Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3347
De la 07 Ianuarie 2003
123968971

Ţâbuleac a semnat contractul pentru groapă de gunoi de la Stăuceni

  • 22 November 2010, 23:00

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Botoşani”. Martori la eveniment au fost premierul Emil Boc şi Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbely.
Acest proiect de management integrat al deşeurilor, este printre primele din ţară aprobat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi are o valoare eligibilă de 30.955.634 Euro fără TVA, din care 30.336.521 Euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene şi din bugetul de stat (98%), iar 619.113 Euro reprezintă contribuţia de la bugetul local (2%). Judeţul Botoşani va trebui să asigure cheltuielile neeligibile ale proiectului, în valoare de 2.551.485 Euro şi TVA-ul aferent investiţiei. Perioada de implementare a proiectului va fi 2010-2013, iar de investiţiile realizate va beneficia întreaga populaţie a judeţului.
Prin acest proiect se va asigura o rată de colectare a deşeurilor de 100% în zonele urbane şi rurale, precum şi implementarea unor metode de tratare a deşeurilor municipale biodegradabile (compostare în gospodării şi compostare centralizată).
De asemenea, printre obiectivele proiectului se numără închiderea depozitelor de deşeuri urbane neconforme şi construirea unui depozit ecologic de deşeuri, întărirea capacităţii tehnice şi manageriale a autorităţilor din judeţul Botoşani, dar şi creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la beneficiile rezultate din proiect, colectarea separată a deşeurilor şi reciclarea acestora în vederea atingerii ţintelor stabilite prin Tratatul de Aderare.
„Prin implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Botoşani, putem felicita întreaga echipă din cadrul Consiliul Judeţean Botosani pentru realizarea obiectivelor de mediu, de asemenea in perioada următoare se vor creea noi locuri de muncă, atât în etapa de realizare a investiţiei cât şi în etapa de operare” a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.
Din punct de vedere instituţional, s-au îndeplinit cerinţele POS Mediu, înfiinţându-se în acest sens, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,ECOPROCES,, Botoşani şi Unitatea de Implementare a Proiectului la nivelul Consiliului Judeţean Botoşani. În cadrul proiectului se va construi un Centru de Management Integrat al Deşeurilor la Stăuceni, care va include un depozit ecologic pe o suprafaţă de 18,6 ha, o linie de sortare (cu o capacitate de sortare de 6.400 t/an pentru hârtie /carton şi 9.940t/an pentru plastic şi metal) şi 2 staţii de transfer la Ştefăneşti şi Săveni. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Răspunsul bărbatului
E oficial: cutremurul se ia prin contact sexual. Si inundaţia!
Primăria Alba Iulia de a adăugat portocaliu la culorile tricolorului
Guvernul va introduce stimulente pentru cumpărarea şi producerea de maşini electrice
el se arată dispus să investească în staţiile de încărcare
Ofiţerii poliţiei m-au trădat pentru mafia economico-financiară
Vârsta de pensionare - 60 de ani pentru femei, 64 pentru barbaţi
Gestul obraznic al „papagalului” francez faţă de Preşedintele României a fost comentat de presa internaţională
Cultura română se întoarce acasă în Basarabia
Scandal in SUA după ce agenţii de securitate au efectuat o percheziţie corporală unui copil
Rusia avertizează: posibile probleme în alimentarea Europei cu petrol
Ansamblul din Flămânzi a emoţionat spectatorii cu cântecul „Bună seara dragi români”
Vânt de alianţă PDL – PNL la Botoşani
A luat „crema „ concursului „Hai să jucăm şah , prieteni!”
Minorele din Botoşani dispar pe capete
Pe urmele celor care comercializează etnobotanice
Majorarea cu 15% a lefurilor bugetarilor s-ar putea să nu fie simţită la buzunar
La Botoşani, nu-i chip pentru spitale să reducă internările
Anul 2011 nu aduce bugetarilor şi angajări, doar reduceri
Profesorii merituoşi vor primi doar distincţii, nu şi bani
Poker politic la Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog