Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34936
De la 07 Ianuarie 2003
112785287

Tupeul şi sfidarea autorităţilor de către Teodosie vine de la Mache

  • Ioan Rotundu
  • 28 November 2020, 17:40

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a demonstrat în aceste zile că prelaţii Bisericii Ortodoxe Române nu dau doi bani pe autoritatea statului atunci când interesele Bisericii sunt afectate prin reglementări juridice.
Teodosie este exemplul cel mai elocvent de câtă imoralitate şi falsă credinţă domină n rândul slujitorilor Bisericii şi dovada incontestabilă că actuala conducere BOR este interesată de câştigul financiar, de putere şi prea puţin de respect faţă de credinţă. Ei au confiscat credinţa oamenilor de rând prin a o folosi în scop religios menit să aducă câştiguri financiare.
Pe Teodosie nu-l interesează câţi din cei care vor veni la peştera atribuită Sf. Andrei se vor îmbolnăvi de coronavirus şi vor muri. Pe el îl interesează uriaşul câştig financiar care se va realiza. Impostorul acesta ascuns în luxoase şi scumpe haine preoţeşti este de-o ferocitate greu de imaginat în ce priveşte sporirea averilor bisericeşti. Pentru a-şi atinge scopul nu se dă înlături de la nimic ce înseamnă mecanism aducător de câştig oricât de diabolic şi inuman ar fi acel mecanism, rod al unei minţi bolnave.
Teodosie a demonstrat oportunism şi impostură încă din vremea când era doar un preot de parohie. Prin vicleşug, minciună şi fariseism popesc s-a ridicat în rang. Iar când Securitatea lui Ceauşescu l-a contactat pentru a deveni informator, s-a pus la dispoziţie cu mai multă credinţă şi hărnicie decât manifesta pentru slujirea lui Dumnezeu.
Ticălosul i-a turnat la Securitate pe toţi cei care au venit la el la spovedanie, semnând rapoartele cu pseudonimul Mache. Când, după 1990, a fost descoperit că a fost informator al Securităţii şi-a explicat mişeleasca trădare a credinţei prin faptul că „Nu mai puteam pleca din ţară“
Canalia Teodosie, în timp ce preoţii devotaţi credinţei erau chinuiţi în închisorile comuniste, hăituiţi în parohie de activiştii PCR, umiliţi de secretarul adj. cu propaganda de la primărie care era în fapt un muncitor analfabet funcţional dar credincios partidului, se plimba prin străinătate bucurându-se de privilegiile „diavolului roşu” în slujba căruia se pusese cu toate mijloacele profesiei sale de preot.
Teodosie a fost descoperit de procurorii DNA că a comis o masivă fraudare a fondurilor europene, primind subvenţie pentru o podgorie care nu mai exista de ani. Ca să scape de răspunderea penală a dat vina pe nişte amărâţi de preoţi iar judecătorii s-au temut să-l condamne, aşa că l-au achitat pentru o faptă pentru care alţii au primit ani grei de închisoare. Slăbiciunea justiţiei i-a dat curaj lui Mache să nu respecte autoritatea statului.
Acum, tupeul şi impertinenţa dobândită sub pseudonimul Mache, Teodosie îşi bate joc de autorităţile statului. El a somat preoţii din eparhie să fie prezenţi în 30 noiembrie la peştera Sf. Andrei, i-a somat pe călugării din mănăstiri iar ca tupeul său să nu fie cumva pus la îndoială, i-a invitat la slujbă şi pe conducătorii statului, pe preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.
Dobrogea este grav afectată de pandemie iar multe localităţi, în frunte cu Constanţa, sunt în carantină. Nu şi parohiile pe care le patronează Teodosie. Poliţiştii lui Vela, aceşti hăitaşi ai cetăţeanului de bună credinţă, amendează pe amărâtul şi necăjitul care poate n-a ştiut de pandemie sau n-are bani de mască şi-i întocmeşte dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Dar niciun preot n-a fost amendat sau cercetat penal, deşi ţin slujbe în biserica plină cu credincioşii pe care-i obligă să dea masca jos, că nu se cade să stea mascat în faţa Domnului.
Hăitaşii lui Vela au distrus visurile tinerilor de a se vedea mire şi mireasă dând buzna peste nuntaşi şi amendându-i dar nu manifestă aceiaşi fermitate în a aplicarea legii şi în cazul lui Teodosie şi a celor ca el. La biserică se poate oficia botezuri şi cununii religioase, fără ca poliţia să-i numere pe cei prezenţi, dar o fac la locul petrecerii, stricând buna dispoziţie a invitaţilor. La biserică cică respectă tradiţia religioasă dar la locul petrecerii nu mai există credinţă, există diavolul liberal întrupat în Vela şi premierul Orban.
Este interzis ca rudele şi prietenii să-l conducă pe decedat pe ultimul drum dacă numărul lor depăşeşte 20, dar este voie nelimitat ca număr la pelerinajul organizat de biserici şi mănăstiri.
Din 2012, de când la guvernare s-a instalat PSD-ul, Patriarhia Română a prins puteri tot mai mari şi a trecut la un început de dominaţie asupra autorităţilor statului. Prin Constituţie suntem stat laic numai scriptic pentru că, în momentul de faţă Patriarhia Română îşi permite să nu respecte legile statului dacă aceste legi împiedică Biserica să-şi realizeze câştigurile financiare planificate prin calendarul bisericesc şi prin inventarea unor noi evenimente religioase.
Guvernul liberal a închis şcolile, nenorocind sutele de mii de copii din mediul rural prin a-i transforma din analfabeţi funcţionali în analfabeţi sadea. A închis, total nejustificat, pieţele agroalimentare obligându-ne să cumpărăm produsele din marile centre comerciale, produse pline de chimicale. Dar acest guvern n-a aplicat aceeaşi măsură şi în cazul bisericilor.
Ticălosul de Teodosie va reuşi în 30 noiembrie să-şi împlinească planul său de a organiza pelerinaj la peşteră, chiar dacă Dobrogea este grav afectată de pandemie. Iar guvernul liberal va înghiţi şi această ofensă a autorităţilor bisericeşti din teama de a nu pierde voturi. Liberalii sunt atât de nevolnici încât nu pot realiza că preoţii sunt activiştii PSD-ului şi vor afla de acest lucru în aceste zile.. În schimb, au reuşit liberalii să stârnească ura omului de rând care dacă nu este votant PSD, va sta acasă sau va vota cu alt partid. Liberalii s-au înecat cu privire la viitoarea guvernare precum ţiganul la mal. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Leac pentru erotism
Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 23 – 29.11.2020
Boacăna „Reginei Minciunii” la Şcoala Populară de Artă
Ioan Rotundu
Tupeul liderilor de sindicat va trebui sancţionat
Ioan Rotundu
Oportunismul politic al profesorului Ciprian Manolache are culoare roşie
Ioan Rotundu
O altă faţetă a scandalului pe seama magazinului „City Gallery”
Ioan Rotundu
​Toți parlamentarii USR și-au prezentat demisiile.
Barna: E o decizie luată în unanimitate
Minciuna are picioare scurte ;chiar şi i la „Regina Minciunii”
Ioan Rotundu
"Procedura pentru acordarea eșalonării la plată simplificate, publicată în Monitorul Oficial
APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor
Strategia Doinei Federovici privind drumurile le dă fiori
Ioan Rotundu
De ce minte „Regina Minciunii” pe seama drumului Tg. Frumos – Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă