Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14681
De la 07 Ianuarie 2003
112765032

Editorial

Execuţie în stilul bolşevicilor lui Dej

  • Ioan Rotundu
  • 23 February 2017, 23:00

Modul în care şedinţa social-democraţilor întrunită în şedinţa Comitetului Executiv din 22 februarie 2017 l-au pedepsit pe Mihai Chirica, primarului Iaşului, preşedintele interimar al Organizaţiei judeţene PSD şi vicepreşedinte la nivel naţional ne aminteşte de modul în care Gheorghe Gheorghiu-Dej l-a pedepsit pe Lucreţiu Pătrăşcanu.
Om politic român, membru al conducerii Partidului Comunist Român, ministru, avocat, sociolog şi economist Lucreţiu Pătrăşcanu a realizat că direcţia spre care se îndrepta Dej şi ceilalţi lideri comunişti nu era una potrivită cu interesul naţional şi nevoile poporului român. A avut îndrăzneala să le spună în faţă acest lucru, ceea ce l-a costat viaţa. Dat afară din Partidul Comunist şi considerat duşman al poporului, Pătrăşcanu a murit în condiţii suspecte în închisoarea Jilava.
Aidoma lui Pătrăşcanu a păţit-o şi ieşeanul Mihai Chirica, având curajul să-l critice pe „El Lidero Maximo” al PSD-ului supranumit şi Capo di tutti capi al penaliştilor din partid, a fost supus unei execuţii publice şi dat exemplu pentru ceilalţi membri de partid ca nu cumva să mai îndrăznească vreunul să mişte în front.
Chirica a fost judecat în şedinţa Comitetului Executiv al PSD iar cei prezenţi s-au întrecut slugarnic în faţa lui Dragnea de a-l critica aspru pe indisciplinat, înfierându-i cu mânie proletară demnă de bunicii comunişti abaterile de la linia partidului. Însuşi Chirica spunea după şedinţă, nevenindu-i să creadă, că i s-au pus în cârcă multe neadevăruri. Prietenii săi de ieri deveniseră cei mai înverşunaţi duşmani şi nu se arătau mulţumiţi numai cu sancţiuni pe linie de partid, cerându-i demisia din funcţia de primar al Iaşului.
În final i s-au retras toate funcţiile deţinute în conducerea partidului şi a fost lăsat simplu membru de partid, cu dezlegare pentru toţi cei interesaţi să-l umilească cum cred de cuviinţă. De ce această aspră pedeapsă? Pentru că Mihai Chirica a avut îndrăzneala să-l critice pe Dragnea şi să afirme că Sorin Grindeanu nu era potrivit pentru funcţia de premier, că ministrul Justiţiei Florin Iordache trebuie să demisioneze pentru .,că prin modul în care a fost adoptată Ordonanţa 13 s-a adus un mare prejudiciu de imagine partidului.
Rostind public adevăruri despre liderii PSD, vocea sa venind din interiorul partidului şi de pe funcţia de vicepreşedinte, Mihai Chirica a trezit simpatii în mijlocul ieşenilor şi a românilor protestatari. Aşa ceva nu este permis într-un partid de tip totalitar cum este PSD-ul. Chirica a devenit un pericol pentru liderii Dragnea, Grindeanu şi clica penală şi trebuia repede şi exemplar pedepsit pentru a nu mai avea nimeni curajul să-i calce pe urme.
Modul în care a fost pedepsit Chirica ne-a alungat orice urmă de îndoială că în PSD adevărul nu are ce căuta. Din naştere, din momentul în care tătucul Ion Iliescu a suflat duh de viaţă asupra FSN-ului pentru a-l transforma în partidul numit PDSR, minciuna, manipularea, ipocrizia şi hoţia s-au aciuat în interiorul partidului devenind valori morale.
Toţi cei care au ieşit în aceste zile în faţa Palatului Cotroceni pentru a striga preşedintelui Klaus Iohannis să-şi dea demisia, toţi cei care semnează lista de susţinere a Guvernului Grindeanu şi de devotament faţă de Liviu Dragnea, trebuie să ştie că de fapt apără minciuna, manipularea şi hoţia. Iar ca să înţeleagă acest lucru trebuie ca fii, fiicele, nepoţii lor să le explice cu calm şi pe îndelete cât mult rău îşi fac lor şi ţării luând apărarea unor impostori escroci mereu în căutare de noi hoţii.
Să ştie cei 7 parlamentari botoşăneni ai PSD în frunte cu senatorul Doina Federovici care este preşedintele organizaţiei că prin declaraţia lor de susţinere a lui Dragnea şi Grindeanu ne-au arătat adevărata lor faţă, adică sunt la fel de ticăloşi ca şi şefii pe care-i susţin.
Însă modul în care a fost pedepsit Mihai Chirica poate însemna şi începutul sfârşitului pentru PSD. Cu certitudine că prin PSD mai sunt membri care gândesc ca şi Chirica dar n-au avut suficient curaj s-o spună cu voce tare. Cred că este aproape ziua când oneştii şi cinstiţii din PSD vor părăsi partidul şi vor fonda un altul bazat cu adevărat pe valorile democraţiei şi ale statului de drept. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Rusia a creat o forta armata pentru operatiuni informationale:
Propaganda trebuie sa fie inteligenta si eficienta
Citu (PNL): Prin infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, PSD isi face casino cu circuit inchis
Viktor Orban, prima infrangere majora in fata societatii civile din Ungaria:
Budapesta isi retrage candidatura pentru Olimpiada din 2024 dupa o campanie - fulger a unei noi organizatii formata din tineri
Cum vrea Guvernul sa tina olimpicii in tara:
Le ofera cate 3.500 euro pe an si inca 5.000 de euro, daca fac echipe de cercetare de cate cinci, cu obligatia de a studia si de a lucra 10 ani in tara
Dragnea, despre proteste: Un conflict sustinut printr-o masinarie de manipulare ultraprofesionista care nu a fost nascuta in Romania.
"Foarte multe asemanari" cu proteste din America si alte tari
Peste un sfert din cei 1300 trimisi in judecata in 2016 au comis abuzuri in serviciu
Iohannis: La inceputul acestui an lupta anticoruptie a fost pusa in mod real la incercare
Bancul zilei: Sinceritate involuntară
Horoscopul zilei de 24.02.2017
Papa Francisc sugereaza ca e mai bine sa fii ateu decat un catolic ipocrit
Un roman a dezvoltat un sistem de transport care circula cu viteza sunetului,
castigator in competitia organizata de Elon Musk
Silvia Mihalcea, "fata lui" Hrebenciuc, este secretar general al Camerei Deputatilor
Ciolos, replica in scandalul corvetelor militare:
Guvernul Grindeanu isi asuma renuntarea la constructia navelor militare in santierele navale din Galati si Constanta unde lucreaza peste 25.000 de romani
Mondene Comentarii ( 0 ) 424 Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Ioan Rotundu
Locuințele pentru medici, o prioritate pentru Consiliul Județean Botoșani
Comunicat de presă APIA Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă