Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2250
De la 07 Ianuarie 2003
108538891

Noi demersuri pentru drumul prăbuşit de la Dealu Mare

  • 23 July 2009, 23:00

Situaţia incertă şi întârzierea lucrărilor de remediere la drumul prăbuşit de la Dealu Mare l-au determinat pe şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac să trimită un memoriu către autorităţile centrale competente să rezolve problema. Anume, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, precum şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi.
Drumul DN 29D, arteră de importanţă strategică pentru judeţ, are 7 sectoare afectate, din diferite cauze, în lungime de 5.500 metri liniari. Cea mai mare problemă a apărut în noiembrie 2007 când, chiar înainte de a se face recepţia, între localităţile Silişcani şi Drislea, în zona cunoscută sub numele de Dealu Mare, drumul s-a prăbuşit, impunându-se măsura restricţionării circulaţiei şi folosirea variantei vechi a drumului.
„Am solicitat ferm să se adopte de urgenţă măsuri pentru a fi finalizate lucrările. Totodată am cerut să fie reanalizat faptul dacă este oportun să se cheltuiască sume considerabile pentru vechiul drum care este compromis deja şi nu poate asigura nici pe departe un trafic sigur. Din punctul meu de vedere, sumele cheltuite cu reabilitarea vechii variante de drum puteau fi direcţionate către noul traseu”, a declarat Mihai Ţâbuleac, specificând că putea fi luată în calcul cu prioritate refacerea drumului prăbuşit şi apoi să se rezolve litigiul cu Arcada Galaţi, firma care a efectuat lucrarea de proastă calitate.
„Acest drum este de o mare importanţă pentru judeţ, e calea de acces către barajul de acumulare Stânca Costeşti. Face legătura între Botoşani şi sediul Inspectoratului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ştefăneşti, subunitate profesionistă de intervenţie într-o zonă cunoscută pentru producerea inundaţiilor. În acelaşi timp, drumul prăbuşit ar trebui să asigure relaţia cu unitatea de transmisiuni şi monitorizare a traficului aerian de la Ionăşeni, dar şi cu unul dintre cele mai mari brand-uri culturale ale României, Muzeul de la Ştefăneşti, locul de naştere al marelui artist Ştefan Luchian”, a mai adăugat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Se arată nori negri dinspre Protecţia Copilului
autorităţile au ajuns la fundul sacului, iar guvernanţii tac mâlcangajaţii DGASPC Botoşani au mari şanse să nu îşi ia lichidarea pe luna iulie
4.300.000 lei pagube produse în urma căderilor de grindină
Criza economică este o certitudine şi nu este doar o sperietoare promovată în presă
este de părere prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman
Peste 400 invitaţi la Festivalul Cântecului, Jocului, Portului şi Meşteşugurilor Tradiţionale
Drept la replică
Jos palaria!
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 24 iulie
Viitorul guvern de la Chişinău ar putea înfiinţa un „DRRP”
pentru basarabenii plecaţi în afară
La Universitatea Spiru Haret se continuă înscrierile la facultăţi
Şase medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Bremen
Cinci medalii în Mexic şi pentru olimpicii români la fizică
Două alpiniste românce în cucerirea celui mai înalt vârf al Europei
Români exploataţi în fermele britanicilor, şi nu numai
Record mondial la... poem
Soţul şi medicul de familie
Spălătoreasa preşedintelui
Elevii săraci de la ţară au şanse mici să înveţe la oraş
Botoşănenii aflaţi în străinătate trag ţepe CAS
Serviciile stomatologice sunt prea scumpe
Două cazuri confirmate de meningită
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă