Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13246
De la 07 Ianuarie 2003
123804797

Răfuială de tip mafiot între socialiştii din Săveni

Limbajul de „salon PSD” al baronului primar Relu Târzioru

  • Ioan Rotundu
  • 28 August 2020, 18:28

Bogdan Plamadă, inginerul om de afaceri din Săveni, a dat publicităţii o convorbire telefonică a sa cu primarul oraşului Săveni, baronul PSD Relu Târzioru, un dialog în care primarul foloseşte un limbaj suburban, de cort dar care limbaj vine să demonstreze că acesta este nivelul de cultură şi educaţie al celor din PSD.
Chiar recent, purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii, , imediat după Congresul partidului a avut la adresa jurnaliştilor mesajul „O să primească o p… în cur toţi!” iar o altă angajată a Biroului de presă al PSD l-a completat cu „Nici aşa, poate le face plăcere!”.
Dar limbajul folosit de către baronul primar de Săveni nu este de o coloristică singulară în zonă. Senatorul PSD Lucian Trufin se exprimă, când nu i se împlinesc dorinţele, cu un limbaj mult mai colorat. Îl concurează deputatul Răzvan Rotaru, aşa că întreg corul de lideri ai PSD fac cinste partidului cu limbajul lor mde „salon PSD”, cu toţii demni urmaşi ai analfabetei funcţionale Viorica Dăncilă, şefa lor până de curând.
Dar să lămurim de ce baronul primar Târzioru s-a enervat atât de mult pe inginerul Bogdan Plamadă şi l-a copleşit la telefon cu complimente şi metafore de care s-ar fi ruşinat şi birjarii vremurilor apuse să le fi rostit.
Duşmănia dintre Târzioru şi Plamadă îşi are începuturile în primăvara anului 2012. Atunci Plamadă era preşedintele tineretului PSD pe oraşul Săveni şi se pregătea să candideze, cu mari şanse de reuşită, la funcţia de primar. Numai că înfiinţarea USL-ului i-a adus concurenţă din partea PNL Săveni, respectiv a lui Relu Târzioru. Priceput la jocul de poker, Târzioru a jucat la cacialma şi i-a ieşit. S-au deplasat la Săveni liderii PSD Botoşani, senatorul preşedinte Gheorghe Marcu şi deputatul Costică Macaleţi care au decis irevocabil că la funcţia de primar va candida Relu Târzioru, Plamadă fiind abandonat.
Târzioru şi-a întocmit lista de consilieri cu apropiaţii săi din lumea interlopă a oraşului iar pe cei din PSD i-a pus mai pe la coada listei. Bogdan Plamadă a fost pus pe locul 17 şi, culmea, a ieşit consilier. Imediat după alegeri, Târzioru i-a adunat pe consilierii validaţi şi le-a cerut câte 3.000 lei de căciulă pe motiv că el a cheltuit bani personali în campanie şi acum trebuie să şi-i recupereze.
Toţi consilierii au fost de acord să dea suma de 3000 lei numai Plamadă s-a opus. Până la urmă l-a disciplinat Târzioru şi pe el. Numai că din acele momente între Târzioru şi Plamadă s-a creat o barieră a urii reciproce.
Plamadă avea arendate mai multe sute ha de teren şi reuşise să obţină un fond european nerambursabil de 40 mii euro pentru dezvoltarea afacerii. Când i-a trebuit de la Primăria Săveni adeverinţa doveditoare către APIOA Botoşani că are teren arendat, Plamadă s-a trezit că terenul respectiv era vândut de proprietari la indicaţia primarului şi scos de sub arenda către Plamadă.

În noile condiţii, Plamadă nu a mai întrunit criteriile de a beneficia de finanţarea europeană şi a trebuit să restituie cele 40 mii euro.
După ce a restituit banii, Plamadă s-a trezit că primeşte acasă o nouă adeverinţă cum că are în arendă terenul necesar beneficierii fondului. Prea târziu a venit adeverinţa dar primarul Târzioru a jubilat că l-a lăsat fără finanţarea europeană. Răfuială socialistă în stil mafiot!
Plamadă a intentat şi un proces cu finanţatorul european şi a câştigat procesul la ÎCCJ Bucureşti în sensul că s-a dispus rejudecarea procesului în spiritul ultimei adeverinţe emisă de Primăria Săveni. La rejudecarea de la Curtea de Apel Suceava a câştigat procesul dar l-a pierdut tocmai la ÎCCJ Bucureşti, unde câştigase prima oară. Plamadă crede că între timp a fost lucrat de către Târzioru prin liderii PSD, ceea ce nu este exclus.
În acest context trebuie înţeleasă convorbirea telefonică dintre cei doi. Primarul a fost călcat de mascaţii de la DNA în zori de zi, este perceput de localnici ca şeful lumii interlope din zonă, este ştiut ca fiind un înrăit jucător de poker şi că este înconjurat de personaje dubioase . Bogdan Plamadă este cunoscut ca un inginer ce-şi vede de propriile afaceri, este pasionat de muzică, iar tatăl său, fost inginer de renume prin partea locului, îl completează în afaceri.
Din dialogul telefonic rezultă şi acuzaţia primarului către Plamadă „măi rokeristule”, ceea ce pentru primar a fi rokerist este ceva ruşinos. N-au decât rokeriştii să-l judece! Botoşănenii trebuie însă să ştie că baronul primar cu limbaj de „salon PSD” este susţinătorul şefei lui politice, senatorul şi preşedintele PSD Botoşani, Doina Federovici, candidata partidului la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani. La aşa susţinători, aşa candidată!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Cinism în stil românesc … la radio
Horoscopul săptămânii 24 – 30.08.2020
Jocuri politice mizerabile socialisto-liberale la Dorohoi
Ioan Rotundu
Mileanca vrea să se elibereze de sub dictatura socialiştilor
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
ampanie electorală mizerabilă la Truşeşti
Ioan Rotundu
Ticăloşia prim-procurorului Chihaia stopată la Curtea de Apel Suceava
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 21.08.2020
Liberalul Costinel Ciubotaru candidează la Suliţa pentru al 5-lea mandat de primar
Ioan Rotundu
TeleM Botoșani: Dosarul zilei cu primarul Flutur 26 august 2020
Ioan Rotundu
Mulţumire adresată fanilor emisiunilor mele
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog