Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1568
De la 07 Ianuarie 2003
123125139

pnl

Botoşani: Primăria Gorbăneşti bucşită cu neamurile primarului Iliescu

  • 22 September 2014, 23:00

Primarii PSD-ului au descoperit cel puţin două metode sigure prin care-şi pot consolida poziţia în funcţie. Prima şi cea mai eficientă este înmulţirea dosarelor cu asistaţii sociali. Cu cât au mai mulţi cetăţeni în soldă ca asistaţi social, cu atât numărul de voturi de care se poate baza în alegeri este mai mare.
A doua metodă este să-şi aducă rudele în primărie, oferindu-le diferite funcţii. Cu cât rudele sunt mai multe, cu atât mai mulţi reprezentanţi din partea sa vor avea în secţiile de votare, reprezentanţi care între două alegeri sunt eficienţi agenţi electorali. Nici Gică Iliescu (foto) primarul PSD din Gorbăneşti nu face excepţie de la aceste două reguli de bază care-şi pot asigura continuitatea în funcţie.
Secretarul primăriei este Valentin Calimandriuc, nimeni altul decât naşul primarului. Calimandriuc a ruginit în funcţia de secretar din perioada comunismului. Beneficiind de finul primar în toată perioada postdecembristă, naşul Calimandriuc s-a recompensat faţă de acesta sprijinindu-l în campaniile electorale şi prin desemnarea în secţiile de votare a unor persoane loiale finului.
Aurelia Boghean este nepoata primarului. Ca nepoată, ea s-a bucurat de favorurile unchiului şi a fost trecută pe lista consilierilor locali ai PSD pe un loc eligibil. Acum îşi susţine unchiul prin ridicare de mână ori de câte ori acesta are nevoie să-i fie votat vreun proiect de hotărâre locală cu dedicaţie pentru prosperitatea întregii familii de neamuri.
Anişoara Iliescu, altă nepoată de-a primarului se bucură de privilegiile postului de asistent comunitar. De pe acest post se face extrem de eficientă unchiului primar prin a fi un harnic agent electoral.
Nici finul Georgică Sauciuc n-a fost uitat de naşul primar. El a primit postul de fochist. Iarna asigură căldura necesară naşului primar iar vara se ocupă de supravegherea celor care cârcotesc asupra naşului şi-l informează cu ce zic aceştia. Astfel informat, naşul trece la măsuri represive, aşa că prin Gorbăneşti sunt puţini cei care mai au curajul să ridice vocea asupra primarului.
Bătrânul Filip din satul Ciornei, nemulţumit de primar că nu a asfaltat uliţa principală a satului lăsând praful să-l înăbuşe în propria casă, spunea că Iliescu a ajuns la al treilea mandat de primar prin şmecherii. Două le-am dat noi în vileag.
La Gorbăneşti democraţia n-a murit. Cum poate să moară ceva ce nu s-a născut? La Gorbăneşti oamenii trăiesc ca în vremurile lui Ceauşescu. Numai numele primarului este altul.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Spaima bărbatului
Horoscopul zilei
Victor Ponta va efectua o vizita in SUA unde va participa la Adunarea Generală ONU
AmCham: Modificarile la Codul Silvic ar putea avea efecte dezastruoase pe termen mediu si lung
Marile semne de intrebare legate de spovedania lui Robert Turcescu
a fost sau nu ofiter acoperit?
Ministerul Apararii nu comenteaza cazul Robert Turcescu
Dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei Romaniei nu sunt benefice
Victor Ponta afirma ca nu a fost surprins de scandalul Robert Turcescu
Cine seamana vant, culege furtuna, e valabil si pentru alti oameni apropiati de Basescu
Care sunt noile cote de impunere la CAS
Represiuni asupra elevilor la Colegiul „Eminescu” Botoşani
Cheia enigmei este la Băsescu sau Ponta
Ioan Rotundu
Anunţ societatea Urban Serv
Programul spectacolelor Teatrului Mihai Eminescu Botosani
Ciudat, Țurcanu pleacă în concediu
Astăzi, Klaus Iohannis va fi în Botoşani
Mondenii au fost si ei la lansarea lui Victor Ponta la prezidentiale
A rezultat un nou viral
Sediile primăriilor Săveni şi Brăeşti luate cu asalt de mascaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog