Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Social
Ofertă de afaceri
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2729
De la 07 Ianuarie 2003
111178057

Botoşănenii au votat, dar s-au şi reclamat

  • 22 November 2009, 23:00

Judeţul Botoşani figurează printre judeţele în care au fost semnalate primele incidente electorale. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a avut de soluţionat un număr mare de reclamaţii de la cetăţeni care au raportat diverse nereguli.
De pildă, un bărbat din Vorona a reclamat că din dispoziţia primarului Aurel Ştefan se face turism electoral cu două maşini. Dea semeni PNL a făcut contestaţie în legătură cu faptul că în incinta Şcolii nr.14 Botoşani ar exista materiale de propagandă electorală, iar PD-L a solicitat coborârea bannerului cu mesajul „ruşinea pentru campania murdară a PD-L” de pe viitorul mall al municipiului Botoşani.
Cele mai multe plângeri au luat calea Poliţiei. Mai mulţi botoşăneni au semnalat că la ora 7.00, când a început oficial procesul de votare, au fost întorşi din drum pentru că nu erau ştampile sau buletinele nu erau încă ştampilate.
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, care este în acelaşi timp şi preşedinte al Organizaţiei PD-L Botoşani, şi-a exercitat dreptul de vot la ora 9.00, la Circumscripţia 48 din Botoşani, la Liceul de Arte. „Am votat pentru stabilitate, pentru continuitate, pentru România şi pentru Botoşani”, a declarat acesta. Liderul PD-L a fost însoţit de soţia sa.
Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a votat o oră mai târziu, la Şcoala Nr. 11. „Am votat pentru ca românii să îşi poată construi o Românie modernă, acest lucru însemnând în primul rând reformarea clasei politice şi a instituţiilor fundamentale ale statului român”, a declarat primul reprezentant al Guvernului în judeţ.
La Penitenciarul Botoşani a fost amenajată o secţie specială de votare în incinta unităţii cu trei urne speciale şi trei ştampile de vot. „Deţinuţii au început să voteze de la orele 9:30 ale acestei dimineţi. Din cele aproximativ 570 de persoane private de libertate, si-au exprimat dorinţa de a vota doar 501. Potrivit dispoziţiilor legale, persoanele private de libertate pot să îşi exprime votul pentru alegerile prezidenţiale, pentru aceasta şi-au manifestat în mod expres dorinţa de a vota un număr de 501, aceştia îşi vor exprima dreptul la vot pe baza cărţii de identitate sau a cărţii provizorii de identitate”, a declarat purtătorul de cuvânt Penitenciarul Botoşani Iulian Dărângă.
Cert este că botoşănenii au ieşit în număr mare la vot, din acest punct de vedere judeţul nostru fiind fruntaş pe ţară (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Depozit de furaje incendiate de persoane necunoscute
Maşină incendiată de cablu electric defect
Copil salvat de pompieri după ce a rămas blocat în apartamentul părinţilor
Dormitor incendiat de un aparat electrocasnic lăsat în priză
Adăpost pentru animale incendiat din neglijenţă
La un pas de tragedie din cauza unor haine
Garsonieră incendiată de o veioză
Program TELE'M Botoşani, luni
Scrisoare de mulţumire
Ciulama de ciuperci
Cum a rămas Ţâbu fără şampanie
Angajează, dar fără comison
Agricultură cu…scaieţi
Beţivanul aventurier
Accident grav la Broscăuţi
Crin nu va putea înflori o Românie ofilită
CAS nu se teme de contestaţiile la executările silite
Legea pensiilor ar trebui modificată până la sfârşitul anului
Patronii plătesc concediile medicale, lor CAS nu
Rezervele cu plată din spitale sunt la mare căutare
Cinci medici specialişti sancţionaţi de CAS
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă