Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Important
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3690
De la 07 Ianuarie 2003
123154938

pnl

Botoşani: Cuibul de viespi din Maternitatea Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 23 February 2014, 23:00

Deşi apele par a fi limpezite la Maternitatea Botoşani, în urma anchetelor care s-au efectuat din dispoziţia managerului Spitalului judeţean Botoşani, Viorel Iliuţă, realitatea este cu totul alta. Ba, s-ar ptea spune că încrâncenarea între medici şi asistentele medicale este mai aprigă decât înainte de a se fi efectuat aceste anchete.
Reamintim că tot scandalul s-a iscat în urma unor răbufneli ale medicului neonatolog Eugen Prăjinaru. Izbucniri pornite nu din sinceritate faţă de comportamentul total inadecvat al medicilor şi asistentelor faţă de gravide sau de noii născuţi ci din motive de egoism profesional, orgolii nemăsurate şi dorinţa de promovare.
Cum s-a mai scris într-un articol anterior, medicul Prăjinaru, din orgoliu, în iunie anul trecut a refuzat trimiterea la clinica de specialitate din iaşi a unui nou născut care avea probleme medicale. Prăjinaru susţinea că ar fi inutilă trimiterea la Iaşi pentru că noul născut este ca şi pierdut şi recomanda mamei, asistentă medicală la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Botoşani, să facă un alt copil.
Medicul Gina Puflea, peste voinţa lui Prăjinaru, a trimis copilul cu elicopterul la Ieşi şi astfel ni-a salvat viaţa, copilul având căderi de hipoglicemie şi nu că ar fi fost născut cu o boală incurabilă. De aici a izbucnit întreg scandalul iar medicul Prăjinaru, reclamat la Colegiul Medicilor, a încercat să-şi apere pielea reclamând la rându-i atât pe colegii de muncă cât şi pe asistentele medicale.
Trebuie să recunoaştem că în cele reclamate de medicul Eugen Prăjinarul există mult adevăr. La sala de naştere, loc unde medicii şi asistentele se umplu de bani de la mamele care vin să nască, asistentele cu experienţă au fost trimise pe secţie iar locul lor a fost luat de o serie de asistente tinere, nepricepute profesional, dar care au în spate pile extrem de puternice. Se spune că sunt pile ale unor politicieni, poliţişti, magistraţi şi ofiţeri SRI.
S-a încercat de către asistentele cu vechime şu trimise pe secţie să obţină un compromis. Ele au propus ca la sala de naştere să facă prin rotaţie toate asistentele, adică să profite de oportunităţile financiare cu toatele şi nu numai nou venitele. Nu s-a acceptat o astfel de variantă, aşa că asistentele mai vechi au intrat într-un conflict la cuţite cu nou venitele şi de aici şicane reciproce.

Problema este că şicanele dintre asistente şi medici – asistente au drept victime mamele care vin să nască şi nou născuţii. În Maternitatea Botoşani au murit mulţi copii la naştere şi după, chiar şi mame, datorită acestor vechi şicane profesionale. Acest lucru este cunoscut în rândul medicilor şi al asistentelor dar totul este supus unei omerte profesionale generată de un egoism individual care devine liant de solidaritate de breaslă când apare pericolul din exterior.
Toţi medicii şi asistentele medicale sunt de acord că această atmosferă de crâncenă luptă pentru banii mamelor paciente a devenit cronică după moartea directorului Szente şi apoi după moartea accidentală a medicului Creţu. Starea conflictuală este susţinută de medicul Maria Olaru, şefa secţiei de Obstetrică, considerată vipera cea mai veninoasă din întreg colectivul. Şi Gina Puflea este o viperă, ce-i drept mai puţin veninoasă ca Olaru, dar care râvneşte să aibă cât mai multă putere.
Medicul Rodica Tănăsache, care se apropie de pensie, a menţinut cât i-a stat în putinţă starea conflictuală şi ieşirile sale în media botoşăneană sunt cunoscute şi consemnate la momentele respective. Numai noi, cei de la Jurnalul, eram suprasaturaţi de vizitele sale la redacţie.
Mai există şi doctoriţa Oprişanu, soţia medicului oftalmolog şi traseist politic Gabriel Oprişanu, care îşi doreşte putere. Pe vremea când Maternitatea era de sine stătătoare, Oprişanu şi cu Maria Olaru voiau să cumpere Maternitatea, s-o privatizeze. Vă daţi seama de ce rezerve financiare dispun aceste două dacă-şi permiteau să cumpere Maternitatea!
Repetăm, întreg scandalul de la Maternitate n-a fost generat de Prăjinaru din compasiune pentru mamele care sunt jumulite financiar într-un mod crâncen de hrăpăreţ, ci din orgolii personale şi dorinţa de putere.
Modul în care mamele ajunse aici sunt taxate financiar nu s-a schimbat după aceste anchete. Şicanele profesionale dintre medici, medici şi asistente n-au încetat iar victime continuă să fie mamele şi nou născuţii. Incompetenţa bazată pe pile n-a fost înlăturată nici de managerul Viorel Iliuţă, pentru că este prea mic şi neputincios în raport cu puterea pilelor de care dispun tinerele asistente care monopolizează în prezent sursele financiare de la sala de naştere.
Focarul generat de viperele care se muşcă veninos, nu pentru un comportament uman şi medical corect faţă de mame şi nou născuţi ci pentru a pleca acasă cu cât mai mulţi bani, n-sa fost stins.
Atmosfera de la Maternitatea Botoşani este proiecţia mentalităţii şi responsabilităţii clasei politice botoşănene care conduce şi decide destinele pacienţilor ajunşi în unităţile spitaliceşti din Botoşani. Trăim momente când a te îmbolnăvi şi ajunge pe mâna unor medici botoşăneni este o adevărată nenorocire personală.
Spă mai adăugăm faptul că la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani, PSD-ul a pus director un Mangele politic în persoana lui Costel Lupaşcu (foto) care sabotează financiar Spitalul judeţean pe motiv că este condu de liberalul Viorel Iliuţă.
Când procurorii îşi vor face datoria şi-i va aresta pe medicii corupţi din Maternitatea Botoşani, pe directorul de la CAS care consideră fondul de sănătate buget al PSD şi nu sursă de finanţare a actului de sănătate individuală şi publică, acest cuib de vipere din Sănătatea botoşăneană va continua să muşte mortal, generând crime oribile rămase nepedepsite.

N.R. – Vizionaţi filmuleţul şi veţi putea constata şli singuri cine este medicul Maria Olaru şi cât poate fi de competent ca director.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Indubitabil
Horoscopul zilei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 21.02.2014
Va accepta Furtună rolul de pion otrăvit?
Ioan Rotundu
Reţeta zilei (turcească): Friptura lă ceaun cu piure de dovlecei
Dinamica economiei: Apicultorul din Româneşti
Lumea lu' Rotundu: Intrigi la teatru
2 măsuri pe care Guvernul spune ca le va lua pentru a evita pierderea banilor UE
şi riscurile bugetare cauzate de neimplementarea proiectelor
Botoşani: Primari cu apucături infracţionale premiaţi la nivel de ţară
Un posibil nou viceprimar de Botoşani
Ioan Rotundu
Băgată, scurt, în mă-sa!
Ioan Rotundu
Moşii de iarnă (Sâmbăta morţilor)
Bărbat căzut în fântână, salvat de pompieri
Prognoza meteo pentru începutul săptămânii
Crin Antonescu: Ponta poate să se menţină la putere cel mult până în toamnă
Iohannis va fi, mai devreme sau mai târziu, premier
Iulia Timosenko se va întâlni "foarte curând" cu Angela Merkel
Antonescu: Ponta nu înţelege şi nu practică aşa cum se cuvine separaţia puterilor în stat
Parlamentul ucrainean a abrogat o lege cu privire la limbile minorităţilor, inclusiv rusa
Loto Românai: Rezultatele tragerii din 23.02.2014
Viktor Ianukovici, anchetat pentru ucidere în masă
preşedintele demis a plecat dintr-o reşedinţă privată spre o destinaţie necunoscută
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog