Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5146
De la 07 Ianuarie 2003
123695319

Gerogescu de la Apa Grup vrea să ne cumpere tăcerea

  • 23 April 2009, 23:00

Marcel Georgescu, actualul manager al societăţii Apa Grup SA Botoşani, ne-a trimis un „ambasador” care să ne preţuiască tăcerea. Ambasadorul este un consilier judeţean, aflat la o vârstă respectabilă, dar cu directe implicaţii de familie printre cei angajaţi la societate, el însuşi aflat în structurile conducerii. Omul m-a contactat şi mi-a spus că este trimisul lui Georgescu să negocieze cât l-ar costa ca să nu mai scriem negativ la adresa sa. Fiind înainte de Paşti, l-am tot dus cu vorba, în speranţa că va realiza situaţia penibilă în care l-a pus Georgescu. Totodată am purces şi la verificările de rigoare, pentru a afla ce anume l-a determinat pe directorul Georgescu să recurgă la această variantă extremă şi riscantă, pentru că oricând puteam să-i întind o cursă şi să-l dau pe mâna unui procuror, realizând un flagrant.

Preşedintele PDL nu ştie nimic
Despre faptul că Apa Grup a intrat în atenţia operatorului de distribuţie apă din Iaşi am scris pe blog. N-am dat informaţia pe site-ul publicaţiei Jurnalul pentru că nu aveam suficiente informaţii care să-mi întărească această convingere. Am scris atunci, în comentariul meu de pe blog, că pe firul afacerii se află intersectat primarul ieşean Gheorghe Nechita, dorohoian de-al nostru.
Probabil că cele comentate pe blog şi ulterior la rubrica Comentariul comentariilor au atras atenţia persoanelor implicate şi care se află în spatele afacerii care se preconizează prin privatizarea societăţii Apa Grup, fapt ce le-a determinat să acţioneze în vreun fel şi să mă „liniştească”. O gândire total greşită, pentru că dacă s-ar fi informat cât de cât ar fi aflat că Rotundu nu-şi trădează cititorii şi nici pe botoşănenii în slujba cărora s-a pus de bună voie.
L-am contactat pe Cătălin Flutur, în calitatea sa de preşedinte al PDL – Filiala Botoşani şi l-am întrebat ce ştie despre o eventuală privatizare a societăţii Apa Grup în favoarea unui operator ieşean. N-a putut să-mi dea detalii pentru că, potrivit spuselor sale, „este apanajul preşedintelui Ţâbuleac care nu raportează la partid ce decide în cadrul Consiliului Judeţean”. M-am simţit cumva jenat de o astfel de explicaţie, pentru că de viitorul societăţii Apa Grup depinde soarta a sute de mii de botoşăneni, care sunt şi alegători, iar unui partid ca PDL-ul n-ar trebui să fie indiferent ce decide un lider marcant al său, ajuns într-o înaltă demnitate judeţeană prin votul acestora. Am mai aflat de la Flutur, care n-are o colaborare politică tocmai fericită cu Mihai Ţâbuleac, că pe la societatea Apa Grup se petrec lucruri extrem de grave. Potrivit lui Flutur „cu consecinţe ce vizează siguranţa naţională”. Este vorba de o posibilă fraudă de proporţii în care ar fi implicate şi conducerile anterioare.

Ţâbuleac are o explicaţie
Pentru că preşedintele Ţâbuleac nu cooperează cu reporterii de la Jurnalul, în opinia sa noi purtând o campanie de denigrare a sa plătită de cineva, fără a ne spune şi nouă cine ne plăteşte, am recurs la un interpus. Informat de intenţia lui Georgescu de a ne cumpăra tăcerea, preşedintele Ţâbuleac a explicat gestul acestuia ca o consecinţă a presiunilor sale. „I-am cerut lui Georgescu să eficientizeze activitatea societăţii, pentru că m-am săturat să citesc în presă numai de rău. Probabil că el a considerat că dacă o dă la pace cu presa, va scăpa şi de presiunile mele. Cred că şi-a făcut o socoteală greşită” a fost explicaţia preşedintelui Ţâbuleac dată interpusului nostru. Nu excludem şi această variantă, care l-ar fi determinat pe Georgescu să încerce „împăcarea” cu Jurnalul, însă altceva l-a determinat pe Georgescu, şi pe cei aflaţi în spatele său, să încerce a ne mitui.

Faptele vorbesc
Distribuitorul de apă în judeţul Iaşi este societatea APAVITAL S.A. Această societate a apărut în urma privatizării Regiei Autonome Judeţene de Apă şi Canal (R.A.J.A.C.) Iaşi. Privatizarea RAJAC a intervenit după ce a obţinut de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală (ANRSC), prin Ordinul nr. 118/17 februarie 2006 licenţa de operator distribuţie apă.
Înainte de a fi ales primarul Iaşului, Gheorghe Nechita a fost directorul R.A.J.A.C., după privatizarea regiei el devenind acţionar la noua societate numită APAVITAL S.A. De unde şi interesul său ca APAVITAL să preia distribuţia apei la nivelul judeţului Botoşani, adică să preia în privatizare Apa Grup. Numai că pentru a se ajunge la privatizarea efectivă, cei de la Iaşi au cerut să fie rezolvate o serie de aspecte care nu le convin deloc. O cerinţă este şi aceea de a se încasa apa după contorul de la intrarea în bloc şi nu după cel din apartament, de unde şi insistenţa cu care Georgescu şi Ţâbuleac vor să treacă prin şedinţa Consiliului Judeţean acel Regulament atât de contestat de botoşăneni.
Deşi Ţâbuleac neagă că s-ar pune la cale privatizarea societăţii Apa Grup în favoarea operatorului ieşean, un porumbel tot i-a ieşit din gură. „Subiectul ar trebui să fie următorul: Ori ne sprijină, prin orice metodă posibilă, pentru stingerea datoriilor istorice, ori ne acordă avizul pentru transferul pe un alt operator a investiţiilor în curs. În opinia mea, a treia variantă nu există. Şi într-un caz şi în altul avem nevoie de sprijinul Guvernului”, declara preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac în data de 10 aprilie 2009. Aşadar, preşedintele Ţâbuleac ne pregăteşte emoţional pentru a fi înghiţiţi de către operatorul ieşean. Odată intrat pe piaţa botoşăneană, operatorul ieşean va fixa preţul după cum îi vor fi interesele şi ne va taxa după controlul la intrarea în bloc, că-l avantajează. Oficialităţile noastre se vor spăla repede pe mâini şi se vor lepăda de noi pe motiv că operatorul este unul privat, asupra căruia nu au nici o putere.
Despre pregătirea privatizării societăţii Apa grup în favoarea operatorului ieşean ne-a confirmat şi fostul vicepreşedinte CJ Constantin Conţac. „Am surprins mai multe discuţii despre intenţia acestei privatizări, dar nu cunosc detalii, pentru că s-au ferit să discute subiectul în prezenţa mea. Ştiu doar că primarul Nechita a fost director la RAJAC Iaşi şi că are ceva combinaţii cu acţionariatul actual” a declarat fostul vicepreşedinte.

Să fie Apa Grup răsplata?
Prin PDL, cei care au mai rămas în preajma lui Flutur şi n-au trecut de partea lui Ţâbuleac, şoptesc că Apa Grup a fost juruită operatorului ieşean ca o recompensă pentru Gheorghe Nechita, care a decapitat PSD Botoşani de incomodul Conţac, dând frâu liber puterii celor din PDL şi mai ales preşedintelui Ţâbuleac. Dacă asta va fi răsplata pentru Nechita, va fi vai de capul nostru, pentru că nota de plată va fi una extrem de scumpă şi o vom plăti noi.
În ce-l priveşte pe directorul Georgescu, atât cât mai are de condus societatea, îl sfătuiesc să nu mai încerce a cumpăra tăcerea presei, că nu asta-i calea de a redresa economic societatea. Şi-i mai atrag atenţia să clarifice suspiciunea existenţei unei fraude de proporţie, pentru că suntem în epoca în care zornăitul cătuşelor se poartă şi dă bine. (Ioan Rotundu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cea mai mare bursă a locurilor de muncă îşi deschide porţile
Sărbătoare şi la Penitenciar
Botoşaniul are cu 4.000 de ciori mai puţin
Cartea şi bibliotecarul la loc de cinste
„Cred că a fost cea mai frumoasă slujbă de Sfântul Gheorghe din ultimii cinci ani”
Fostul primar Ţăruş a pierdut terenul concesionat abuziv
„Acordul cu FMI- imposibil de respectat”
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 24 aprilie
Comunicat de Presă
Liderii opoziţiei basarabene audiaţi la Parlamentul European şi la Comisia Europeană
Ruşine: Preşedinţia UE asistă cu nesimţire cum Voronin îşi bate joc de un membru UE
Alături de Moscova şi Voronin împotriva cetăţeniei române acordate basarabenilor
Horoscop
Viagra
Eveniment editorial de prim rang
Excelentă ocazie de a câştiga mai mulţi bani
Subprefectul David Şalgău va face o vizită de „adio” sinistraţilor din Rădăuţi Prut
înaltul funcţionar public va trece pe un post inferior
Sărbătoare cernită la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Botoşani
Centrele de permanenţă au murit înainte de a se naşte
Centrele de permanenţă au murit înainte de a se naşte
Cei de la Mediu vor reînfiinţarea comisiilor de control obştesc
„Prada” inspectorilor OJPC a fost modestă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog