Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34681
De la 07 Ianuarie 2003
112785032

La controlul efectuat prin instituţiile publice

Prefectul s-a prins cu mâinile de cap, la ce-a putut găsi

  • 22 November 2006, 23:00

Marţi, prefectul Cristian Roman a făcut imprudenţa de a vizita neanunţat clădirea în care se află toate instituţiile subordonate Ministerului Muncii. În loc de directorii de instituţii, acesta a găsit doar obişnuitele cozi. Încă de la intrare, prefectul Cristian Roman a remarcat portarul care foarte harnic, dirija circulaţia, fugărind toţi cetăţenii ce doreau să intre în instituţii. „Eu am luat toate acele femei date afară şi le-am introdus cu mine în clădire. Este imposibil ca cetăţenii, care o viaţă au plătit impozite şi taxe, să fie dirijaţi pe la uşa din spate. Aceste manifestări nu au ce căuta pentru că pe primul loc trebuie să stea cetăţeanul”, a precizat prefectul. Prefectul a fost dezgustat de scena văzută la intrarea în clădire, dezamăgit că a trecut de la fostul director care stătea înainte cu cheia la gât la noua conducere, ce acceptă fugărirea oamenilor.

Pe la ITM nici urmă de directori
Cel mai şifonat a ieşit Inspectoratul Teritorial de Muncă, unde toţi directorii erau plecaţi din judeţ, la cursuri. Informat că la ITM cărţile de muncă se eliberează foarte târziu, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a stat în spatele unui cetăţean, i-a luat hârtia prin care era programat abia peste două săptămâni intrând hotărât la ghişeu pentru a primi lămuriri în privinţa întârzierii aducerii cărţii de muncă. „Nu există nici cel mai mic interes şi cea mai mică mişcare pentru a îmbunătăţi această situaţie. Am sunat directorii, care din fericire anunţaseră scris că au părăsit judeţul. Am văzut un lucru pe care nu îl recomand nici unei instituţii. Absolut toţi trei directorii erau plecaţi, fapt ce mi se pare o nesimţire”, a declarat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Nemulţumirea sa este cu atât mai mare cu cât moda însuşită de conducerile instituţiile este aceea de a te concentra în a te scuza în faţa superiorului tău, în loc să îşi direcţioneze eforturile în a rezolva problemele. Prefectul o aşteaptă pe Silvia Pasat, directorul ITM să revină de la Sibiu pentru a relua problema contribuabililor ce întâmpină dificultăţi la ghişeele de relaţii cu publicul. Prefectul i-a mai atras atenţia directorului ITM asupra acestei probleme şi în cadrul ultimei întruniri a Colegiului Prefectural, când aceasta, împreună cu alţi directorii de instituţii ce lucrează cu publicul au primit termen ca până la data de 1 decembrie să prezinte un plan viabil de remediere a problemei.

Tocariu a scăpat de ochiul critic al prefectului
În absenţa directorului Sebastian Tocariu, la conducerea Direcţiei Muncii se afla directorul adjunct. pozaDin fericire, la această instituţie era linişte, unicul lucru deranjant fiind reprezentat de fumul de ţigară din biroul în care se desfăşurau activităţi cu publicul. „Lucrurile păreau în ordine la această instituţie. Asta înseamnă să nominalizezi un director mai tânăr, dovada fiind faptul că lucrurile merg mai bine”, a declarat Cristian Roman. Prefectul nu a avut prea multe comentarii, mai ales că directorul anunţase că părăseşte judeţul din timp.

Umiliţi la Casa de Pensii
Periplul prefectului a continuat la Casa de Pensii. Nici aici directorul nu a fost găsit la post, auzind însă că ar fi la o întrunire în afara judeţului. Ochiul critic al primului reprezentant al Guvernului în teritoriu a descoperit însă o altă anomalie, prezentată imediat directorului adjunct, supus chiar unui test de rezistenţă la condiţiile pe care instituţia le oferă pensionarului ce a muncit o viaţă. „Am luat directorul adjunct, am coborât la ghişeu şi l-am pus să adopte poziţia cetăţeanului. Această poziţie la Casa de Pensii este înclinată de 90 grade, o poziţie mai mult decât umilitoare. Este vorba de oameni în vârstă, care au contribuit prin activitatea lor la clădirile în care funcţionarii îşi desfăşoară activitatea”, a afirmat Cristian Roman. În plus, dacă în birouri funcţionarii abia încăpeau, din trei ghişee era deschis doar unul.

Câteva scaune au salvat APIA de înverşunarea prefectului
Şi dacă tot în prejmă se afla şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, prefectul a profitat de ocazie pentru a sta de vorbă cu directorul. Deşi activitatea cu publicul nu este intensă, la fel ca la instituţiile mai sus menţionate, la APIA, cetăţenii stăteau în picioare la uşile funcţionarilor. Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a intervenit solicitând aducerea imediată a unor scaune pentru persoanele ce aşteptau în picioare. „Deşi era sărbătoare, funcţionari erau suficienţi, dar cetăţeanul stătea smirnă în faţa funcţionarului ce completa nişte formulare. Cetăţenii au fost invitaţi în sala de şedinţe. Am constatat o colaborare cu directorul Ovidiu Epuraş, care mi-a explicat că situaţia este pasageră, iar în zilele de sărbătoare aglomeraţia este mai mare”, a aflat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Situaţia nu ar fi fost poate atât de delicată, dacă prefectul nu ar fi discutat acum aproape o lună cu directorii instituţiilor pe care le-a vizitat şi nu le-ar fi dat termen până la data de 1 decembrie pentru a veni cu soluţii. Timpul expiră curând, deşi directorii vizaţi par să fi dat uitării solicitarea făcută la sfârşitul lunii trecute, de ameliorare a relaţiilor cu publicul. (Bianca ALBU)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Românul şi SCORMONITUL
Arta de a tranşa porcul
Norişorul negru
Horoscop
Comentariu la comentarii (CCXIII)
(Ioan Rotundu)
Întreruperea gazelor în municipiul Botoşani
Profesorii explică elevilor de ce fac grevă
SIP Botoşani urează drum bun ministrului Educaţiei
Drăguş va fi expus în fiecare şcoală, dar…pe lista ruşinii
Bani pentru achiziţia de animale de reproducţie
Reclamaţii false faţă de procesatorii de lapte
Oferte, oferte şi iar oferte
Ţiprigan se solidarizează cu Sanitas
Controale la depozitele de cereale
Primăriile prinse din nou descoperite în faţa ameninţării inundaţiilor
Prefectul Roman suspendă un ales local aflat la închisoare
17.000 de candidaţi la obţinerea permisului de conducere
Probe de foc pentru şoferii ce vor să fie profesionişti
Val Guraliuc acuză
Flutur recunoaşte necesitatea sporului de fidelitate
Colocviu internaţional de etnografie găzduit de Botoşani
Secretara primăriei Hlipiceni s-ar putea pricopsi cu o plângere penală
Edu ridicat la rang de ţap ispăşitor
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă