Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12455
De la 07 Ianuarie 2003
120807728

Editorial

Botoşani: Liniştea de dinaintea furtunii în PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 22 September 2015, 23:00

În curând PSD Botoşani va avea conferinţa judeţeană de alegere a unei noi conduceri. Evenimentul se anunţă a fi unul important pentru social-democraţi întrucât de la spargerea USL nu prea au avut parte de o conducere care să ştie ce vrea în condiţiile în care partidul se află la guvernare.
Preşedintele Andrei Dolineaschi s-a dovedit a fi un preşedinte moale, prea domnişoară faţă de anumiţi membri de partid care ar fi meritat un tratament mai sever. Mă refer aici la cei puşi director la instituţiile descentralizate.
Alegerea lui Ovidiu Portariuc (foto) ca preşedinte executiv s-a dovedit a fi pentru acesta o căciulă prea mare. Cruduţ ca om politic, Portariuc n-a avut „sânge în instalaţie” dacă este să-l citez pe democrat-liberalul Radu Berceanu.
Sub conducerea celor doi în partid s-au creat bisericuţe care au început să se şicaneze reciproc şi să încerce a domina deciziile care urmau a fi luate. Un rol prea mare l-a avut şi-l mai are Mihai Tincu, un conservator şi nostalgic al comunismului de tip bolşevic, incapabil să-i dea lui Portariuc sfaturi care să-i permită acestuia să-şi facă respectată vocea prin sediul partidului.
Toată această degringoladă generată de Dolineaschi şi Portariuc a permis nevestei de şofer, senatorul Doina Federovici să-şi întărească vocea şi să ridice tonul faţă de ceilalţi membri de vază ai PSD, adică să se facă ascultată. Federovici este un membru PSD care s-a format slujind pe la uşa marilor şefi ai PSD şi care a învăţat multe trucuri care s-o ajute să-şi impună autoritatea în partid.
Nevasta şoferului a simţit repede că Dolineaschi şi Portariuc sunt bărbaţi numai după ce au în pantaloni dar nu şi bărbaţi politici. Aşa că uşurel şi-a făcut simţită prezenţa la vârful conducerii iar acum este cea care decide asupra a ceea ce are partidul de făcut.
Federovici este superioară celor doi şi prin modul său de a fi mereu în mijlocul organizaţiilor comunale, de a ţine permanent legătura cu primarii din judeţ, numele său fiind mai des rostit prin judeţ decât a celor doi luate împreună..
Portariuc declara recent că şi-a propus să facă cuplu cu Dolineaschi la conducerea partidului lui rezervându-şi funcţia de preşedinte executiv, adică cea deţinută şi până acum. Numai că imaginea sa în municipiul Botoşani este una dezastruoasă iar în privinţa administraţiei publice s-a dovedit a fi cel mai incapabil dintre toţi primarii PSD-ului.
Delegaţii care vor veni din judeţ la conferinţă vor şti dinainte pe cine trebuie să voteze. Nu-i văd pe primarii Costel Nazare, Corneliu Aroşoaie, Anton Ţâmpău, Ştefănel Rusu, Mircea Acatrinei, Aurel Ştefan şi toţi cei care se află sub influenţa acestora să-i voteze pe Dolineaschi şi Portariuc. Toţi cei menţionaţi sunt potenţiali votanţi ai Doinei Federovici, dacă aceasta va candida la preşedinţia partidului cum se aude.
Primarii PSD-ului sunt în totalitate nemulţumiţi de modul în care Dolineaschi şi Portariuc i-au ajutat să-şi rezolve problemele de administraţie din raza lor de activitate şi mai ales nemulţumiţi că nu au primit suficienţi bani pentru investiţii în condiţiile în care partidul lor este la guvernare.
Am creionat doar câteva din dificultăţile pe care Dolineaschi şi Portariuc le vor întâmpina la apropiata conferinţă judeţeană dacă vor dori să obţină conducerea partidului în acest tandem. Fără îndoială că social-democraţii cu greutate în partid prin numărul mare de membri din organizaţiile lor îşi vor îndrepta atenţia spre o conducere care să le fie de ajutor şi pentru o eventuală trecere în opoziţie iar pentru o astfel de situaţie Dolineaschi şi Portariuc sunt total contraindicaţi. În schimb s-ar potrivit mult mai bine ca preşedinte Federovici. Mai ales că aceşti doi n-au demonstrat că pot trece de la vorbe la fapte.
Iată de ce cred că la conferinţa judeţeană a PSD noua conducere va fi fără Dolineaschi şi Portariuc. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Liviu Dragnea sus’inut la pre;edin’ia PSD de organizatiile din Giurgiu si Mehedinti
Doi angajati ai Ministerului de Externe, urmariti penal de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mita
Ţigări de contrabandă de peste 60.000 de lei confiscate la frontiera de est
Hitler reactioneaza la scandalul Volkswagen DieselGate, o parodie savuroasa
DNA: Pedeapsa aplicata lui Liviu Dragnea are un "cuantum simbolic"
Dreptul de vot a fost tratat de acesta ca pe un moft
Serviciul danez de contrainformatii nu crede ca in valul de migranti sunt
teroristi Risca prea mult sa fie descoperiti, inclusiv de refugiatii care fug chiar de ei
Croatia cere Serbiei sa trimita refugiatii in Romania
Horoscopul zilei de 23.09.2015
Bancul zilei: Sinceritatea bănăţeanului
Reţeta zilei: Suc de roşii pentru Iarnă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă