsaco Electronic SRL şi ABC – CON Internaţional SRL. Aceste două firme, cunoscute pentru seriozitatea lor în afaceri dar mai ales pentru calitatea lucrărilor executate s-au ţinut de respectarea graficului de execuţie şi lucrarea a fost finalizată.
Acum nu numai primarul Puruhniuc se mândreşte că şi-a legat numele de o investiţie care-i va asigura prezenţa în memoria comunităţii mulţi ani de acum înainte dar şi cetăţenii din localitate sunt mândri şi se laudă cu această realizare.
Dar cel mai important mi se pare a fi convingerea cetăţenilor că s-a lucrat „curat”, adică primarul, constructorii şi mai ştiu eu cine s-a intersectat pe traseul întocmirii şi depunerii proiectului n-au poftit la banul public şi să-şi tragă partea aşa cum suntem obişnuiţi să se întâmple când vine vorba de investiţii finanţate din banii publici. Truşeştenii sunt consideraţi un fel de târgoveţi, oameni cusurgii, cu înclinaţii spre reclamaţii şi grabnici doritori de a vedea moartă capra vecinului. Dacă ei au convingerea că investiţia a fost una „curată” atunci aşa o fi iar meritul revine primarului şi conducerii Grupului Şcolar „Demostene Botez”.
Iată că, într-o stare generalizată de corupţie mai apare şi câte o oază de corectitudine
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ultima dovadă de… iubire
Reţeta zilei: Pâine în stil bulgăresc
Horoscopul zilei
Statul Islamic publica o lista cu numele si adresele a 100 de militari americani si cere uciderea lor
Modul in care inculpatii sunt scosi cu catuse din parchete, in atentia CSM:
Trebuie estompat fenomenul
A fost Boris Nemtsov ucis pentru ca a colaborat cu americanii?
Occidentul ar trebui sa ia in considerare toate instrumentele, inclusiv armament, pentru a ajuta Ucraina
Lumea lu' Rotundu: Supărat pe gunoiul vecinului
Replica Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice referitor la "cazul Popăuţi"
Primarul de Dorohoi plânge,
Şi de necaz bea de stinge
Ioan Rotundu
Darabani: Acţiunea „Pro vita” ratată de preoţi
Drama consumată sâmbătă, în biserica Teioasa
Ioan Rotundu
Nu mă las păcălit de dulcegării
Ioan Rotundu
Simona Halep a castigat turneul de la Indian Wells
cel mai important titlu din cariera
Presa internationala: Regina de la Indian Wells. Halep cucereste California
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă