Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2468
De la 07 Ianuarie 2003
111177796

Păcălitorul din Dorohoi

Răsfăţatul justiţiei din patru judeţe

  • 23 January 2008, 23:00

Şantajistul deputatului Liviu Câmpanu şi al directorului Muntianu de la Spitalul Judeţean este foarte cunoscut organelor de cercetare penală. Încă din 2006, dorohoianul Sorin Alin Verinciuc (foto), a înşelat şi şantajat zeci de persoane, directori şi călugări din patru judeţe, respectiv Botoşani, Iaşi, Suceava şi Cluj. Anul trecut a fost arestat pentru 29 de zile, dar dorohoianul a contestat arestarea şi a fost eliberat.
Deşi cazierul faptelor sale le-a făcut părul măciucă poliţiştilor, justiţia se pare că preferă să-l lase în libertate. Este inexplicabil raţionamentul unor magistraţi atât timp cât, de fiecare dată, în dreptul numelui său, poliţiştii au tot adunat infracţiuni. Cazul său a devenit celebru după aventurile din 2006 când, deghizându-se şi erijându-se în călugăr, dorohoianul a înşelat zeci de civili şi preoţi. Cu toate acestea, deşi aveau dovezi că este un infractor pasionat, justiţia l-a lăsat liber de fiecare dată. Nu doar Câmpanu şi Muntianu au fost păcăliţi cu CD-uri compromiţătoare. Recomandându-se ca reporter PRO TV a încercat să-l şantajeze şi pe interpretul de muzică populară Alexandru Recolciuc. Acelaşi dorohoian a încercat să o păcălească pe directoarea spitalului din Suceava, dar şi pe stareţa Mănăstirii Dragomirna.
Luni a fost prins de poliţiştii suceveni, după un flagrant pus la cale în zona BCR Suceava. Dorohoianul a recunoscut că a încercat să le şantajeze şi pe măicuţele de la Voroneţ şi Probota, păcălindu-le că are imagini compromiţătoare cu ele. Cu toate acestea, după flagrant, dorohoianul a fost lăsat să plece din sediul poliţiei sucevene. Potrivit oficialilor IPJ Suceava, cercetarea dorohoianului continuă cu acesta în libertate.
La audieri, dorohoianul a susţinut că este student la Drept la o facultate din Iaşi. Sorin Alin Vernicianu a mai fost cercetat după ce a fost prins că pozacă se dădea drept preot şi oficia chiar slujbe religioase la unele mănăstiri.
Lemnarul deghizat în preot
În 2006, dorohoianul a fost prins de poliţiştii din Dorohoi în timp ce se deghizase în preot şi se pregătea să oficieze o slujbă de înmormântare. Poliţia îl căuta după ce a primit sesizări că un fals preot colectează donaţii de la credincioşii din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava. Verincianu a absolvit un curs de prelucrare a lemnului şi a învăţat ritualurile bisericeşti la o mănăstire din Neamţ. A plecat din mănăstire şi s-a dedicat activităţii infracţionale.
Numele său de monah, de pe falsa legitimaţie, era Verincianu Lavrentie. Astfel a reuşit să înşele şi câteva societăţi comerciale. Acelaşi dorohoian s-a dat drept reporter la Trinitas Iaşi, cerându-i bani pentru un interviu stareţului Mănăstirii Nicula din Cluj. Atunci a fost arestat de către poliţişti chiar când servea masa la trapeza mănăstirii.
Anul trecut, dorohoianul a ajuns în arestul IPJ Botoşani pentru că a înşelat zeci de firme şi parohii, pretinzând că este angajat al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani. Vernicianu a făcut recurs şi i-a convins pe magistraţi să-l cerceteze în stare de libertate.
Păcălitorul are un frate în Penitenciar
Sorin Alin Verincianu mai are un frate şi el încondeiat cu semnul satanei. Ionel Ovidiu Verincianu este locatar în Penitenciar. Acesta a fost extrădat anul trecut din capitala Italiei. Pe numele său, Judecătoria Dorohoi emisese un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, condamnat fiind la cinci ani pentru înşelăciune. Fratele păcălitorului fals monah, în 2005, ca administrator al unei firme din Dorohoi, a cumpărat de la mai multe societăţi comerciale diverse produse cu file CEC fără acoperire în cont. Prejudiciul total a fost estimat la 70.000 de lei. (Marian MOROŞAN)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Amanta lui Cuza
Şapte spargeri în şapte zile
Magda Pălimariu, pe urmele campionilor olimpici la schi
PNG cheamă la raport organizaţiile din judeţ
Guraliuc vrea ca şi câinii comunitari să simtă că avem an electoral
Consilierul Costic îşi dă cu presupusul în respectarea legii
* victimele capcanelor din trafic
Hriţcu crede că a găsit momeala pentru a spori numărul de spectatori
Modernizarea străzii Vâlcele va elimina multe din necazurile actuale
Primăria Botoşani va fi şi în acest an generoasă cu bani la…Termica
Municipalitatea a creionat bugetul pe 2008
Unităţile şcolare rurale se apropie tot mai mult de cele europene
Hainele furate “se plimbau” pe stradă
Elevii vor alocaţii şi după împlinirea vârstei de 18 ani
Programul Rabla şi pentru tractoare
Comentariul comentariilor (XXXII)
(Ioan Rotundu)
Sindicatele din sănătate ameninţă iar cu greva
ITM a găsit spălătoriile auto „murdare” în respectarea legii
Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită de deţinuţi
Tichetele cadou – motiv de ameninţări şi încăierare sindicală
Mirarea nimfomanei
Horoscop
Mâncare de castraveţi acri cu carne porc
Program TELE'M Botoşani, joi, 24 ianuarie
Vinde afacere la cheie
Unirea Principatelor văzută, ieri, din conacul boierului Miclescu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă