Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24715
De la 07 Ianuarie 2003
112935553

Botoşani: Marcu s-a pus rău şi cu „Sfatul bătrânilor” din PSD

  • de ce s-a revoltat Ion Ilie
  • 23 January 2012, 23:00

Fondatorii social-democraţiei la Botoşani, care au mobilizat acum douăzeci de ani mii de cetăţeni hăituiţi de comunism, se simt acum marginalizaţi, aruncaţi la groapa de gunoi a istoriei. „Sfatul bătrânilor” din PSD-ul local, atât de prezent în organizaţia centrală nu există pe plan local.
Foştii viceprimari, vicepreşedinţi sunt buni numai de achitat cotizaţii şi de făcut figuraţie, aşa ca să fie la număr, atunci când e nevoie de mulţime. Unul dintre cei care au avut de spus un cuvânt tăios în partidul cu adevărat de stânga de la Botoşani este Ion Ilie, acum şeful Centrului de Creaţie de la Botoşani. PSD-ist pe veci, aşa cum se descrie, Ion Ilie şi-ar dori să fie de folos în drumul sinuos al structurii social-democratice de la Botoşani.
„Eu sunt şi rămân un om de stânga. Actuala conducere noi am promovat-o. Partidul nu are nevoie de oamenii vechi. Eu îmi plătesc taxa, conştiincios. E trist şi nu numai pentru mine, ci şi pentru membrii ceilalţi vechi, pentru că noi nu suntem şi nu am fost niciodată membri ai USL, suntem PSD. Noi, de la A la Z, suntem cei care am fondat PDSR-ul”, a spus Ion Ilie.
Protestele care decimează liniştea din ţară în acetse zile sunt justificate în opinia sa. Dar strigătul de nemulţumire ar trebui să fie al oamenilor simpli care s-au săturat de sărăcie şi de minciuni.
Încercarea de a politiza aceste manifestaţii i-a lăsat social-democratului Ion Ilie un gust amar. După părerea sa, ieşirea în stradă a preşedintelui Marcu, a desputatului Macaleţi şi toţi ceilalţi nu a fost oportună.
Acţiunea lor a fost de fapt o nesocotire a indicaţiilor date de preşedintele Victor Ponta. „Nu am ieşit la proteste pentru că, în general sunt un om conştiincios. Încă din prima zi de proteste a ieşit Ponta şi a zis să nu ieşim la proteste. Şi atunci, despre ce vorbim? Ori ascultăm, ori facem de capul nostru. Aceste proteste nu trebuiau să aibă un caracter politic, pentru că nu politicienii au făcut aceste proteste, ci oamenii nemulţumiţi. Dacă conducerea ne dorea în piaţă, ne convoca” a mărturisit Ion Ilie.
De fapt a existat o convocare de pe un număr de telefon mobil, necunoscut. Mesajul primit era nesemnat. „Într-adevăr am primit un sms pe 16 ianuarie în care ne chema la 14.00 la proteste, de pe un număr străin, necunoscut, un mesaj nesemnat. Semăna cu o farsă. Când a fost nevoie de mine la Revoluţie am răspuns prezent. Puteam să fiu împuşcat sau legat dacă revenea regimul. Am mers din iniţiativa mea. Acum a fost iniţiativa oamenilor, nu avea rost să politizăm”, a adăugat Ion Ilie.
Mihai Baltă, Ion Ilie, Viorica Afrăsânei şi alţii din garda veche a social-democraţiei au fost şi ei mobilizaţi să iasă în piaţă. Şi să plătească cotizaţia. „Alţii, de la PNL, m-au chemat şi am făcut anumite târguri şi la urmă mi-au mulţumit. Deci alţii...E trist!”, şi-a exprimat dezamăgirea Ion Ilie. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Inteligenţa maimuţelor
Reţeta zilei: Halvă din făină de orez
Caricatura zilei
Avere pierdută din neglijenţă
Economia Spaniei va intra în recesiune în acest an
Amnistie fiscală pentru funcţionarii publici care trebuie să înapoieze sporurile salariale
In România, sistemul de sănătate are nevoie de o terapie de urgenţă
Taxa auto ar putea fi amânată cu un an
Moody's: Protestele din România au un impact negativ asupra ratingului
USL vrea să recurgă la greva parlamentară
Nu mor caii când vrea USL-ul
Ioan Rotundu
Dihonia din PSD Botoşani ia amploare
Ioan Rotundu
Deputatul jurist Ţurcanu nu cunoaşte legea
dar continuă să-l ameninţe pe prefectul Roman
Cursuri de apicultură la Camera Agricolă din Botoşani
Curajul preşedintelui Ţâbuleac s-a muiat
Angajată a Carrefour băută în drum spre casă
Sănătatea botoşăneană este chemată să participe la naşterea Legii sănătăţii
Ţiprigan anunţă din nou prăpăstii salariale
AJPFM Botoşani continuă să recruteze studenţi pentru Germania
Prefectul Roman a dat USL-ului o lovitură nimicitoare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă