Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13029
De la 07 Ianuarie 2003
120749670

Botoşani: Primarul penal de Flămânzi are probleme cu reabilitarea

  • 22 September 2013, 23:00

Aşa cum am promis cititorilor, revenim asupra scandalului iscat de intenţia profesorului Dan Oloeriu, actualul primar al oraşului Flămânzi, de a obţine reabilitarea faptei penale petrecute cu 17 ani în urmă, zdrobirea în bătaie a unei tinere de 21 de ani, eveniment pentru care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi obligat la plata unor serioase despăgubiri.
Despre ceea ce s-a întâmplat atunci, dar şi din acel an încoace, am stat de vorbă cu victima agresiunii din 24 noiembrie 1996, nimeni alta decât Mihaela Ungureanu, devenită prin căsătorie, în 2001, doamna Szakacs, domiciliată în localitatea Lupeni din judeţul Hunedoara, aflată în prezent la lucru în Italia. Asupra dramaticul eveniment din acel an, în urma căreia tânăra s-a ales cu ruptură de maxilar, cu mai multe coaste rupte şi cu arcada spartă, Mihaela Szakacs susţine şi astăzi că, atât pentru ea cât şi pentru anchetatori, pluteşte încă un mare mister vizavi de motivul real al faptei.
Aceasta afirmă că Dan Oloeriu făcea parte dintr-un grup comun de prieteni, că acesta era bun amic cu prietenul tinerei şi că fusese de mai multe ori invitat în casa familiei Ungureanu, stând împreună la masă şi la un pahar de vin. „În seara respectivă, în timp ce eram la discoteca din Flămânzi, l-am întrebat dacă nu l-a văzut pe prietenul meu, moment în care, efectiv, i s-a pus pata pe mine. Avea o privire înspăimântătoare, pe care nu o să o uit niciodată, şi fără nici o vorbă, m-a apucat de păr, m-a târât pe scări afară, în faţa discotecii, unde m-a lovit până am leşinat. Fiindcă nici nu se întunecase afară, au existat o mulţime de martori, dar nimeni nu a intervenit în favoarea mea”, povesteşte tânăra care, în urma bătăii primite, a avut nevoie, conform certificatului medico-legal eliberat, de 48-50 de zile de îngrijiri medicale.
A urmat un proces lung şi obositor, în care Mihaela Szakacs, fostă Ungureanu, a apărut în faţa judecătorilor cu gura cusută, abia putând vorbi. Procesul s-a finalizat, după cum se ştie, cu condamnarea lui Dan Oloeriu la doi ani de închisoare cu suspendare, sentinţă oarecum îngăduitoare în raport cu fapta comisă.
Pe lângă condamnare, tânărul Dan Oloeriu a fost obligat să plătească, drept cheltuieli de judecată şi cheltuieli de spitalizare a victimei sale, mai multe sume. Astfel, prin sentinţa penală nr. 2306 din data de 14 august 1997, actualul primar a fost obligat să achite cheltuieli de spitalizare în valoare de 359.074 lei către Clinica Buco Maxo Facială Iaşi, cheltuieli de spitalizare în valoare de 179.200 lei către Spitalul Judeţean Botoşani şi cheltuieli judiciare către stat în valoare de 150.000.
Pe lângă aceşti bani, prin aceeaşi sentinţă penală a Judecătoriei Botoşani, Dan Oloeriu a mai fost obligat la plata sumei de 2.000.000 lei ca despăgubiri civile pentru Ungureanu Mihaela şi la plata sumei de 3.000.000 lei către fata bătută, ca daune morale, sumele fiind la valoarea nominală a banilor din 1997.
Deşi, după declaraţia actualei doamne Szakacs, nu a achitat decât o parte din sumele menţionate, Dan Oloeriu a solicitat Judecătoriei Botoşani, la data de 17 februarie 2013, reabilitarea faptei comise în 1996, specificând în cererea sa că s-a achitat de toate obligaţiile financiare care îi reveneau.
Despre intenţia actualului edil de scăpa de coada care îi aminteşte de „valurile tinereţii”, Mihaela Szakacs afirmă că „reabilitarea este în mare parte nejustificată”. „El continuă să susţină şi acum aceleaşi minciuni şi aberaţii de acum 17 ani. După ce l-a târât pe tatăl meu într-un proces interminabil, acum vrea să-l antreneze în alt proces, prin care să dovedească, cu martori mincinoşi, că i-ar fi achitat lui banii pe care trebuia să mi-i dea mie”, mai afirmă Mihaela Szakacs.
Într-adevăr, tatăl tinerei a recunoscut în faţa instanţei că a primit de la Dan Oloeriu suma de 1,5 milioane lei, mai puţin de o treime din totalul celor 5 milioane pe care acesta trebuia să le achite fetei ca daune.
Suma a fost înmânată fără nici un act oficial, doar cu o chitanţă de mână pe care ambele părţi afirmă azi că au pierdut-o. „În rest, nimic!”, afirmă fosta victimă, care ne mai informează că „am făcut sesizare la preşedintele Judecătoriei Botoşani înştiinţându-l că inculpatul este obligat să plătească daune civile către mine, nu către tatăl meu, căci eu am fost partea vătămată”.
Mai mult, din ceea ce a auzit Mihaela Szakacs de la persoanele prezente la termenele acordate de judecătorie în dosarul de reabilitare solicitat în acest an, se pare că Oloeriu „nu a făcut dovada achitării sumelor datorate, pentru spitalizarea mea, către spitalele din Botoşani şi Iaşi”. Vom reveni cu alte amănunte după termenul din 18 septembrie 2013.
Gabi Gomgoş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Rugămintea vecinei
Noi modificări ale Codului Fiscal cu aplicare de la 1 ianuarie 2014
Noi modificări la plata impozitului de către mircointreprinderi
Lumea lu' Rotundu: Usturoi de Copălău
Dinamica economiei: Dialog cu Manuela Zarug de la Serconf Botoşani
O bombă nucleară a fost pe punctul de a exploda deasupra SUA in 1961
document declasificat de administraţia americană
Ce ne facem cu şcolile?
Valeriu Zgonea dă Roşia Montana pe voturile moţilor
Crin Antonescu este invitat să prindă şi el o porţie din aceste voturi
Reproşuri pe seama lui Portariuc
Ioan Rotundu
De ce se opun procurorii DNA eliberării lui Conţac
Traian Băsescu a felicitat-o pe Angela Merkel pentru victoria in alegeri
Alegeri legislative în Germania soldate cu victoria Angelei Merke
Loto România: Rezultatele tragerii din 22.09.2013
Incident între diplomaţi europeni si soldaţi israelieni
Israelul acuză diplomaţii că sunt "instigatori"
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă