Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24216
De la 07 Ianuarie 2003
113179905

Editorial

Isterie fals creată

  • Ioan Rotundu
  • 23 July 2012, 23:00

Ieri, cei de la Antena 3, întreaga zi au dedicat-o moţiunii de cenzură introdusă în Parlament de către opoziţie dar şi deciziei Curţii Constituţionale, chemată să se pronunţe asupra solicitării PDL de a stabili dacă moţiunea de cenzură iniţiată este sau nu constituţională. Privind la Dana Grecu, la mai ales la buzele sale subţiri (psihologii susţin că astfel de buze sugerează răutate) şi la modul în care-şi mitralia cu vorbe invitaţii, am avut revelaţia succesului preşedintelui Băsescu de a-şi înnoi mandatul.
Pentru că este evident, oricât de binevoitor ai încerca să fii, să nu observi că politica redacţională a acestui post de televiziune este de a-l toca pe preşedintele Băsescu şi al său PDL. Numai că făcând acelaşi lucru zi de zi, la un moment dat, cu toată dreptatea care o au, stârnesc sentimente contrarii, adică pro-Băsesescu.
Fără doar şi poate că realizatorii de emisiuni de la Antena 3 sunt jurnalişti de marcă, adevăraţi profesionişti, numai că toată competenţa lor profesională este umbrită de insistenţa cu care trebuie „să-l demoleze” pe Băsescu, făcând astfel pe placul mogulului Dan Voiculescu. O astfel de politică redacţională nu numai că nu-l demolează pe preşedinte, dar stârnesc faţă de acesta sentimente de milă, de compătimire, care se transformă uşor în sentimente de simpatie.
Am trecut printr-o astfel de experienţă tristă, când am alunecat într-o astfel de politică redacţională, scăpând din vedere lucruri mult mai grave comise de celelalte partide. Başca reproşurile ce le primeam de la cititori, unii chiar renunţând să mai acceseze site-ul Jurnalului tocmai datorită politicii părtinitoare promovate.
Este limpede că preşedintelui Băsescu îi place o atmosferă politică marcată de scandaluri, dar printre scandalurile create sunt şi frânturi de adevăruri, cum ar fi iniţiativa sa cu referendumul de reducere a numărului de camere parlamentare la una, odată cu reducerea numărului de parlamentari. Ori, tocmai această propunerea stârnit vii proteste din partea parlamentarilor, ceea ce l-a aureolat pe preşedinte şi a dus la creşterea simpatiei faţă de persoana sa. Parlamentarii au ţinut cu tot dinadinsul să demonstreze că preşedintele are dreptate când afirmă că aparţin unei clase politice ticăloşită, şi au reuşit.
Din egoism, PSD-ul s-a retras de la guvernare, dând frâu liber materializării tuturor dorinţelor preşedintelui, prin Guvernul Boc. Acum, aceeaşi pesedişti vin cu moţiunea de cenzură. Am mai explicat într-un comentariu al meu că această moţiune este un fâs politic. Dacă nu trece, Guvernul Boc II tot trebuie reconfirmat de Parlament în termenul de 45 de zile de când a rămas singur la guvernare. Dacă moţiunea trece, cu atât mai bine, Guvernul Boc II mai rămâne la guvernare încă 60 de zile, termenul constituţional în care preşedintele Băsescu trebuie să formeze un nou guvern sau să dizolve Parlamentul, după caz. Şi într-un caz, şi în celălalt, tot Guvernul Boc II va organiza alegerile prezidenţiale şi tot ministrul pedelist Vasile Blaga va hotărî cine şi cum va conduce ostilităţile la secţiile de votare.
Dacă PSD-ul voia să fie cu adevărat alături de popor, iar preşedintele Băsescu să nu poată obţine un al doilea mandat, atunci trebuia să nu intre la guvernare alături de PDL sau să fi ieşit de la guvernare încă din vară, ca preşedintele să fie obligat să formeze un nou guvern până la alegerile prezidenţiale, guvern care să gestioneze alegerile fără suspiciuni de fraude electorale.
N-au făcut-i, iar acum bravează, dar bravează fals. Românii s-au deşteptat şi nu mai pot fi manipulaţi cu vorbele goale, cum perorează de vreo lună de zile liderul lor Mircea Geoană. Mult mai convingător vorbeşte independentul Sorin Oprescu şi tare mi-ţi frică că în turul II, alături de preşedintele Băsescu, va intra acesta şi nu Geoană.
Dacă astăzi moţiunea de cenzură va trece, va fi un eveniment de palmares pentru opoziţia adevărată, Mă refer la liberali şi udemerişti, pentru că social-democraţii nu pot fi consideraţi parte a opoziţiei, de vreme ce n-au o lună de când au părăsit guvernarea. Iar isteria zilei de ieri, a fost una falsă, fără vreo finalitate politică în avantajul nostru. Părerea mea!

13.10.2009


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Hazlie dar adevărată
Video: Patimi pascale (partea a II)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă