Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9762
De la 07 Ianuarie 2003
120644391

Botoşani: Mort judecat, obligat la plată şi supus executării silite

  • 23 February 2015, 23:00

Încercările societăţii Modern Calor SA Botoşani de a recupera contravaloarea facturilor de furnizare a energiei termice îmbracă şi forme macabre. Fără un minim de verificare, cei de la Compartimentul juridic al societăţii au promovat în instanţele de judecată mii de acţiuni civile pentru care s-au plătit taxe de timbru alte mii de lei. Vă voi prezenta un caz incredibil de cum a fost chemat în judecată o persoană decedată, obligată la plata unei sume derizorie şi mai nou supusă executării silite.
La data de 24 iunie 2014, societatea Modern Calor depune cerere de chemare în judecată a locatarului Alexandru Epure, la acea dată cu domiciliul în Botoşani, Aleea Unirii sc.A nr.2 Bl. B-3 sc.C ap.31, pentru a fi obligat la plata sumei de 42,89 lei, cererea de chemare în judecată fiind timbrată cu timbru judiciar în sumă de 50 lei. Dintru început costul de chemare în judecată este mai mare ca debitul.
Procesul este judecat de către Judecătoria Botoşani prin preşedintele de şedinţă Mărioara Ilie. La data depunerii cererii de chemare în judecată, dacă juristul Modern Calorului ar fi făcut un minim de verificări ar fi aflat că debitorul nu mai este în viaţă, fiind decedat din anul 2009. Din momentul depunerii cererii de judecată de către Modern Calor se succed o serie de ciudăţenii faţă de care judecătorul de dosar n-a avut curiozitatea să le cerceteze, deşi procedural judecătorul are în dosar tot timpul şi un rol activ.
Contractul de furnizare a energiei electrice dintre Alexandru Epure şi Modern Calor este încheiat sub nr. 1T/01.10.2010 în baza Ordinului ANRSC nr. 91/2007. Cum s-a putut încheia un contract cu o persoană decedată în urmă cu un an nu avem explicaţii şi nici judecătorul n-a fost curios să afle.
În Sentinţa civilă nr. 13078 din 26 septembrie 2014 judecătorul a consemnat c㠄La apelul nominal făcut în şedinţa publică lipsesc părţile, atât la prima cât şi la a doua strigare a cauzei”. Normal că pârâtul n-a putut striga prezent, el fiind deja oale şi ulcele în cimitirul Pacea. Mai consemnează judecătorul c㠄Procedura legal îndeplinită”. Cum s-o fi îndeplinind procedura de înmânare a citaţiei pentru termenul de judecată, de vreme de pârâtul era mort, ştie doar poştaşul şi eventual judecătorul.
Şi de parcă am fi în iureşul evenimentelor dintr-un roman de Kafka, acelaşi judecător Mărioara Ilie mai consemnează: „Pârâtul nu a depus la dosar formularul de răspuns prevăzut de Ordinul nr. 359/2013 completat corespunzător în termen de 30 de zile de la comunicare potrivit art. 1029 din Noul Cod de pr. civilă şi nici nu a fost reprezentat.”
Şi iar mă întreb ce dovadă o fi având judecătorul la dosar că Alexandru Epure a primit formularul şi n-a binevoit să răspundă? Din nou judecătorul a ratat şansa de a constatat că pârâtul este de fapt o persoană decedată şi că cererea de chemare în judecată este lipsită de subiect.
În finalul judecăţii Alexandru Epure este obligat la plata către Modern Calor a sumei de 42,89 lei, la plata unei penalizări de 0,04% pe zi până la achitarea debitului şi 50 de lei cheltuieli de judecată.
Am stat de vorbă cu Petrică Butnaru (foto), preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de proprietari Botoşani dar şi preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 1 pentru a obţine mai multe informaţii. „S-au judecat cu un mort. Nimeni de la Modern Calor n-a considerat să facă un minim de verificări dacă debitorul mai trăieşte. Acum este supus şi executării silite de către un executor judecătoresc.” Aşadar, alţi bani se cheltuiesc cu plata executorului judecătoresc pentru ca în final să afle şi cei de la Modern Calor că s-au judecat cu un mort.
Deci, ca totul să se încadreze perfect în atmosfera macabră a zeului Hades, cei de la Modern Calor au cerut la începutul anului 2015 executarea silită a unui mort din 2009. Nu este nimic de râs, totul este de plâns pentru că la mijloc este vorba de banii noştri. Dar acest caz este unul aproape nevinovat pe lângă ce va urma.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Piure de legume
Bancul zilei: Lecţie pentru avocatul arogant
Horoscopul zilei
Sistemul politic disfunctional din Republica Moldova ar putea fi un cadou pentru Moscova
PNL critica noul Cod Fiscal
Bogdan Aurescu: Romania nu detine armamentele sofisticate de care are nevoie Ucraina
Sondaj INSCOP: Noul PNL, pe prima pozitie in preferintele votantilor
26% dintre alegatori ar vota pentru un partid nou infiintat
Vasile Blaga: Nu am nicio implicare in afacerea "Microsoft"
Investigatie cu camera ascunsa: Cum sa cumperi un politician britanic
Fostii ministrii Malcom Rifkind si Jack Straw isi ofera serviciile unei companii chineze, pentru sume care ajung la 5.000 de lire pe zi
Hudeşti: Un gest emoţional oferit de elevii şcoli oaspeţilor din Ucraina
Vlăsâneşti: Politica demografică a primaruluiTrufin
Au fugit de Lumea lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis face o vizita oficiala in Republica Moldova, marti si miercuri
Presedintele Klaus Iohannis face, marti si miercuri, o vizita oficiala in Republica Moldova, la aproape o saptamana dupa ce Parlamentul a votat
Dosarul caselor preluate ilegal de la stat de Dobritoiu si alti generali, finalizat de ICCJ
DNA cere condamnarea inculpatilor la pedepse de peste 7 ani de inchisoare
Cum au trait detentia pe pielea lor Udrea, Voiculescu, Nastase, Voicu, Patriciu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă