Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15015
De la 07 Ianuarie 2003
112992450

Botoşani: Apă la Darabani, SMURD la Dorohoi

  • 22 November 2011, 23:00

Locuitorii din Darabani ar putea avea cât de curând apă la robinete mai bună ca apa din fântâni, Dorohoiul s–ar putea alege cu o maşină dotată ultimul răcnet cu care ar putea acţiona în situaţii accident şi alte situaţii limită.
Visul lor s-ar putea împlini, la fel şi cel al autorităţilor din Ştefăneşti, care susţin că au mare trebuinţă de o staţie de epurare. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, aceste obiective ar putea fi atinse în cel mai scurt timp dacă la nivelul primăriilor din aceste localităţi se vor găsi specialişti buni pentru a concepe proiecte solide care să prindă fondurile necesare.
Sursa este una nesperată pentru autorităţile judeţene. De curând, Botoşaniul a fost solicitat să fie partener cu Ucraina şi Republica Moldova pentru a accesa fonduri de preaderare, în cel mai scurt timp.
„Vor fonduri de preaderare S-au stabilit nişte contacte pe Programul Operaţional Comun, România, Ucraina, Moldova. De la Bălţi au venit pe partea asta legată de canalizare şi apă, vor să colaboreze şi noi. Sa stabilit ca Primăria Ştefăneşti, pentru că are nevoie de instalaţie de epurare şi canalizare, să se ocupe şi bineînţeles operatorul de apă, ca şi specialist”, a declarat vicepreşedintele Mihai Aroşoaie.
Autorităţile din Făleşti au solicitat sprijin pentru a pune pe hârtie un proiect de anvergură care vizează pe partea de alimentare cu apă. Autorităţile din Botoşani au ales Darabani-ul, care are nevoie acută de un sistem nou de alimentare cu apă, mai ales că ar mai fi nevoie de 18 ani până când locuitorii de aici ar putea să vadă strop de apă în robinete.
„Am identificat Darabani-ul pentru că are cea mai proastă apă din judeţ. Abia peste 18 ani este prins acest oraş pentru un program de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare, dar ca să-i aducă apă de la Rogojeşti, de la 80 de km distanţă” a mai adăugat sursa citată.
Vicele Mihai Aroşoaie a precizat că, până pe 30 ianuarie, o serie de documente care vizează un viitor parteneriat între partea română şi cei de peste Prut trebuie să fie gata întocmite, urmând ca până în martie să se depună efectiv proiectele.
„La Darabani este vorba despre 500 de mii de euro, exact ce le-ar trebui lor să îşi facă o altă zonă de captare, o altă conductă. Şi Orhei a solicitat şi l-am cuplat cu Dorohoi şi s-a stabilit să dăm drumul la un proiect” a spus vicepreşedintele CJ Botoşani.
O primă întrevedere a avut loc între partea română şi autorităţile din Bălţi săptămâna trecută. Consiliul Raional Râşcani solicită colaborare pe probleme de turism, mediu, managementul resurselor de apă şi al deşeurilor.
Primăria Hăşnăşenii Mari solicită parteneriat pentru învăţământ, cultură, mediu, situaţii de risc la inundaţii. Locuitorii din Darabani au parte de mană cerească dacă se concretizează parteneriatul.
Sistemul de alimentare din oraş este la pământ, o algă care se dezvoltă în contact cu aerul şi toată apa este roşie, nu poate fi folosită nici la spălat rufe. Astăzi, o delegaţie din care fac parte vicele CJ, Mihai Aroşoaie, Marcel Georgescu, directorul Nova Apa Serv şi Otilia Moruzi se vor afla la Bălţi pentru a pune la punct detaliile legate de colaborare. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta Zilei: Budincă cu gălbenuş de ou
Bancul zilei: Gastronomia soţiei
Victor Ponta a anunţat că îl dă în judecată pe Sorin Blejnar
Ponta, despre solicitarea lui Geoană privind congresul
ar trebui să râd dacă nu ar fi de plâns
Legea Asistenţei Sociale, adoptată de Camera Deputaţilor
Europa se întoarce spre austeritate, veştile nu sunt foarte optimiste
Se va căţăra în copaci cu megafonul la gură?
„Dragoste de neam şi ţară” cu Mărgineanca
A noua reuniune importantă la Botoşani pe probleme de „Mediu”
Sindicatul Sanitas nu renunţă la procesul cu consilierii judeţeni
Numele profesorilor implicaţi în mita de la Bac rămân secrete
Macovei vrea securizarea şcolilor pe bază de amprentă
Toxiinfecţie alimentară de la prăjiturile din magazin
Au respectat tradiţia!
Ioan Rotundu
Conţac a fost răzbunat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă