Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26570
De la 07 Ianuarie 2003
110947040

La Botoşani va curge lapte şi miere

  • locuri de muncă şi investitori cu nemiluita
  • 23 August 2011, 23:00

Ieri, s-a semnat la Ministerul Mediului şi Pădurilor Contractul de Finanţare a Proiectului major „Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă si canalizarea–epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani”, finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, care va aduce judeţului Botoşani suma de 102,4 milioane de euro (fără T.V.A.), însemnând 436,2 milioane lei, fonduri care depăşesc orice sume de investiţii atrase până acum de judeţul nostru.
Proiectul a primit undă verde, atât pe plan naţional, cât şi din partea Comisiei Europene de la Bruxelles si face parte dintr-o serie de aplicaţii pentru Fondul de Coeziune promovat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar finanţarea acestuia se va face din surse multiple conform Programului Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu): grant UE nerambursabil în procent de cca. 80%, grant autoritate centrală/ locală, cca. 12%, co-finanţare din partea operatorului regional, cca. 7%, buget local cca. 2%.
"Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Botoşani” este un proiect a cărui implementare va dura până în 2015, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară "Aqua" Botoşani fiind responsabilă pentru coordonarea implementării acestuia.
Obiectivul general al Proiectului are ca scop îmbunătăţirea calităţii apei şi accesul la infrastructura de apă şi canalizare până în anul 2015 si vizează lucrări de investiţii in infrastructura de apă şi canalizare în municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Ştefăneşti, Săveni, Flămânzi şi comunele Broscăuţi, Leorda, Mihai Eminescu,Vorona, Tudora şi Frumuşica.
Acest proiect va rezolva şi problema stringentă a alimentării cu apă a municipiului Botoşani, în sensul că se va devia conducta magistrală Leorda-Botoşani în afara zonei alunecărilor de teren.
Etapa următoare semnării contractului de finanţare este cea a organizării licitaţiilor şi a semnărilor contractelor cu antreprenorii, estimate a se realiza spre sfârşitul acestui an. „Semnarea acestui contract va genera, pe langa beneficiile evidente rezultate din extinderea si modernizarea retelelor de apa si canalizare, a statiilor de tratare şi epurare, fără îndoială, locuri de muncă pentru botoşăneni cât şi un mediu mai atractiv pentru investitori, prin creearea unei infrastructuri de calitate” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani la semnare.
Semnarea acestui contract reprezintă un sfârşit dar şi un început de drum: sfârşitul unei etape de întocmire şi finalizare a documentaţiei, urmată de începutul etapei de implementare propriu-zisă a proiectului şi absorbţia fondurilor. „Semnăm astazi cu judetul Botosani un contract de 102 milioane euro pe apă, ajungând astfel la un total de contracte de mediu de aproximativ 173 milioane de euro.
Sunt multe proiecte subsecvente care implica o buna pregatire tehnologica si de management fiind vorba de activitati dificile, dar daca ar fi usoare, le-ar face altii” a spus ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

PSD pregăteşte terenul pentru despărţirea de PNL
Horoscop
Bancul zilei: John Titirezul
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Supă cu gugoşele de tocătură de curcă
Raport de activitate ANAF pentru semestrul 1 2011 (III)
evoluţia principalilor indicatori de performanta ai Activităţii de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului - D. G.F.P.J. Botoşani
Cine este Băsescu asta? Un iresponsabil
Ecouri din Madrid la „Rotundule, scrii prostii!”
400 locuri de muncă în învăţământ sunt disputate azi
Participanţii la Basc mai slab pregătiţi ca-n vară
Şefii din învăţământ sunt puşi la muncă
Subvenţii pentru cei care angajează şomeri în prag de pensie
Primăria Botoşani habar nu are de „prigoana” micilor din Piaţa Centrală
Tentativă de sinucidere la cacealma
Bac obţinut de la judecători
Proiect de modificare a Codului Fiscal:
Justiţia americană a renunţat la acuzaţiile aduse lui Strauss-Kahn
Poporul cu limbă fără nume
Copiii din Botoşani învaţă adulţii să se distreze şi să strângă gunoiul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă