Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14784
De la 07 Ianuarie 2003
112992219

Preşedintele Macaleţi i-a lăsat pe protestatari cu buzele umflate

  • Ioan Rotundu
  • 22 March 2017, 23:00

Anul 2017 a început cu o serie de proteste ale cetăţenilor din comunele Mihălăşeni şi Dobârceni dar şi a celor din satul Codreni, comuna Mileanca, proteste menite de a-l sensibiliza pe preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Costică Macaleţi de a moderniza drumul judeţean care străbate aceste localităţi. Despre aceste proteste s-a scris în media locală dar fără vreun ecou din partea preşedintelui Macaleţi.
Bucureşteanul Costel Bardan, fiu al satului Codreni, a trimis un memoriu către Macaleţi prin care îi cerea, în numele locuitorilor satului Codreni, să modernizeze drumul judeţean care leagă satul de centrul de comună Mileanca, drum care devine extrem de anevoios la vreme de ploaie, mai ales primăvara şi toamna. Au trecut de mai multe ori câte 30 de zile, termenul maxim prevăzut de lege pentru autorităţile statului să răspundă în scris la solicitările cetăţenilor, iar Bardan n-a primit niciun răspuns la preşedintele Macaleţi. Omul se luptă cu morile de vânt. Nici cetăţenii comunelor Mihălăşeni şi Dobârceni n-au primit vreun semn din partea preşedintelui că a luat act de protestele lor şi că va crea o prioritate a instituţiei în a le rezolva problema.
În schimb, Macaleţi a anunţat că în acest an se vor moderniza alte trei segmente de drum judeţean. Este vorba de segmentul Ionăşeni – Măşcăteni pentru care s-a alocat suma de 22 milioane lei. Pentru segmentul Corlăteni – Dimăcheni alte 4 milioane iar pentru Manoleasa - Zahoreni suma de 12 milioane lei. Ce au în comun aceste trei segmente de drum? Au faptul că primarii de la aceste comune sunt membri ai PSD.
Niciunul dintre aceste trei segmente nu reclamă o urgenţă mai mare ca drumul judeţean Dângeni – Mihălăşeni care ar scurta drumul spre Botoşani al celor din Ripiceni cu cel puţin 30 km. Drumul dintre Codreni – Mileanca ar scurta calea spre Dorohoi şi mai departe spre Suceava a cetăţenilor din comuna Coţuşca tot cu vreo 30 km.
Drumul judeţean Ionăşeni – Măşcăteni nu este un traseu puţin circulat. Satul Ionăşeni aparţine de comuna Truşeşti şi au un drum direct. Traseul Manoleasa – Zahoreni, 3 km, este drum pietruit bine întreţinut şi nu ar fi o prioritate. Cel puţin în raport cu cel de la Codreni şi Mihălăşeni (foto la intrarea în satul Brăteni) . În ce priveşte segmentul Dimăcheni – Corlăteni iarăşi nu este o urgenţă pentru că el leagă două comune despărţite de doar 4 km iar Dimăchernii au drum asfaltat prin localitatea Roma care-i leagă de Botoşani pe cel mai scurt traseu posibil.
Din câte mi s-au spus, alegerea făcută de preşedintele Macaleţi nu a fost determinată numai de faptul că beneficiarii ar fi primarii social-democraţi ci şi de alte interese pe care nu le enunţ deocamdată ca să nu cad în capcana speculaţiilor
Cert este că protestatarii au rămas cu buzele umflate. Cel puţin pentru acest an.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Klaus Iohannis: Voi face o propunere pentru conducerea SIE la momentul potrivit.
Am de gand sa discut cu majoritatea parlamentara inainte sa fac publica propunerea
Atmosfera de porc
Ziua cirtitei.
Dragnea, Tariceanu si Grindeanu, cei trei kamikaze care conduc economia spre criza
Dragnea il acuza pe Liiceanu de afirmatii false la adresa sa la dezbaterea din PE:
Nu am facut nici macar o sugestie din care sa reiasa ca doamna procuror sef ar trebui demisa de la DNA
Am primit o solicitare de includere a transplantului de plamani de la spitalul Sf. Maria in programul national de sanatate
Softistii romani cuceresc din nou medalia de AUR la World Summit Awards,
cea mai importanta competitie mondiala a profesionistilor IT
Explicatie halucinanta a Fiscului:
Nu putem numi sefi la Directia Antifrauda Fiscala pentru ca Ministerul Finantelor nu ne da bani
Guvernul a avizat favorabil proiectul de lege care ar putea ajuta si ferma de porci
detinuta de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea
Bucuresti: Cum cheltuiesc primarii de sector bugetul total de 5,2 miliarde de lei.
Aproape jumatate de miliard pe panselute si spatii verzi
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Botoşani
Bancul zilei: Deformare profesională
Horoscopul zilei de 23.03.2017
Încă un borfaş ales al PSD-ului condamnat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă