Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10884
De la 07 Ianuarie 2003
110931354

Nepoţii fostului magistrat Gavril terorizează zona Deleni – Frumuşica

  • legea n-are nici o putere asupra lor
  • 22 October 2009, 23:00

Luni după amiază, C.P. a sunat la redacţia noastră să reclame faptul că sora sa în vârstă de 53 de ani a fost violată de către o gaşcă de derbedei, iar poliţia n-a luat nici o măsură împotriva acestora. În general nu intră în vederile noastre astfel de evenimente, politica noastră redacţională fiind de a ne informa cititorii cu aspectele curente din viaţa politică, economică şi socială.
Totuşi, faptul că gaşca îşi face de cap prin zona Deleni – Frumuşica de ceva timp, iar poliţia nu le-a venit de hac, miercuri am făcut o deplasare în comuna Frumuşica.
Pe M.S., femeia violată, n-am găsit-o acasă. “S-a îmbrăcat de ieşit în sat” ne-a informat o vecină. Tot întrebând de unul şi de altul, am reuşit să ne formăm o imagine asupra a ceea ce localnicii numesc “Gaşca fraţilor Gavril”. Este vorba de doi fraţi, cu vârsta între 18 şi 20 de ani, care locuiesc în satul Boscoteni, comuna Frumuşica, şi care fac legea în zonă. Violenţa lor este una ieşită din comun. Paleta infracţională este extrem de diversă. Furturi, bătăi, violuri, ameninţări cu moartea sunt treburile pe care fraţii Gavril le fac cu multă asiduitate, fără teama de a răspunde în faţa legii.
Spre exemplu, în vară, au ridicat o fată de la o discotecă din Deleni şi au violat-o. N-au păţit nimic. Lui Georgel Onofrei, maistru la Şcoala Vlădeni Vale, tot în vară, I-au furat lucerna. Prinşi asupra faptului de către cumnatul lui Onofrei, fraţii Gavril i-au pus coasa la gât. Omul a fugit înspăimântat.
Duminică după amiază, Ionuţ Gavril şi cu un alt derbedeu din gaşca lor, Nicu Simionescu, au băut în barul vecin cu casa M.S., o vădană de 53 de ani. După ce s-au aghesmuit în bar, au plecat pentru a se întoarce în miez de noapte. Au spart uşa din spatele casei, au intrat peste femeie, i-au pus cuţitul la gât şi au violat-o. Luni dimineaţă femeia a depus plângere la poliţia Frumuşica. Miercuri, când ne-am deplasat în comună, Postul de poliţie Frumuşica era închis, agentul şef Şerban Negru fiind plecat în teren.
Ne-am deplasat la primărie, pentru a discuta cu primarul modul de comportare al fraţilor Gavril. Primarul Costel Rădeanu este îngrozit la rândul său. S-a săturat de câte plângeri a primit la adresa fraţilor Gavril. “Poliţia le-a întocmit un vraf de dosare, dar totul se opreşte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani” ne-a explicat primarul Rădeanu (foto).
Viceprimarul Dumitru Baciu, care este consătean cu derbedeii, ne-a relatat că fraţii Gavril au adunate la primărie amenzi în sumă de peste 150 milioane lei vechi. “Fraţii Gavril sunt foarte violenţi. Poliţia îi amendează, procutorii îi amendează, dar cum n-au nici casă, nici masă, amenzile nu pot fi încasate. Practic, n-avem ce le face” – s-a arătat dezarmat viceprimarul.
Am încercat să obţinem un punct de vedere oficial din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, aşa că am luat legătura cu comisarul Manuela Ieremia, purtătorul de cuvânt. După ce s-a informat, comisarul ne-a declarat: “Femeia violată şi-a retras plângerea formulată împotriva violatorilor, declarând că actul sexual s-a consumat cu acceptul său. Lipsind plângerea părţii vătămate, poliţiştii nu mai pot continua cercetările împotriva vinovaţilor”.
Aşadar, Ionuţ Gavril şi Nicu Simionescu, doi tineri care şi-au violat “mama”, dacă avem în vedere vârsta femeii, au scăpat şi de această dată.
Contactat în cursul zilei de ieri, C.P., fratele femeii violate, ne-a declarat: “Au ameninţat-o că dacă nu-şi retrage plângerea îi dă foc la casă şi o omoară. Sora este singură, soţul i-a murit într-un accident iar băiatul este la muncă în Italia. Eu nu locuiesc în Frumuşica, s-o pot ajuta. De frică şi-a retras plângerea.”
Liberi ca pasărea cerului, tinerii derbedei şi violatori îşi vor putea continua liniştiţi îndeletnicirile infracţionale, pentru că legea n-are putere asupra lor. Oamenii şoptesc că fraţii Gavril sunt nepoţii lui Gheorghe Gavril, fostul preşedinte al Tribunalului Botoşani şi că acesta le-ar sta pavăză în faţa puterii legii. Sunt doar opinii, lipsind dovezile unei certitudini. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

“Susţinem integrarea euroatlantică a Republicii Moldova”
Guvernul a aprobat înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Cetăţenie
Sâmbătă la Cania, în Basarabia, va fi adus un pios
omagiu eroilor români căzuţi în Al Doilea Război
Ţâbu la stomatolog
Gânduri neortodoxe la o bere
Program TELE'M Botoşani, vineri
Horoscop
Liceul destramă familia
Ciuperci marinate
Mica publicitate
Primarul din Sfântu-Gheorghe nu ţine cont de români
O clonă a preşedinţiei Consiliului Judeţean ar scoate judeţul din inerţie
Pagubele inundaţiilor de anul trecut au fost despăgubite cu 2,2 milioane euro
Au furat startul campaniei electorale
Primarul liberal al comunei Roma pune miza pe Traian Băsescu
Membrii unei familii vor fi cazaţi la modul
Alţi bani, altă campanie pentru prevenirea cancerului de col uterin
La Urologie, stafilococul auriu a apărut pe fondul certurilor de putere
În loc de căldură în şcoli, IŞJ declanşează controale
Directorul Enache are de trecut un greu examen
Democraţia scârţâie din toate încheieturile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă