Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3070
De la 07 Ianuarie 2003
123919838

Sâmbătă, 28 martie 2020, aflat în Ştefăneşti, am fost

Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti

  • Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
  • 29 March 2020, 15:24

Sâmbătă, 28 martie a.c., am continuat să culeg informaţii despre caracatiţa corupţiei care domină Poliţia Oraşului Ştefăneşti şi cine sunt interlopii care întăresc mafia care a pus stăpânire pe întreg oraşul.
Al Capone, după ce a pus stăpânire pe oraşul Chicago, a procedat cam în stilul în care procedează membrii mafiei din Poliţia Ştefăneşti, cu excepţia faptului că procurorii din Chicago nu s-au lăsat intimidaţi, iar la Botoşani îi protejează pe mafioţi.
Deşi nu se ştia traseul meu, nici măcar şoferul, când am ajuns în zona localităţii Sarata-Caraiman, comuna Mihălăşeni, am observat că un autoturism închis la culoare a urmat maşina presei imediat ce am trecut de sediul Primăriei Mihălăşeni. Nu ştia de prezenţa mea în zonă decât un funcţionar public din primărie cu care urma să mă întâlnesc pentru a-mi oferi noi dovezi despre corupţia din Poliţia Ştefăneşti.
Autoturismul în cauză m-a urmărit până în satul Sarata şi înapoi până ce m-am înscris pe drumul spre Stânca – Ştefăneşti. La intrarea în oraşul Ştefăneşti dinspre localitatea Stânca am fost oprit pentru control. Când agentul de poliţie din cadrul Poliţiei Rurale Ştefăneşti a văzut cine este în maşină s-a retras şi a avut o discuţie cu poliţistul de frontieră care-l însoţea la control. Apoi, agentul de poliţie a dat un telefon şi ne-a făcut semn să plecăm.
Am bănuit că i-a sunet pe colegii din sediul Poliţiei cum că Rotundu este iar în zonă, aşa că, pentru a ajunge la persoana care mă aştepta, am intrat pe căi ocolitoare, eu cunoscând bine oraşul Ştefăneşti încă de prin anii 1980. În zonă am stat de vorbă cu mai multe persoane şi m-am îngrozit cât de mari sunt dimensiunile corupţiei din Poliţia Ştefăneşti şi câte tentacule puternice are în lumea interlopă din zonă., agentul de poliţie Ciprian Vaipan (foto) fiind considerat şeful grupării secondat de verişorul soţiei sale, baronul interlop Iulian Merticariu, stăpânul absolut al terenurilor agricole din perimetrul satului Sadoveni până pe raza oraşului Ştefăneşti.
N-am ştiut că şi în Ştefăneşti am fost urmărit de două autoturisme. Într-unul se afla poliţistul Ciprian Vaipan şi în celălalt socrul său Petru Merticariu, cel ce şi-a asumat sarcina de a mă omorî dacă mă prinde.
Duminică dimineaţă am fost sunat de primarul Florin Buţura care, ieşind în piaţa oraşului, a rămas surprins să audă cum oamenii povesteau despre încercarea lui Vaipan şi a socrului său să-l omoare pe jurnalistul Rotundu venit sâmbătă, în anchetă, în Ştefăneşti.
Discuţia mea cu primarul Florin Buţura poate fi ascultată dând clik pe imaginea cu cei doi soţi interlopi şi corupţi Raluca şi Ciprian Vaipan.

În facultate, la cursul de Psihologie judiciară, profesorul ne spunea că ameninţările primite din partea unor intelectuali sunt de fapt încercări de descurajare, de tactică psihologică menită să creeze frică, spaimă. În schimb, ameninţările venite din partea persoanelor slab educate sau needucate trebuie luate în serios pentru că autorii ameninţărilor trec uşor la fapte.
Petru Merticariu este un semianalfabet din satul Sadoveni, obişnuit să-şi primească vizitatorii cu bâta după uşa de la intrate. Poliţistul Vaipan este, la rându-i, un analfabet funcţional lipsit de educaţie. Aşa că ameninţările lor trebuie luate în serios. Corect ar trebui să depun o plângere la conducerea IJP Botoşani şi să cer protecţie. Numai că am, fost avertizat că protectorul mafiei din poliţia Ştefăneşti este şeful IJP, comisarul şef Viorel Şerbănoiu. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani degeaba aş depune plângere. Prim-procurorul Valeriu Chihaia este şi el un protector al mafiei din IJP Botoşani. Am dovedit acest lucru cu cazul poliţistului Romică Gorgan. Fiind vorba de o grupare mafiotă organizată, competenţa de investigare şi anchetă aparţine celor de la DIICOT.
Aştept, dacă mai există prin Botoşani vreo instituţie judiciară necoruptă, să deschidă o anchetă din oficiu. Sunt dispus să le ofer toate informaţiile de care au nevoie.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală
Ioan Rotundu
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor
Ioan Rotundu
Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă
Ioan Rotundu
Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi
Ioan Rotundu
Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog