Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3164
De la 07 Ianuarie 2003
123919932

Botoşani: Oamenii de afaceri s-au plâns de fiscalitatea excesivă

  • ei plătesc şi apa de ploaie la vreme de secetă
  • 23 August 2012, 23:00

Fiscalitatea exagerată, scumpirea utilităţilor, tratamentul inechitabil al societăţilor cu capital de stat în comparaţie cu cele private, nereguli în ceea ce priveşte regimul verificărilor efectuate de instituţiile de control sunt doar o parte din problemele semnalate astăzi prefectului de Botoşani de către reprezentanţii patronatelor.
În cadrul unei discuţii premergătoare întâlnirii ce va avea loc pe 31 august cu parlamentarii şi liderii sindicali, reprezentanţii sectorului patronal din Botoşani au trecut în revistă dificultăţile cu care se confruntă din cauza legislaţiei, a contextului economic, sau a unor deficienţe privind funcţionarea instituţiilor statului de la nivelul judeţului Botoşani.
La invitaţia prefectului au răspuns lideri ai UGIR 1903, PNR, CNIMMR, Patronatul Român, şi UGIR, lipsind doi dintre cei şapte reprezentanţi ai patronatelor în Comisia de Dialog Social. Gelu Lazăr a atras atenţia că în ultima perioadă s-au atins noi praguri istorice la utilităţi, fără ca măcar să se discute aceste modificări.
„Am în vedere scumpirea cu 5% a energiei electrice, scumpirea apei, sau facturarea apei meteorice într-o perioadă de secetă devastatoare”, a explicat liderul CNIMMR.
„În special societăţile mari au o idee foarte clară asupra ritmului în care se scumpesc utilităţile. Dacă în 2000 cheltuiala cu utilităţile era de 6 cenţi pe produs, acum este de 15-16 cenţi. Aproape s-a triplat”, a afirmat şi Manuela Zarug, preşedintele UGIR 1903.
Reprezentantul PNR, alături de cel al Patronatului Român, a semnalat prefectului că instituţiile de control realizează verificări selectiv şi fără a fi trecute în Registrul de control, Adrian Constantinescu solicitând detalii asupra unor astfel de aspecte, pentru a putea declanşa verificări.
Cea mai gravă problemă ridicată de liderii patronali a fost, însă, cea a arterelor rutiere ce leagă judeţul de Sudul şi Vestul ţării. Opiniile acestora converg spre urgenţa cu care trebuie identificate soluţii pentru ca drumurile europene spre Iaşi şi Suceava să fie modernizate.
„Se impune o bună colaborare şi implicarea tuturor factorilor politici şi administrativi de la nivelul judeţului în vederea soluţionării acestei mari probleme a botoşănenilor. De aceea, discuţia cu parlamentarii programată pentru 31 august va fi binevenită”, a declarat Adrian Constantinescu, prefectul judeţului Botoşani, susţinând un discurs într-un limbaj de lemn, precum primii secretari în vremurile de glorie comunistă.
Prefectul n-a angajat nimic concret faţă de oamenii de afaceri şi nici n-a declarat problemele punctuale de care se va ocupa la nivel de guvern pentru a fi rezolvate cu prioritate, aşa cum au promis cei doi lideri ai USL în discursurile lor la Târgul de animale de la Popăuţi în cele două rânduri în care au fost prezenţi. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Noul tătic
Analizele medicale se fac tot pe baza listelor de aşteptare
La Spitalul judeţean a avut loc rotaţia cadrelor
la vremurile USL, tot ei
Pensionarii îşi primesc banii reţinuţi în plus la sănătate cu ţârâita
Profesorii sunt iar zoriţi să-şi facă evaluarea psihologică
Botoşani: Festivalul Verii, prilej de control pentru inspectorii sanitari
Foştii chiriaşi din Centrul Vechi vor fi mutaţi la Cişmea
Constructorul pentru zona Cornişa va fi cunoscut mai la toamnă
A decedat în incendiul provocat chiar de el
Merkel şi-a încheiat vizita coordonată cu Moscova la Chişinău
Timofti a fost singurul care a i-a adus aminte de retragerea trupelor ruse
Incident in timpul vizitei cancelarului Angela Merkel la Chişinău
un bărbat a aruncat o sticlă incendiară asupra coloanei oficiale
Guvernul intenţionează să pună taxă pe veniturile suplimentare ale companiilor de gaze şi electricitate
de la începutul anului 2013
Germania şi ţările baltice avertizează UE faţă de un nou "zid al Berlinului"
între nordul şi sudul zonei euro
Guvernul a aprobat plata TVA la încasarea facturii
măsura ce se aplică de la 1 ianuarie 2013
Mona Pivniceru a depus jurământul ca ministru al Justiţiei.
Schimbări deconcertante se petrec la frontierele Europei
ciocnirea de rău augur între stalinism şi vechiul naţionalism european, în Ungaria sau România
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog