Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2741
De la 07 Ianuarie 2003
123099816

pnl

Botoşani: Cum îşi bate joc de botoşăneni patronul neamţ de la E.ON Electrica

  • Ioan Rotundu
  • 22 November 2015, 23:00

E.ON Electrica îi cheamă pe toţi abonaţii care sunt înregistraţi la plata consumului de energie electrică la tarif social pentru a-şi reînnoi contractul. În loc ca documentaţia să fi fost distribuită şi colectată prin cititorii de contor care ştiu cel mai bine cine sunt aceşti abonaţi, soluţia aleasă a fost ca toţi aceşti abonaţi să se prezinte la sediul din Botoşani.
Cine dintre beneficiarii tarifului social a încercat să trimită documentaţie printr-o altă persoană a avut surpriza să-i fie refuzată primirea. Problemele cele mai mari au apărut în mediul rural. În general beneficiarii tarifului social sunt persoanele vârstnice. Când aceste persoane au trimis documentaţia prin delegat, nici aşa n-au avut succes ca actele să fie acceptate. De la Ghişeul cu nr. 4, funcţionara Nicolina Crăniceanu n-a acceptat niciun compromis: ori vine abonatul, ori pierde dreptul de a mai fi încasat la tarif social. Probabil că aceasta se şi urmăreşte prin această acţiune.
Dar să ilustrăm bătaia de joc a nemţilor de la E.ON Electrica şi cu exemple concrete. Ioan Plăcintaru (foto) din Buhăceni, comuna Truşeşti s-a prezentat vineri, săptămâna trecută, la Ghişeul nr. 4 având dosarele pentru trei bătrâni aflaţi în imposibilitate de deplasare în Botoşani. Georgeta Epure are 87 de ani şi este imobilizată la pat. Paulina Sâmbotin abia mai vede pe unde să meargă la cei 78 de ani ai săi iar Maria Leampăr, la cei 79 de ani, abia se mai ţine pe picioare. Deşi Plăcintaru i-a explicat funcţionarei situaţia celor trei bătrâni, aceasta nu s-a lăsat impresionată şi i-a transmis că dacă bătrânii nu se prezintă la ghişeul său pierd dreptul de tarif social.
Comportamentul funcţionarei a întrecut orice limită când la ghişeu s-a prezentat Mihai Bălăşanu, om la 70 de ani, pentru a depune dosarul tatălui săi în vârstă de 94 de ani. Funcţionara nu s-a lăsat impresionată nici când fiul i-a spus că nu ştie dacă la întoarcere îşi mai găseşte tatăl în viaţă, că-i pe patul de moarte, dar nu să-l mai aducă şi până la Botoşani.
Astăzi, Ioan Plăcintaru si-a pus maşina la dispoziţia a doi dintre cei bătrâni pentru a-i aduce la Botoşani. Un gest de omenie pe care nemţii de la Electrica n-au cum să-l înţeleagă. Ei ştiu că trebuie să scoată bani şi de pe urma românilor decedaţi. Bătaia de joc la care ne supun nemţii este posibilă pentru că legislaţia privind reglementarea relaţiilor client – furnizor de servirii este favorabilă acestuia din urmă.
Iar dacă te adresezi celor de la Protecţia Consumatorului, când aud despre cine-i vorba strâng din umeri şi spun că sunt prea mici ca să se ia de un aşa investitor de mare. Mai direct spus, politicienii ne-au dat pe mâna investitorilor străini ca să-şi bată jos de noi în propria noastră casă.
Drama prin care trec acum bătrânii beneficiari de tarif social este numai o faţetă a modului abuziv în care se comportă nemţii de la E.ON cu abonaţii. În această săptămână o să vă mai prezentăm şi alte cazuri care confirmă afirmaţia noastră şi că nu este o acuzaţie nefondată.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nevasta detectiv
Reţeta zilei: Gogoşari în multe feluri...bune
Horoscopul zilei de 23.11.2015
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23.11.2015
Zeci de specialisti fac cercetari la locul prabusirii planorului.
Cadavrul pilotului Mircea Craciun a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Brasov
Regele suedez Carl al XVI-lea Gustaf: Ar trebui sa interzicem toate cazile
Un american a supravietuit atentatelor din Franta dupa ce scapase si din atentatele de la 11 septembrie din New York
Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au castigat Turneul Campionilor
Lacul din inima muntilor, pe care oamenii il considera blestemat.
\ In urma cu 40 de ani nu exista, acum poate deveni statiune
Un asistent medical a descoperit ca barbatul pe care incerca sa il salveze era unul dintre atacatorii sinucigasi de la Paris
Monica Macovei ii cere ministrului Curaj sa aiba curaj
pentru a-i retrage titlul de doctor lui Victor Ponta
Marturia solistul Eagles of Death Metal despre masacrul de la Bataclan
Politico: Marturie din Molenbeek
Cum se vede Bruxelles-ul prin ochii unui bruxellez obisnuit:
orasul s-a oprit, oamenii se tem, in Belgia se spune ca autoritatile actioneaza doar cand situatia a scapat deja de sub control
Bilantul din Colectiv a ajuns la 60 de morti.
Un tanar a incetat din viata la un spital din Viena
Ciolos, primul avertisment:
Guvernul are instrumente directe sa facem schimbari pe care nu le vrea clasa politica
Senilitatea bătrâneţii sau răzbunare politică?
Ioan Rotundu
Începutul sfârşitului democraţiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog